Gimnazija Litija

O šoli

Gimnazija Litija je bila ustanovljena leta 1997. Nahaja se v središču Slovenije in v osrčju Evrope. Gimnazija se zavzema za kakovostno izvajanje pouka in pripravo na maturo, nudijo možnost individualne pomoči in možnost vključevanja v različne interesne dejavnosti. Dijakom omogočajo varen prostor in čas za razvoj lastnih talentov, zanimanj, veščin in sposobnosti. Učni proces poteka v sodobno opremljenih učilnicah in sloni na temeljih zaupanja, tolerantnosti in spoštovanja. Šola izvaja program splošne gimnazije.

Število maturantov na leto: 38

Število vseh dijakov: 184

Število vseh profesorjev: 23

Dobrodošli

Ponujamo prostor in čas za razvoj talentov vsakega dijaka

Vse življenje je pot navzgor, navzdol, naravnost … predvsem pa naprej. In ta pot je polna različnih odločitev. Naučiti se moramo živeti v času nenehnih sprememb. Pravijo, da ne obstaja slabo ali dobro vreme, ampak slaba in dobra oprema.

Gimnazija Litija je manjše, prisrčno gimnazijsko središče, ravno prav veliko, da je mlad človek med nami edinstvena oseba, ki ima možnost in priložnost, da se opremi z znanji in širino, ki mu bodo odlično služila, kamorkoli ga bo v življenju vodil korak.

Naša gimnazija svojo odličnost dokazuje s številnimi dosežki in priznanji v slovenskem in mednarodnem prostoru. Smo namreč v središču Slovenije in v srcu Evrope.

Na različne načine spodbujamo in ohranjamo dialog med učitelji, dijaki, med gostujočimi šolami …

Verjamemo, da sta za uspeh, poleg sodobnih tehnologij, potrebna talent in toleranca. Zato v šolskem okolju nudimo sodobno tehnologijo, zagotavljamo kakovosten prostor in čas za razvoj talentov vsakega dijaka ter vzgajamo v duhu tolerantnosti in sodelovanja.

Vida Poglajen, prof., ravnateljica Gimnazije Litija

Multimedija

 

Multimedija

 

Predstavitev programov

GIMNAZIJA (GIM)

Trajanje programa v letih: 4

Pridobljen naziv: gimnazijski maturant/gimnazijska maturantka

V gimnazijskem programu dijaki pridobijo splošno znanje, ki ga potrebujejo za uspešno opravljanje mature ter za nadaljnji vpis na univerzo. Program je sestavljen iz obveznih in izbirnih vsebin. Gimnazija Litija omogoča interdisciplinarni tematski sklop, ki je namenjen poglabljanju znanja pri posameznih predmetih.

Novice srednje šole

Novice srednje šole 

Ojoj ...

… ta ustanova žal še nima virtualnega sprehoda.

Kako do nas?

Kako do nas?

Kontaktni podatki

Naziv kontaktaTelefonska številkaE-naslov
Tajništvo 01 89 00 450 tajnistvo@gimnazija-litija.si
Računovodstvo 01 89 00 451
Svetovalna služba 01 89 00 452
Knjižnica 01 89 00 453
Kuhinja 01 89 00 454
Tajnik ŠMK 01 89 00 450
TRR: SI56 0110 0603 0693 830

Vodstvo šole

Jasmina Domadenik

Tajništvo

Uradne ure: 8.00–12.00 ure, v času šolskih počitnic 9.00–12.00 ure (službeni vhod)

Tanja Boltin

Svetovalna služba
vir: https://www.gimnazija-litija.si