Erudio srednja šola

O šoli

Erudio izobraževalni center je bil ustanovljen leta 1993. Center vključuje zasebno gimnazijo, srednjo šolo, višjo šolo in visoko šolo. Je zasebni zavod, ki nudi različne strokovne, poklicne, srednješolske in višješolske izobraževalne programe. Stremijo k izvajanju inovativnih metod učenja in se zavzemajo za individualni pristop pri pridobivanju izobrazbe. Erudio srednja šola za odrasle je prijazna in strokovna šola, ki se zaveda pomena znanja. Šola se odziva na spremembe na področjih tehnologije in gospodarstva ter se prilagaja potrebam na trgu dela. Osrednje vrednote Erudio srednje šole so: znanje, razvoj, strokovnost, kakovost, prijaznost, spoštovanje vsakega posameznika, timski duh. Erudio srednja šola izvaja naslednje programe: administrator, ekonomski tehnik, elektrotehnik, elektrikar, frizer, gastronomija in turizem, gastronomske in hotelske storitve, predšolska vzgoja, trgovec, priprava na maturo/maturitetni tečaj. Vsi programi so plačljivi. 

Dragi udeleženci izobraževanja odraslih!

Naj najprej povem, da občudujem in zelo cenim vsakogar, ki se kot odrasel odloči, da bo dokončal svojo izobraževalno pot. Koliko odrekanja, vztrajnosti in volje je potrebno za to. To vedo samo tisti, ki so to poskusili in jim je uspelo.

Na ERUDIO srednji šoli vam tukaj prihajamo naproti. Ker se zavedamo, da ni lahko usklajevati delovnih dolžnosti, družinskih obveznosti in še šolanja, se trudimo, da vam vse skupaj olajšamo. Olajšamo predvsem v tem, da znanje pridobivate v prijetnem in spoštljivem okolju. V okolju, kjer imate vsi možnost, da pokažete vse svoje talente, vse svoje prednosti, kjer prevzemate odgovornost za svoja dejanja, kjer ste lahko to, kar ste.

Kaj pričakujem od vas?

Da zagrabite priložnost z obema rokama, požirate in vračate znanje, prevzemate odgovornost, uporabljate svoje sposobnosti in talente na vsakem koraku ter da gojite vrednote, kot so spoštovanje, iskrenost, poštenost, znanje, …

Kaj pa vi lahko pričakujete od nas?

V prvi vrsti spoštovanje, znanje, izkušnje, pogovor, ljudi, ki vam bodo prisluhnili in vam stali ob strani.

Želim vam prekrasno leto, polno znanja, novih znanstev, izkušenj in prelepih trenutkov.

Barbara Fortuna, ravnateljica Erudio srednje šole

Multimedija

 

Multimedija

 

Predstavitev programov

ADMINISTRATOR (SPI)

Trajanje programa v letih: 3

Pridobljen naziv: administrator/administratorka

Administrator dela na področju delovne organizacije. Zaposli se lahko kot uradnik v računovodstvu, tajništvu, knjigovodstvu, financah, dela lahko tudi kot receptor, telefonist, blagajnik, kot statistik, posredovalec informacij v informacijskih službah itd. Administratorjeve delovne naloge lahko obsegajo: sprejemanje strank, pošte in klicev, vodenje dokumentacije, organiziranje sestankov, izpolnjevanje obrazcev. Izobraževanje se zaključi z zaključnim izpitom. Po uspešno končanem programu se lahko kandidat vpiše na poklicno-tehniško izobraževanje. 

KOZMETIČNI TEHNIK (SSI)

Trajanje programa v letih: 4

Pridobljen naziv: kozmetični tehnik/kozmetična tehnica

V skladu z naraščanjem povpraševanja po kozmetičnih storitvah je tudi poklic kozmetičnega tehnika na trgu dela vedno bolj priljubljen in iskan. V času šolanja se dijaki spoznajo z različnimi postopki kozmetične nege obraza in telesa. Program se zaključi s poklicno maturo. Po uspešno zaključenem izobraževanju se lahko kandidat zaposli v kozmetičnih in lepotilnih salonih, v centrih dobrega počutja, dela lahko kot svetovalec v drogerijah in parfumerijah ipd. ali pa se odloči za nadaljevanje šolanja na višješolski ali visokošolski ravni.

EKONOMSKI TEHNIK (SSI)

Trajanje programa v letih: 4

Pridobljen naziv: ekonomski tehnik/tehnica

Program za ekonomskega tehnika je izrazito splošno zastavljen. Delo ekonomskega tehnika je raznoliko. Zaposli se lahko na področju delovne organizacije – v računovodstvu, nabavi, prodaji, marketingu, administraciji, skladiščih itd. Dela lahko na poslovnem in finančnem računovodskem področju, v državni upravi, v podjetjih različnih velikosti ali pa se zaposli kot samostojni podjetnik. Program se zaključi s poklicno maturo. Po uspešno končanem programu se lahko kandidat vpiše na višje in visokošolske programe, z dodatnim predmetom na maturi pa tudi na nekatere univerzitetne programe.

