Šolski center Celje – Srednja šola za storitvene dejavnosti in logistiko

O šoli

Predhodnica Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko Šolskega centra Celje je Obrtna nadaljevalna šola, ki je v Celju začela delovati leta 1883. Danes se šola ponaša s sodobno opremljenimi učilnicami, z izobraževalnimi programi, ki se prilagajajo in odzivajo na spremembe tehnologij in sledijo potrebam na trgu dela. Zavzemajo se za zagotavljanje kakovostnega pedagoškega kadra in za razvijanje različnih partnerstev. Srednja šola za storitvene dejavnosti in logistiko poseben poudarek namenja individualnemu pristopu, s katerim svojim dijakom omogoča lažje in boljše doseganje osebnih ciljev. Osrednje vrednote šole so: strokovnost, korektnost, odgovornost, strpnost, prijaznost, partnerstvo in sprejemanje novosti. ŠC Celje – Srednja šola za storitvene dejavnosti in logistiko izvaja naslednje izobraževalne programe na različnih stopnjah: avtokaroserist, avtoserviser, avtoservisni tehnik, frizer, frizerski tehnik, logistični tehnik, preoblikovalec tekstilij, ustvarjalec modnih oblačil.

Število maturantov na leto: 79

Število vseh dijakov: 738

Število vseh profesorjev: 61

Multimedija

 

Multimedija

 

Predstavitev programov

PREOBLIKOVALEC TEKSTILIJ (NPI)

Trajanje programa v letih: 2

Pridobljen naziv: preoblikovalec/preoblikovalka tekstilij

Pogoj za vpis na nižje poklicno izobraževanje za preoblikovalca tekstilij je vsaj sedem dokončanih razredov devetletne oz. vsaj šest dokončanih razredov osemletne osnovne šole ali pa zaključeno osnovnošolsko izobraževanje po prilagojenem programu. Preoblikovalec tekstilij se lahko zaposli v oblačilni industriji, obrtnih delavnicah, popravljalnicah oblačil in drugih delovnih mestih, ki zahtevajo enostavna znanja s področja tekstila. Program se zaključi z zaključnim izpitom. Kandidat lahko nadaljuje šolanje na srednje poklicni ali srednje strokovni ravni.

AVTOKAROSERIST (SPI)

Trajanje programa v letih: 3

Pridobljen naziv: avtokaroserist/avtokaroseristka

Program za avtokaroserista temelji na poklicnih standardih za ličarja, avtoličarja in avtokleparja. Po zaključenem šolanju se lahko kandidat zaposli v avtokaroserijskih, avtokleparskih, avtoličarskih, ličarskih, avtoservisnih in kleparskih delavnicah ter v podjetjih, ki proizvajajo karoserijske dele vozil. Program se zaključi z zaključnim izpitom. Šolanje lahko nadaljuje na poklicno-tehniški ravni.

AVTOSERVISER (SPI)

Trajanje programa v letih: 3

Pridobljen naziv: avtoserviser/avtoserviserka

Program za avtoserviserja omogoča pridobitev srednje poklicne izobrazbe (4. stopnje) za avtoserviserja ali pa nacionalno poklicno kvalifikacijo za vzdrževalca pnevmatik ali vulkanizerja. Program se zaključi z zaključnim izpitom. Končano šolanje kandidatu omogoča zaposlitev v avtoservisnih in vulkanizerskih delavnicah, v podjetjih, ki proizvajajo motorna vozila, dela lahko tudi kot serviser različnih vozil in voznih sredstev, kot referent, svetovalec za prodajo, cenilec avtomobilskih škod, poklicni voznik, prodajalec avtomobilov in tehnične opreme itd. Zaključen program kandidatu omogoča vpis na poklicno-tehniške programe.

