Prvi poljub

PRVI POLJUB

Prvi poljub je pomemben mejnik v življenju vsakega posameznika. To je edinstven in čustveno intenziven trenutek, ki prinaša vznemirjenje, nervozo, radovednost in seveda tudi kanček magije.

 

Vsak prvi poljub ima svojo zgodbo, ki je ni mogoče povsem opisati z besedami.

 

 

Kako se lahko pripraviš na to posebno izkušnjo?

 

 

Izberi pravi trenutek in pravo osebo

 

Pomembno je, da izbereš osebo, ki ji zaupaš in se ob njej dobro počutiš. To je običajno oseba, s katero si pred poljubom že preživel/preživela nekaj časa in s katero si vzpostavil/vzpostavila prav posebno povezavo. Zaupaj svojim instinktom in ne hiti. Vredno je počakati na pravi trenutek in na pravo osebo.

 

 

Spoštuj meje druge osebe

 

Soglasje je ključnega pomena. Pred poljubom se vedno prepričaj, da se druga oseba počuti prijetno, sproščeno in da je tudi on/ona pripravljen/pripravljena na ta korak. Bodi pozoren/pozorna na njegovo/njeno govorico telesa in način komunikacije. Če se zdi, da se oseba obotavlja ali se umakne, spoštuj njena čustva in ji daj prostor. Komunikacija pri tem igra pomembno vlogo, zato se vedno odkrito pogovorita o svojih občutkih in namerah.

 

 

Vzdržuj dobro ustno higieno

 

Skrb za osebno higieno izkazuje spoštovanje do sebe in do osebe, s katero deliš ta pomemben trenutek. Umij si zobe, uporabiš lahko celo malo balzama za ustnice. Občutek čistega in svežega zadaha bo povečal tvojo samozavest in naredil izkušnjo bolj prijetno za oba.

 

 

Prvi poljub

 

 

Sprosti se

 

Povsem normalno je, da si pred poljubom nekoliko nervozen/nervozna, vendar se poskusi čim bolj sprostiti in biti prisoten/prisotna v trenutku. Globoko vdihni in se osredotoči na to, kaj v tem trenutku deliš z drugo osebo. Ne pozabi, da tudi on/ona verjetno čuti mešanico različnih čustev.

 

 

Začni z objemom ali s prijemom rok

 

Ni nujno, da se telesni stik vedno začne s poljubom. Držanje za roke ali topel objem je lahko odličen način za vzpostavitev intimnosti in vzpostavljanje varnega ter udobnega prostora. Tako se lahko oba počutita bolj sproščeno, ko nastopi trenutek za poljub.

 

 

Ne kompliciraj

 

Pri prvem poljubu je preprostost pogosto ključ do uspeha. Nežen poljub z zaprtimi usti je lahko prav tako pomemben kot bolj intenziven poljub. Bolj zapletene tehnike poljubljanja lahko prihraniš za pozneje, pri prvem poljubu se raje bolj osredotoči na nežnost in povezanost. Ni nujno, da bo prvi poljub popoln. Prepusti se situaciji in dovoli, da iz tega trenutka nastane lep spomin, ne glede na to, kako se razplete.

 

 

Razmisli o poljubu

 

Po poljubu si vzemi trenutek in razmisli o tem, kako se počutiš. V takšnih intenzivnih situacijah nas velikokrat preplavijo različna čustva, pa naj gre za navdušenje, zadovoljstvo ali celo kanček negotovosti. Če se počutiš dovolj varno, se lahko pogovorita o vajini skupni izkušnji – tako lahko še poglobita vajino povezanost in poskušata razumeti vajina čustva.

 

 

Prvi poljub je velikokrat prvi korak na poti do vzpostavljanja pomembnih odnosov. Vzemi si čas, zaupaj svojim instinktom in, kar je najpomembneje, uživaj v izkušnji.

Delite s prijatelji!

Novice srednjih šol

CIKEL DELAVNIC: JAZ – V PEDAGOŠKEM POKLICU?

CIKEL DELAVNIC: JAZ – V PEDAGOŠKEM POKLICU?

Socialna akademija vabi vse mlade, ki jih zanima pedagoški poklic, na brezplačni cikel delavnic!   Delavnice so namenjene tistim, ki se odločajo o pedagoškem študiju, tistim, ki že študirajo za pedagoške poklice, pa niso prepričani, če je to prava izbira zanje in...

KATERI DIJAŠKI DOMOVI SE NAHAJAJO V PRIMORSKO-NOTRANJSKI REGIJI?

KATERI DIJAŠKI DOMOVI SE NAHAJAJO V PRIMORSKO-NOTRANJSKI REGIJI?

Bivanje v dijaškem domu je prava rešitev za tiste dijake in dijakinje, ki se šolajo izven domačega kraja.   Na območju primorsko-notranjske regije se nahaja dijaški dom, v katerem bivajo predvsem dijaki Srednje gozdarske, lesarske in zdravstvene šole Postojna ter...

POKLICNA MATURA VS. SPLOŠNA MATURA

POKLICNA MATURA VS. SPLOŠNA MATURA

Poklicna in splošna matura sta ključna mejnika za dijake in dijakinje po vsej Sloveniji. Gre za nekakšen zaključni izpit, ki je sestavni in obvezni del šolanja.   Poklicna matura je bolj usmerjena v praktične veščine in na pripravo za opravljanje poklica, splošna...

Uredništvo:

SrednjeŠole.si

Srednja šola se predstavi:

Gimnazija Antonio Sema Piran

Gimnazija Antonio Sema Piran

Poklic se predstavi:

Direktor zapora

Direktor zapora

Smer se predstavi:

UMETNIŠKA GIMNAZIJA – GLASBENA SMER – GIM

UMETNIŠKA GIMNAZIJA – GLASBENA SMER – GIM

Novice iz uredništva:

RAZPIS ZA NAJ DIJAKA 2024

RAZPIS ZA NAJ DIJAKA 2024

Razpis za Naj dijaka ali Naj dijakinjo je eden izmed stalnih projektov Dijaške organizacije Slovenije, ki se letos izvaja že desetič.   Namen projekta je izbrati aktivne dijakinje in dijake, ki so uspešni ne le na učnem področju, ampak se v prostem času ukvarjajo...

NATEČAJ PROSTOVOLJEC LETA 2023

NATEČAJ PROSTOVOLJEC LETA 2023

Mladinski svet Slovenije (MSS) že 22. zapored razpisuje natečaj Prostovoljec leta!   V okviru natečaja bodo izbirali najboljše prostovoljke, prostovoljce, prostovoljski projekt, Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico in Naj mladinski projekt za preteklo leto....