KAKO ČIM BOLJ KAKOVOSTNO PREŽIVETI POČITNICE?

Počitnice so čas, ko se lahko sprostimo, za nekaj časa pospravimo šolske učbenike in se posvetimo aktivnostim, ki nas veselijo ali pa razvijamo nove veščine.

 

Vsi nestrpno odštevamo dneve do začetka poletja. Dnevi so daljši in vreme je kot nalašč za različne aktivnosti. Ker počitnice vedno prehitro minejo, si lahko v nadaljevanju prebereš nekaj nasvetov, kako čim bolj kakovostno preživeti ta prosti čas in ga nameniti zabavi, učenju, druženju in osebnostni rasti.

 

Aktivnosti na prostem

 

Izkoristi sončne dni za aktivnosti v naravi – uživaš lahko v sprehodih, kampiranju, kolesarjenju, plavanju ali pa v ležernih piknikih v naravi. Aktivnosti na prostem ti bodo pomagale pri vzdrževanju fizične kondicije, razvijanju različnih spretnosti, ohranjanju zdravja, hkrati pa bodo prispevale k dobremu počutju. Aktivnosti na prostem so lahko tudi odlična priložnost za druženje in preživljanje časa z ljudmi, ki so pomembni v tvojem življenju.

 

Druženje z družino in prijatelji

 

Počitnice so tudi idealen čas za druženje s prijatelji ali družinskimi člani. Organizirate lahko piknike, športne igre, krajše ali daljše izlete, zabave ali pa preprosto uživate v sproščenih trenutkih ob dobri hrani in smehu. Vzamete si lahko čas za pogovor, za izmenjavo mnenj in izkušenj, za ustvarjanje spominov in za skupno sprostitev.

 

Raziskuj nove hobije

 

Svoj prosti čas lahko posvetiš tudi raziskovanju novih hobijev – preizkusiš se lahko v slikanju, fotografiranju, se naučiš igrati na kakšno glasbilo, se potopiš v pisanje ali branje, v kuhanje, izdelovanje, učenje novega jezika, pisanje dnevnika itd. Razvijanje novih hobijev spodbuja kreativnost ter pomaga pri odkrivanju skritih talentov in razvoju novih veščin.

 

Poletne počitnice

 

Odkrivaj nove kraje

 

Potovanja (krajša ali daljša) in počitnice gredo pogosto z roko v roki, saj so potovanja odličen način za razširjanje obzorij, spoznavanje različnih kultur, pridobivanje dragocenih izkušenj in celo učenje. Potovanja ali krajše izlete lahko načrtuješ s prijatelji, družino ali celo samostojno. Nepričakovane dogodviščine te lahko čakajo tudi pri raziskovanju domačega kraja ali pri odkrivanju lepot svoje države.

 

Vključi se v prostovoljne projekte

 

Vključiš se lahko v projekte prostovoljstva v svoji lokalni skupnosti, se pridružiš dobrodelnim ali mladinskim organizacijam in tako prispevaš k izboljšanju družbe in pomagaš tistim, ki potrebujejo našo pomoč. Med prostovoljskim delom se lahko naučiš tudi dragocenih novih veščin, kot so dobra komunikacija, organizacija, reševanje problemov in še veliko več.

 

Sprosti se in si vzemi čas zase

 

Kakovostno preživljanje počitnic vključuje tudi čas za sprostitev. Vzemi si dovolj časa za počitek in dejavnosti, ki ti pomagajo pri zmanjšanju stresa in pozitivno vplivajo na tvoje duševno zdravje. Le tako si boš med počitnicami napolnil baterije in se pripravil na nove jesenske izzive, ki te čakajo.

 

Najboljši del poletja je ustvarjanje novih spominov in vse dogodivščine, ki si jih doživel! Izzivamo te, da to poletje poskusiš nekaj novega! Bodi odprt za nove izkušnje, zato izklopi svoj telefon in televizijo in se to poletje raje posveti raziskovanju. Tam zunaj te čaka ves svet!

Delite s prijatelji!

Novice srednjih šol

Vabilo k sodelovanju pri predstavi

Vabilo k sodelovanju pri predstavi

Fedrino gledališče vabi na sestanek vse dijake, ki bi želeli sodelovati pri gledališki predstavi. Pripravljamo predstavo po besedilu Draga Jančarja … Beri dalje

Šolsko tekmovanje v znanju logike – razpored po učilnicah

Šolsko tekmovanje v znanju logike bo v četrtek, 28. 9. 2023, ob 13. uri. Razpored dijakov po učilnicah:   · B-26: 1. a, c, d, 3. a, b, c; · B-27: 1. b, 2. a, b, 3. e; · B-30: 1. e, 3. d, 4. a, b; · B-31: 2. c, d, e, 4. d, e.   Organizatorka tekmovanja...

Antalija, Turčija, 26. 9. 2023 – 1. dan

Antalija, Turčija, 26. 9. 2023 – 1. dan

Prvi dan. Obisk delodajalcev in prvi poskusi dela. Frizerski saloni so lepo urejeni, delodajalci zelo prijazni in že prvi dan smo preživeli nekaj delovnih ali pa manj delovnih ur. Uroš bo svoje znanje uporabil v oddelku za komuniciranje z javnostjo v občini, Lana pa...

Uredništvo:

SrednjeŠole.si

Srednja šola se predstavi:

Šolski center Ljubljana – Srednja lesarska šola

Šolski center Ljubljana – Srednja lesarska šola

Poklic se predstavi:

Polagalec podov

Polagalec podov

Smer se predstavi:

POMOŽNI ADMINISTRATOR – NPI

POMOŽNI ADMINISTRATOR – NPI

Novice iz uredništva:

KAKO RAZUMETI MOTNJE HRANJENJA IN KAM PO POMOČ?

KAKO RAZUMETI MOTNJE HRANJENJA IN KAM PO POMOČ?

Obdobje najstništva je čas hitrih fizičnih in čustvenih sprememb, ki lahko prinesejo tudi izzive pri vzpostavljanju zdravega odnosa do hrane.   Nekatere raziskave pravijo, da bi naj bilo več kot 70 milijonov ljudi po vsem svetu, ki imajo težave z motnjami...

FOTO NATEČAJ NEBO IN NEBESNI POJAVI

FOTO NATEČAJ NEBO IN NEBESNI POJAVI

Mestna knjižnica Ljubljana vabi k sodelovanju na foto natečaju Nebo in nebesni pojavi. Natečaj je odprt do 10. novembra 2023!   Tema natečaja, ki poteka v sklopu počastitve Kopernikovega leta ob 550-letnici njegovega rojstva in 480-letnici njegove smrti, je naše...

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI: VARČNE POTI

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI: VARČNE POTI

Med 16. in 22. septembrom poteka 22. Evropski teden mobilnosti.   Dan brez avtomobila je bil prvič organiziran v Franciji leta 1998, z leti pa je pod okriljem Evropske komisije prerasel v Evropski teden mobilnosti.   Letošnji Evropski teden mobilnosti v...