Srednja zdravstvena šola Murska Sobota

O šoli

Srednja zdravstvena šola Murska Sobota je bila ustanovljena leta 1960. Dijaki, ki končajo šolanje na Srednji zdravstveni šoli Murska Sobota, so konkurenčni na trgu dela in so strokovnjaki na svojem področju. Učitelji dijake v času šolanja pripravljajo na morebitno nadaljnjo izobraževalno pot, jih spodbujajo k razvijanju osebnih spretnosti in veščin ter jih vzgajajo v kritične, spoštljive ter odgovorne posameznike. Srednja zdravstvena šola Murska Sobota je tesno povezana s soboško bolnišnico in domom starejših, kjer potekajo tudi nekatera praktična usposabljanja. Šola izvaja izobraževalni program zdravstvena nega, program za kozmetičnega tehnika in program za bolničarja – negovalca.

Število vseh dijakov: 419

Število vseh profesorjev: 40

Multimedija

 

Multimedija

 

Predstavitev programov

ZDRAVSTVENA NEGA (SSI)

Trajanje programa v letih: 4

Pridobljen naziv: tehnik/tehnica zdravstvene nege

Srednje strokovni program zdravstvene nege se zaključi s poklicno maturo. Po zaključenem šolanju se lahko kandidati zaposlijo v bolnišnicah, zdravstvenih domovih, v ambulantah, zdraviliščih, domovih starejših občanov in socialnih zavodih. Delo lahko opravljajo tudi na domovih varovancev. Zaključen program kandidatom omogoča nadaljevanje šolanja na višjih in visokošolskih programih, z dodatnim predmetom na maturi pa se lahko vpišejo tudi v nekatere univerzitetne programe.

KOZMETIČNI TEHNIK (SSI)

Trajanje programa v letih: 4

Pridobljen naziv: kozmetični tehnik/kozmetična tehnica

Po zaključenem programu se lahko dijaki zaposlijo v kozmetičnih salonih, v wellnessih, salonih za masažo, v drogerijah, medijskih hišah ali kot zastopniki proizvajalcev kozmetičnih izdelkov. V času šolanja se seznanijo s postopki nege kože, postopki ličenja, z osnovami masaže, manikure ter pedikure. Izobraževanje se zaključi s poklicno maturo. Kandidati lahko nadaljujejo šolanje na višjih in visokošolskih programih, z dodatnim predmetom na maturi pa se lahko vpišejo tudi v nekatere univerzitetne programe.

BOLNIČAR-NEGOVALEC (SPI)

Trajanje programa v letih: 3

Pridobljen naziv: bolničar-negovalec/bolničarka-negovalka

Srednje poklicno izobraževanje se zaključi z zaključnim izpitom. Kandidati v času šolanja pridobijo temeljna znanja za oskrbovanje in negovanje oskrbovanca, usposobljeni so za nudenje prve pomoči, za pomoč pri vzdrževanju osebne higiene, oskrbovancem pomagajo tudi pri hranjenju, izločanju in opravljanju vsakodnevnih opravil. Zaposlijo se lahko v različnih socialnovarstvenih zavodih, v zdravstvenih domovih ali pa delo opravljajo na domu varovancev. Šolanje lahko nadaljujejo na poklicno-tehniški ravni.

Novice srednje šole

Novice srednje šole 

Ojoj ...

… ta ustanova žal še nima virtualnega sprehoda.

Kako do nas?

Kako do nas?

Kontaktni podatki

Naziv kontaktaTelefonska številkaE-naslov
Tajništvo (02) 521 14 50
Računovodstvo (02) 537 16 95
Zbornica (02) 537 16 94
Info e-mail ravnatelj@s-szs.ms.mss.edus.si
TRR: SI56 01100-6030702754

Vodstvo šole

Zlatka Lebar

Ravnateljica
Tajništvo

Uradne ure: ponedeljek - petek: 10.00 - 12.00

Mateja Jakšič

Svetovalna služba

Uradne ure: ponedeljek - petek: od 8.00 do 14:00 oziroma po dogovoru

vir: http://www.szsms.si