Informativni dnevi

KAKO SE LAHKO PRIPRAVIŠ NA INFORMATIVNE DNEVE?

Informativni dnevi so odlična priložnost za bodoče dijake in dijakinje, da raziščejo svoje možnosti, spoznajo različne srednje šole ter programe in se pripravijo na svojo nadaljnjo poklicno ter življenjsko pot!

 

Informativni dnevi za šolsko leto 2024/2025 bodo potekali v petek, 16. in v soboto, 17. februarja 2024.

 

Kako lahko kar najbolje izkoristiš informativne dneve?

 

Razišči svoje možnosti

 

Pred informativnimi dnevi si vzemi čas in si pripravi seznam šol ter programov, ki te zanimajo in poskušaj o njih najti čim več informacij. Pri tem imej v mislih, katera področja te zanimajo in kako si predstavljaš svojo poklicno pot. Ne pozabi preveriti, koliko je šola oddaljena od tvojega doma, kakšne obšolske aktivnosti nudi, kakšen je predmetnik, kakšni so pogoji za vpis in kakšno delo boš lahko opravljal/a po zaključenem programu (če razmišljaš o poklicni šoli).

 

Razmisli o tem, kakšni so tvoji načrti za prihodnost

 

Vpis v srednjo šolo je pomemben korak, ki bo vplival na tvojo nadaljnjo karierno pot. Razmisli o tem, kakšen poklic bi rad/a opravljal/a, kakšne so tvoje pozitivne in negativne lastnosti, kakšne veščine imaš in katera področja te še posebej zanimajo in bi jih rad/a nadalje raziskoval/a. Vzemi si čas, preglej svoje možnosti in se v prihajajočih mesecih odloči za tisto šol, ki te najbolj nagovarja.

 

Informativni dnevi

 

Pripravi si vprašanja

 

Če na predstavitvah šol in programov ne boš dobil/a vseh informacij, se ne boj postaviti dodatnih vprašanj. Na predstavitvah velikokrat sodelujejo tudi dijaki, zato je lahko to tudi odlična priložnost, da dobiš informacije iz prve roke. Informativni dnevi so namenjeni temu, da dobiš čim bolj konkretne odgovore na svoja vprašanja, dvome ter pomisleke. Na podlagi teh odgovorov boš lahko lažje ocenil/a, ali šola izpolnjuje tvoje zahteve in želje.

 

Zapiši si pomembne informacije

 

Ker boš na predstavitvah prejel/a veliko informacij, je dobro, da si tiste najpomembnejše zapišeš. To ti bo kasneje pomagalo pri čim bolj objektivni primerjavi različnih šol ter programov in pri odločanju za vpis.

 

Bodi odprt/a za nove stvari

 

Informativni dnevi so odlična priložnost, da raziskuješ in odkrivaš nove stvari. Bodi odprt/a za različne možnosti, morda pa boš odkril/a nekaj, česar nisi pričakoval/a. Tako boš najlažje raziskal/a čim več izobraževalnih možnosti in izbral/a tisto, ki najbolj ustreza tvojim interesom in ciljem.

Delite s prijatelji!

Novice srednjih šol

PONEDELJKOV POGOVOR PUNC

PONEDELJKOV POGOVOR PUNC

Mladi zmaji Bežigrad začenjajo z novimi delavnicami "Ponedeljkov pogovor punc" - toplo vabljena vsa dekleta, stara med 12 in 18 let.   V varnem in podpornem okolju se boste sproščeno družile, izmenjavale mnenja in odpirale zanimive teme, o katerih se ponavadi ne...

0 Comments

Uredništvo:

Srednjesole.si

Srednja šola se predstavi:

Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci

Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci

Poklic se predstavi:

Poslovni sekretar

Poslovni sekretar

Smer se predstavi:

ŽIVILSKO PREHRANSKI TEHNIK – PTI

ŽIVILSKO PREHRANSKI TEHNIK – PTI

Novice iz uredništva:

KATERE JE TVOJA NAJLJUBŠA BARVA IN KAJ POVE O TEBI?

KATERE JE TVOJA NAJLJUBŠA BARVA IN KAJ POVE O TEBI?

Barve lahko pomembno vplivajo na naš način razmišljanja, čustvovanja in delovanja. Naša najljubša barva pa lahko ogromno razkrije o naši osebnosti.   Nekateri imajo raje tople, drugi hladne barve. Različne barve lahko vzbudijo posebna čustva in spodbudijo močne...