Šolski center Krško-Sevnica – Srednja šola Sevnica

O šoli

Šolski center Krško-Sevnica je sestavljena iz dveh organizacijskih enot: Srednja šola Krško in Srednja šola Sevnica. Srednja šola Sevnica je majhna šola, ki je prežeta s prijetnim vzdušjem. Majhnost šole omogoča bolj individualni pristop, v katerem so v ospredju potrebe vsakega posameznika. Srednja šola Sevnica dijakom omogoča pridobitev kakovostnega poklicnega znanja, spodbuja jih k razvoju veselja do življenja in jim pomaga pri razvijanju lastnih osebnostnih značilnosti. Šola izvaja tri izobraževalne programe: mizar, frizer, frizerski tehnik.

Število maturantov na leto: 33

Število vseh dijakov: 113

Število vseh profesorjev: 18

Multimedija

 

Multimedija

 

Predstavitev programov

MIZAR (SPI)

Trajanje programa v letih: 3

Pridobljen naziv: mizar/mizarka

Mizar se lahko zaposli v obrti in v proizvodnji, kjer izdelujejo leseno pohištvo, izdelke iz lesa in lesna tvoriva, v žagarskih obratih, pri parketarjih, v tapetniških, galanterijskih in umetniških delavnicah, v proizvodnji celuloze in papirja ter v gozdnih podjetjih. Program se zaključi z zaključnim izpitom. Kandidat lahko nadaljuje šolanje na poklicno-tehniški ravni.

FRIZER (SPI)

Trajanje programa v letih: 3

Pridobljen naziv: frizer/frizerka

V času šolanja se dijaki spoznajo z osnovno nego las in lasišča, z oblikovanjem pričesk, z različnimi vrstami striženja in preparacije las, s tehnikami za nego rok in nohtov, z ličenjem in negovanjem obraza in z izdelavo ter nego lasničarskih izdelkov. Program se zaključi z zaključnim izpitom. Kandidat lahko nadaljuje šolanje na poklicno-tehniški ravni.

FRIZERSKI TEHNIK (PTI)

Trajanje programa v letih: 2

Pridobljen naziv: frizerski tehnik/frizerska tehnica

Pogoj za vpis je dokončano srednje poklicno izobraževanje z relevantne smeri (frizer). V času šolanja se dijak spozna s frizerskimi in drugimi modnimi smernicami, se usposobi za delo v frizerskem salonu, spozna različne načine oblikovanja pričesk in ličenja, analiziranja las in lasišča, nauči se uporabe frizerskih preparatov in izvajanja profesionalne nege itd. Program se zaključi s poklicno maturo. Kandidat lahko nadaljuje šolanje na višjih in visokošolskih programih, z dodatnim predmetom na maturi pa tudi na univerzitetni ravni.

Ojoj ...

… ta ustanova žal še nima virtualnega sprehoda.

Kako do nas?

Kako do nas?

Kontaktni podatki

Naziv kontaktaTelefonska številkaE-naslov
Tajništvo 07 81 60 530 tajnistvo@sc-krsko.si
Ravnatelj 07 81 60 530 ali 040 639 016
Zbornica 07 81 60 530
Svetovalna služba 07 49 06 404
TRR: SI56 0110 0603 0698 680

Vodstvo šole

Jože Pavlovič

Direktor Šolskega centra Krško-Sevnica in ravnatelj Srednje šole Krško

Matjaž Prestor

Ravnatelj Srednje šole Sevnica

Sabina Žulič

Svetovalna služba
vir: https://www.sc-krsko.si/index.php/sevnica