AVTOSERVISNI TEHNIK (PTI)

Trajanje programa v letih: 2

Pridobljen naziv: avtoservisni tehnik/avtoservisna tehnica

Pogoj za vpis v poklicno-tehniško izobraževanje za avtoservisnega tehnika je zaključeno srednje poklicno izobraževanje z relevantnega področja (avtoličar, avtomehanik, avtoklepar itd.). Program je zasnovan modularno in omogoča štiri poklicne usmeritve: sistemski tehnik diagnostik, karoserijski tehnik, avtoservisni svetovalec, tehnik za gospodarska vozila in mehanizacijo. Avtoservisni tehnik se lahko zaposli na področjih diagnostike in vzdrževalnih del na vozilih, tehničnih pregledov in cenitve vozil, v različnih delavnicah, v podjetjih, ki proizvajajo motorna vozila itd. Program se zaključi s poklicno maturo in omogoča vpis na višje in visokošolske študijske programe, z dodatnim predmetom na maturi pa tudi na nekatere univerzitetne programe.

FRIZER (SPI)

Trajanje programa v letih: 3

Pridobljen naziv: frizer/frizerka

V času šolanja se kandidat usposobi za delo na področjih frizerstva, ličenja, manikure, brivstva in lasničarstva. Dela lahko v frizerskih salonih, v kulturno-umetniških ustanovah, medijskih hišah, drogerijah itd. Program se zaključi z zaključnim izpitom in omogoča nadaljevanje šolanja na poklicno-tehniški ravni.

FRIZERSKI TEHNIK (PTI)

Trajanje programa v letih: 2

Pridobljen naziv: frizerski tehnik/frizerska tehnica

Pogoj za vpis je zaključeno srednje poklicno izobraževanje za frizerja. Program je nadgradnja triletnega poklicnega frizerskega programa. Dijaki se v času šolanja učijo novosti in utrjujejo ter nadgrajujejo predhodna znanja in veščine. Po končani poklicni maturi se lahko kandidati vpišejo na višje in visokošolske študijske programe, z dodatnim predmetom na maturi pa tudi na nekatere univerzitetne programe.

LOGISTIČNI TEHNIK (SSI)

Trajanje programa v letih: 4

Pridobljen naziv: logistični tehnik/logistična tehnica

Logistični tehnik dela na področju logistike – načrtuje, pripravlja, vodi in izvaja aktivnosti, ki so povezane z blagom, tovorom in potniki. Program se zaključi s poklicno maturo. Po uspešno zaključenem šolanju se lahko logistični tehnik zaposli v proizvodnji, skladiščih, logističnih centrih, špediciji, v podjetjih potniških prevozov, na terminalih, lukah, blagovnicah itd. Šolanje lahko nadaljuje na višjih in visokošolskih programih, z dodatnim predmetom na maturi pa se lahko vpiše tudi na nekatere univerzitetne programe.

USTVARJALEC MODNIH OBLAČIL (SSI)

Trajanje programa v letih: 4

Pridobljen naziv: ustvarjalec/ustvarjalka modnih oblačil

V času šolanja dijak pridobi potrebne spretnosti in znanja za ustvarjanje in oblikovanje modnih kolekcij oblačil in modnih dodatkov, za pripravo modnih revij ter se spozna z različnimi materiali in kroji. Program se zaključi s poklicno maturo. Ustvarjalec modnih oblačil se lahko zaposli v modnih ateljejih, obrtnih delavnicah, v konfekcijski in tekstilni industriji, v popravljalnicah oblačil in čistilnicah itd. Šolanje lahko nadaljuje na višjih in visokošolskih programih, z dodatnim predmetom na maturi pa se lahko vpiše tudi v nekatere univerzitetne programe.

Novice srednje šole

Novice srednje šole 

Ojoj ...

… ta ustanova žal še nima virtualnega sprehoda.

Kako do nas?

Kako do nas?

Kontaktni podatki

Naziv kontaktaTelefonska številkaE-naslov
Centrala Šolskega centra Celje +386 3 428 58 00 info@sc-celje.si
Tajništvo Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko +386 3 428 22 12 sdl@sc-celje.si
TRR: SI56 0110 0603 0696 740, sklic: SI00 291014-113

Vodstvo šole

Mojmir Klovar

Direktor Šolskega centra Celje

Saša Silovšek

Ravnateljica

Valentin Punčoh

Pomočnik ravnateljice

Darja Rebevšek

Pomočnica ravnateljice

Polona Lešar

Tajništvo

Tanja Gabršček

Svetovalna služba - avto stroka in tekstilstvo

Nives Jakopič

Svetovalna služba - frizerstvo in logistika
vir: https://sdl.sc-celje.si