GASTRONOMSKI TEHNIK – PTI
Gastronomski tehnik vodi strežbo ali gostinske obrate. Gastronomski tehnik potrebuje strokovno znanje s področja turizma in gostinstva.
Število kreditnih točk:
120Trajanje programa:
2 leto/leti/leta/letOpis programa gastronomski tehnik:
Izobraževalni program je namenjen vsem dijakom in dijakinjam, ki želijo pridobiti strokovno in kvalitetno znanje s področja turizma, gostinstva in podjetništva ter izboljšati svoje organizacijske sposobnosti. Mladi v času izobraževanja pridobijo tudi veščine komuniciranja in timskega dela. Gastronomski tehnik med drugim vodi tudi strežbo in pripravo jedi, nadzoruje poslovanje različnih gostinskih obratov ipd.
Nadaljevanje študija po opravljenem programu gastronomski tehnik:
Po uspešno opravljeni poklicni maturi izobraževalni program omogoča vpis v študijske programe višjega in visokega strokovnega izobraževanja; dodatno opravljen izpit iz splošne mature pa omogoča vpis v ustrezne univerzitetne študijske programe, ki dopuščajo to možnost.
Vpisni pogoji za program gastronomski tehnik:
Vpis v izobraževalni program je možen z uspešno zaključenim programom srednjega poklicnega izobraževanja ali enakovredno izobrazbo po prejšnjih predpisih.
Delo in zaposlitev po končanem programu gastronomski tehnik:
Gastronomski tehnik se lahko zaposli kot hotelski gospodinjec, menedžer hotelske operative, menedžer za področje hrane in pijače, kot vodja hotelske recepcije ipd.