Gimnazija Šiška

O šoli

Gimnazija Šiška je bila ustanovljena leta 1992. Simbol šole je Mironov metalec diska, ki predstavlja gibanje in simbolizira osrednjo vizijo gimnazije, ki se zavzema za povezovanje gibanja ter učenosti. Gimnazija ima oddelke splošne in športne gimnazije. Dijaki šole vsako leto dosegajo visoke uspehe na maturi in tekmovanjih. Predmetne vsebine so obogatene z dodatnimi športnimi, socialnimi, jezikovnimi, kulturnimi, raziskovalnimi, umetnostnimi in drugimi dejavnostmi. Šolo so obiskovali mnogi pomembni slovenski športniki: Mojca Mavrič, Andreja Mali, Jan Kralj, Samir Handanovič, Brigita Langerholc, Petra Majdič in drugi. V okviru šole deluje tudi dijaški dom.

Število maturantov na leto: 122

Število vseh dijakov: 571

Število vseh profesorjev: 45

Multimedija

 

Multimedija

 

Predstavitev programov

GIMNAZIJA (GIM)

Trajanje programa v letih: 4

Pridobljen naziv: gimnazijski maturant/gimnazijska maturantka

Šola vsako leto vpisuje dva splošna oddelka. Tudi v teh oddelkih je veliko dijakov športnikov, zato je tudi tu večji poudarek na športnih vsebinah. Pri usklajevanju obveznosti jim pomagata športni in pedagoški koordinator.

GIMNAZIJA - ŠPORTNI ODDELEK (GIM)

Trajanje programa v letih: 4

Pridobljen naziv: gimnazijski maturant/gimnazijska maturantka

Športni oddelek izvaja enak program kot splošna gimnazija, razlika je v povečanem obsegu ur športne vzgoje. Njihov razvoj spremlja športni in pedagoški koordinator ter športni psiholog. V šoli imajo na voljo tudi fizioterapijo. Poleg tega imajo dijaki prilagojen učni proces, ki jim omogoča lažje usklajevanje športnih in šolskih obveznosti. V športni oddelek se lahko vpišejo kandidati, ki predložijo ustrezna potrdila. Športni oddelki so razdeljeni glede na šport: individualni športi (oddelek A), pretežno rokometni oddelek (oddelek B), internatski nogometni oddelek (oddelek C) in oddelek ekipnih športov (oddelek D).

Ojoj ...

… ta ustanova žal še nima virtualnega sprehoda.

Kako do nas?

Kako do nas?

Kontaktni podatki

Naziv kontaktaTelefonska številkaE-naslov
Tajništvo 01 5007 800 gimnazija.siska@guest.arnes.si
Zbornica 01 500 78 06
TRR: SI56 01100-6030694412

Vodstvo šole

Andreja Žan

Pomočnica ravnatelja

Uradne ure: sreda: 10.30 - 11.15

Lea Jarm

Tajništvo

Uradne ure: ponedeljek - petek: 10.30 - 12.00

Magdalena Marciuš

Svetovalna služba

Uradne ure: 7.30 do 8.00, od 14.00 do 14.30 in po dogovoru

vir: https://www.gimnazija-siska.si