Srednja frizerska šola Ljubljana

O šoli

Srednja frizerska šola Ljubljana deluje kot samostojna enota od leta 1992. Šola se osredotoča na znanost, razumevanje ter razvoj frizerstva. Osrednje poslanstvo Srednje frizerske šole Ljubljana je usposabljanje strokovnega frizerskega kadra, ki je konkurenčen na trgu dela. Prostori šole so sodobni in opremljeni z vsemi potrebnimi pripomočki, ki jih dijaki potrebujejo za to, da postanejo vrhunski strokovnjaki na področju frizerstva. Šola spodbuja kreativnost, samoiniciativnost ter odgovornost vsakega posameznika. Učni proces na programu frizer/frizerka poteka na teoretični in praktični ravni. Dijaki Srednje frizerske šole Ljubljana pridobijo tudi znanje za opravljanje dela vizažista in manikerja.

Število vseh dijakov: 480

Število vseh profesorjev: 35

Multimedija

 

Multimedija

 

Predstavitev programov

FRIZER (SPI)

Trajanje programa v letih: 3

Pridobljen naziv: frizer/frizerka

Triletni srednješolski frizerski program obsega splošnoizobraževalne predmete, strokovne module in odprti kurikul. V času šolanja se dijaki naučijo zakonitosti oblikovanja pričesk, striženja, barvanja ter nege las. Izobraževanje se zaključi z zaključnim izpitom. Po končanem izobraževanju se lahko frizerji zaposlijo v frizerskih salonih, kulturno-umetniških ustanovah, v drogerijah, delajo lahko na modnih revijah itd. Kandidati se lahko po zaključenem srednješolskem programu vpišejo na nadaljnjo poklicno-tehniško izobraževanje.

FRIZERSKI TEHNIK (PTI)

Trajanje programa v letih: 2

Pridobljen naziv: frizerski tehnik/frizerska tehnica

Pogoj za vpis je dokončano srednje poklicno izobraževanje z relevantne smeri (frizer). V času šolanja se dijak spozna s frizerskimi in drugimi modnimi smernicami, se usposobi za delo v frizerskem salonu, spozna različne načine oblikovanja pričesk in ličenja, analiziranja las in lasišča, nauči se uporabe frizerskih preparatov in izvajanja profesionalne nege itd. Program se zaključi s poklicno maturo. Kandidat lahko nadaljuje šolanje na višjih in visokošolskih programih, z dodatnim predmetom na maturi pa tudi na univerzitetni ravni.

Novice srednje šole

Novice srednje šole 

Ojoj ...

… ta ustanova žal še nima virtualnega sprehoda.

Kako do nas?

Kako do nas?

Kontaktni podatki

Naziv kontaktaTelefonska številkaE-naslov
Ravnatelj 01 3307 701 tadej.bracek@frizerska.si
Tajništvo 01 3307 700 info@frizerska.si
Svetovalna služba 01 3307 703 ali 040 734 170
Knjižnica 01 3307 707
Zbornica 01 3307 706
Računovodstvo 02 8185 471
TRR: SI56 01100-6030700232

Vodstvo šole

dr. Tadej Braček

Ravnatelj

Mirjam Sinivassen

Tajništvo

Uradne ure: vsak dan med 9. in 10. uro

Andra Goršič

Svetovalna služba
vir: https://www.frizerska.si