EKONOMSKI TEHNIK (PTI)

Trajanje programa v letih: 2

Pridobljen naziv: ekonomski tehnik/tehnica

Pogoj za vpis na poklicno-tehniško izobraževanje je uspešno zaključeno srednje poklicno izobraževanje z relevantne smeri (trgovec, administrator). Program za ekonomskega tehnika je izrazito splošno zastavljen. Delo ekonomskega tehnika je raznoliko. Zaposli se lahko na področju delovne organizacije – v računovodstvu, nabavi, prodaji, marketingu, administraciji, skladiščih itd. Dela lahko na poslovnem in finančno računovodskem področju, v državni upravi, v podjetjih različnih velikosti ali pa se zaposli kot samostojni podjetnik. Program se zaključi s poklicno maturo. Po uspešno končanem programu se lahko kandidat vpiše na višje in visokošolske programe, z dodatnim predmetom na maturi pa tudi na nekatere univerzitetne programe. 

EKONOMSKI TEHNIK (PT)

Trajanje programa v letih: 1

Pridobljen naziv: ekonomski tehnik/ekonomska tehnica

Poklicni tečaj za ekonomskega tehnika je namenjen vsem tistim kandidatom, ki jih zanima ekonomija, poslovni svet in trženje. Osrednje lastnosti programa so sodobni pristopi k učenju, prilagodljivost in zanimive ter poučne vsebine. Program se zaključi s poklicno maturo. Po uspešno zaključenem izobraževanju se lahko kandidat zaposli na področju trženja, komerciale, bančništva, računovodstva, marketinga, administracije, prodaje ipd. Dela lahko v različnih podjetjih in ustanovah ali pa delo opravlja kot samostojni podjetnik.

ELEKTROTEHNIK (SSI)

Trajanje programa v letih: 4

Pridobljen naziv: elektrotehnik/elektrotehnica

V času šolanja se kandidati spoznajo s področji elektrotehniške in računalniške stroke. Program se zaključi s poklicno maturo. Po uspešno končanem programu se lahko elektrotehnik zaposli na področju proizvodnje, prenosa in prodaje električne energije. Dela lahko v proizvodnji, kjer sestavlja, servisira in vzdržuje avtomatizirane postroje in kontrolira izdelke. Zaposli se lahko tudi v proizvodnji, montaži, servisu, vzdrževanju in prodaji električnih in elektronskih naprav ter strojev. Prodaja in oblikuje lahko spletne strani ter multimedijske izdelke. Šolanje lahko nadaljuje na višjih in visokošolskih programih, z dodatnim predmetom na maturi pa tudi na nekaterih univerzitetnih programih. 

ELEKTROTEHNIK (PTI)

Trajanje programa v letih: 2

Pridobljen naziv: elektrotehnik/elektrotehnica

Pogoj za vpis na poklicno-tehniško izobraževanje je pridobljen naziv srednje poklicne izobrazbe z relevantnega področja (elektrikar, mehatronik operater, strojni ključavničar, računalnikar, avtoserviser, avtomehanik, elektrikar energetik, elektrikar elektronik) ali drugi naziv srednje poklicne izobrazbe z vsaj tremi leti delovnih izkušenj s področja elektrotehnike. V času šolanja se kandidati spoznajo s področji elektrotehniške in računalniške stroke. Program se zaključi s poklicno maturo. Po uspešno končanem programu se lahko elektrotehnik zaposli na področju proizvodnje, prenosa in prodaje električne energije. Dela lahko v proizvodnji, kjer sestavlja, servisira in vzdržuje avtomatizirane postroje in kontrolira izdelke. Zaposli se lahko tudi v proizvodnji, montaži, servisu, vzdrževanju in prodaji električnih in elektronskih naprav ter strojev. Prodaja in oblikuje lahko spletne strani ter multimedijske izdelke. Šolanje lahko nadaljuje na višjih in visokošolskih programih, z dodatnim predmetom na maturi pa tudi na nekaterih univerzitetnih programih. 

ELEKTRIKAR (SPI)

Trajanje programa v letih: 3

Pridobljen naziv: elektrikar/električarka

Elektrikar dela na področju energetike in elektronike. Je pomemben člen tehnične podpore v proizvodnji, servisu ali pri izvedbi električnih, komunikacijskih in drugih inštalacij. Program se zaključi z zaključnim izpitom. Kandidat se lahko po končanem šolanju zaposli v elektrogospodarskih podjetjih, ki se ukvarjajo z distribucijo električne energije, v podjetjih, ki izvajajo ali vzdržujejo električne inštalacije ali pa dela kot samostojni podjetnik. Po uspešno končanem programu se lahko vpiše na poklicno-tehniško izobraževanje.

