Predstavitev srednje šole
Biotehniški izobraževalni center Ljubljana (BIC) je eden največjih šolskih centrov v Sloveniji, ki omogoča priodbitev znanj s področij veterine, živilstva in prehrane, biotehnologije, naravovarstva ter gostinstva in turizma. Ima bogato, že več kot 160 let trajajočo tradicijo. V okviru BIC Ljubljana delujejo Gimnazija in veterinarska šola, Živilska in naravovarstvena šola, Višja strokovna šola in Medpodjetniški izobraževalni center. Na Živilski in naravovarstveni šoli dijaki spoznavajo živilstvo, prehrano in naravovarstvo. Šola stremi k ekološki osveščenosti, spodbuja zdravo prehrano in kakovostna ter zdravstveno neoporečna živila. V okviru šole deluje tudi EkoHiša BIC Ljubljana, ki je lesena, okolju prijazna in energijsko varčna šolska stavba. Šola ima tudi svojo šolsko trgovino KRUHarije in CUKRnije, kjer ponujajo šolske pekovske in slaščičarske izdelke. Biotehniški izobraževalni center Ljubljana – Živilska in naravovarstvena šola omogoča vpis na naslednje programe: mesar, naravovarstveni tehnik, pek, pomočnik v biotehniki in oskrbi, slaščičar, živilsko-prehranski tehnik.

Spoštovana bralka, spoštovani bralec,
Živilska in naravovarstvena šola je ena izmed štirih enot Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana. Dobra opremljenost nudi pogoje, ki omogočajo kakovostno vzgojno-izobraževalno delo. Strokovni delavci se trudijo z dobrim delom in s stalnim strokovnim izpopolnjevanjem skrbeti za nadgrajevanje znanja in ga s pomočjo sodobnih učnih pripomočkov posredovati dijakom. Interes zaposlenih je, da dijaki pridobijo dobro poklicno in splošno izobrazbo, ki omogoča odgovorno opravljanje poklica ali nadaljevanje izobraževanja. Želja vseh je ustvarjati delovno okolje, ki bo zagotavljalo kvalitetno izvajanje vzgojno-izobraževalnega dela. V sodelovalnem vzdušju ter s spoštovanjem drug drugega se posameznik ob delu osebnostno bogati, raste in uresničuje pomembno vrednoto šole – to je učenje kot vseživljenjski in stalen proces, v katerem se učijo učitelji in učenci, učijo se drug od drugega in učijo drug drugega.
Zaposleni se trudijo dijakom ponuditi kar se da prijetno in varno okolje, veliko znanja, optimalne pogoje za delo v dobro opremljenih laboratorijih in posebej za šolo značilne aktivnosti, ki popestrijo običajne šolske tedne. Strokovno znanje je na živilskem in naravovarstvenem področju izredno pomembno in sledi razvoju stroke v svetu in doma. Na vseh področjih živilstva in naravovarstva je zajeta tudi biotehnološka in ekološka osveščenost, kar pomeni usmerjanje k takemu raziskovanju in razvoju načinov pridobivanja, predelave, transporta in porabe živil, ki bodo v prihodnosti čim manj obremenili okolje. Varovanje okolja in zdrava prehrana pomembno vplivata na zdravje in počutje ljudi. Pomembno je, da so živila kakovostna in zdravstveno neoporečna. Skrb za pitno vodo in čist zrak pa je na prvem mestu. Kakšna je pot do doseganja cilja in kako doseči ta cilj, se dijaki naučijo v šolskih programih.
Poleg strokovnega znanja je zelo pomembna tudi vzgoja, zato ji je namenjena posebna pozornost. Dejavnosti, ki bogatijo mlade in prispevajo k osebnostni rasti, so različni projekti, katerih izvajanje poteka v slovenskem in evropskem prostoru. Šola se tako vse bolj odpira moderni Evropi.
Foto & video utrip
Foto & video utrip
Predstavitev programov srednje šole
NARAVOVARSTVENI TEHNIK (SSI)
Omejitev vpisa:
1. krog:
2. krog:
22/23
/
/
23/24
/
24/25
/
/
25/26
/
/
Izračunaj svoje število točk:
ŽIVILSKO-PREHRANSKI TEHNIK (SSI)
Omejitev vpisa:
1. krog:
2. krog:
22/23
/
/
23/24
/
24/25
/
/
25/26
/
/
Izračunaj svoje število točk:
ŽIVILSKO-PREHRANSKI TEHNIK (PTI)
Omejitev vpisa:
1. krog:
2. krog:
22/23
/
/
23/24
/
/
24/25
/
/
25/26
/
/
Izračunaj svoje število točk:
SLAŠČIČAR (SPI)
Omejitev vpisa:
1. krog:
2. krog:
22/23
/
/
23/24
/
/
24/25
/
/
25/26
/
/
Izračunaj svoje število točk:
PEK (SPI)
Omejitev vpisa:
1. krog:
2. krog:
22/23
/
/
23/24
/
/
24/25
/
/
25/26
/
/
Izračunaj svoje število točk:
MESAR (SPI)
Omejitev vpisa:
1. krog:
2. krog:
22/23
/
/
23/24
/
/
24/25
/
/
25/26
/
/
Izračunaj svoje število točk:
POMOČNIK V BIOTEHNIKI IN OSKRBI (NPI)
Omejitev vpisa:
1. krog:
2. krog:
22/23
/
/
23/24
/
/
24/25
/
/
25/26
/
/
Izračunaj svoje število točk:
Kontaktni podatki šole
Naziv kontakta | Telefonska številka | E-naslov |
---|---|---|
BIC Ljubljana | 01 28 07 600 | bic@bic-lj.si |
BIC Ljubljana - Živilska in naravovarstvena šola | 01 28 07 610 | zns@bic-lj.si |
Zbornica | 01 28 03 615 ali 01 28 03 616 | |
Knjižnica | 01 28 07 611 | |
Računovodstvo | 01 28 07 608 |