FRIZER (SPI)

Trajanje programa v letih: 3

Pridobljen naziv: frizer/frizerka

Frizer striže, oblikuje, barve in neguje lase ter lasišče. Oblikuje tudi brke in brade, neguje in barva trepalnice ter obrvi. Umiva lase in izvaja masažo lasišča, obraza, vratu, dekolteja in rok. Neguje tudi nohte in roke. Program se zaključi z zaključnim izpitom. Kandidat se lahko po končanem šolanju zaposli v frizerskih salonih, medijskih hišah, kulturnih ustanovah, v drogerijah, dela lahko kot maniker ali vizažist. Po uspešno končanem programu se lahko vpiše na poklicno-tehniško izobraževanje. 

PREDŠOLSKA VZGOJA (SSI)

Trajanje programa v letih: 4

Pridobljen naziv: vzgojitelj/vzgojiteljica predšolskih otrok

Vzgojitelj predšolskih otrok skrbi za celostni razvoj otroka. Otroku zagotavlja možnosti za razvoj telesnih in duševnih sposobnosti. Program se zaključi s poklicno maturo. Po končanem šolanju se lahko kandidat zaposli v zasebnih ali javnih vrtcih, v prvem razredu, podaljšanem bivanju in v vseh drugih ustanovah, ki se ukvarjajo z vzgojo ter poučevanjem predšolskih otrok. Izobraževanje lahko nadaljuje na višjih in visokošolskih programih, z dodatnim predmetom na maturi pa tudi na univerzitetnih programih.

PREDŠOLSKA VZGOJA (PT)

Trajanje programa v letih: 1

Pridobljen naziv: vzgojitelj/vzgojiteljica predšolskih otrok

V poklicni tečaj se lahko vpišejo tisti kandidati, ki so končali četrti letnik gimnazije ali so opravili zaključni letnik srednjega strokovnega programa. Vzgojitelj predšolskih otrok skrbi za celostni razvoj otroka. Otroku zagotavlja možnosti za razvoj telesnih in duševnih sposobnosti. Program se zaključi s poklicno maturo. Po končanem šolanju se lahko kandidat zaposli v zasebnih ali javnih vrtcih, v prvem razredu, podaljšanem bivanju in v vseh drugih ustanovah, ki se ukvarjajo z vzgojo ter poučevanjem predšolskih otrok.

TRGOVEC (SPI)

Trajanje programa v letih: 2

Pridobljen naziv: prodajalec/prodajalka

Prodajalec se lahko zaposli na različnih trgovinskih področjih, kjer prodaja različno blago. Dela lahko v prodaji na drobno, v velikih trgovskih sistemih, specializiranih oddelkih ali manjših trgovskih družbah. V času šolanja se spozna z nabavo, skladiščenjem in prodajo blaga. Program se zaključi z zaključnim izpitom. Šolanje lahko nadaljuje na poklicno-tehniški ravni. 

PRIPRAVA NA MATURO/MATURITETNI TEČAJ

Trajanje programa v letih: 1

Erudio srednja šola izvaja dva programa za pristop k splošni maturi: pripravo na maturo in maturitetni tečaj. V izobraževalni program za pripravo na maturo se lahko vpišejo tisti posamezniki, ki so ali bodo ob pristopu k splošni maturi dopolnili vsaj 21 let. Na maturitetni tečaj pa se lahko vpišejo tisti kandidati, ki so uspešno končali srednje poklicno, srednjo tehniško ali drugo srednje strokovno šolo ali pa so uspešno zaključili tri letnike gimnazije z enoletno prekinitvijo. Program omogoča šolanje na daljavo.

Ojoj ...

… ta ustanova žal še nima virtualnega sprehoda.

Kako do nas?

Kako do nas?

Kontaktni podatki

Naziv kontaktaTelefonska številkaE-naslov
Info 01 500 86 80 info@erudio.si
Tajništvo 01 500 86 89 srednjasola@erudio.si
TRR: SI56 0233 0001 2513 194

Vodstvo šole

Dimitrij Miklič

Direktor Erudio izobraževalnega centra

Ana Starc Žagar

Izvršna direktorica Erudio izobraževalnega centra

Barbara Fortuna

Ravnateljica Erudio srednje šole

Uradne ure: po predhodnem dogovoru preko e-naslova

Barbara Rogelj

Tajništvo - organizatorka izobraževanj Erudio srednje šole

Uradne ure: ponedeljek - četrtek: 9.00 - 11.30, 14.00 - 16.30

Urška Marku

Tajništvo - koordinatorka izobraževanj srednje šole

Uradne ure: ponedeljek - četrtek: 9.00 - 11.30, 14.00 - 16.30

vir: https://www.erudio.si/