GASTRONOM HOTELIR - SMER IZOBRAŽEVANJA

GASTRONOM HOTELIR – SPI

Gastronom hotelir dela na področjih gastronomije in turizma - izvaja opravila, kot so kuhanje, strežba in hotelirske naloge.

Število kreditnih točk:

180

Trajanje programa:

3 leto/leti/leta/let

Gastronom hotelir dela na področjih gastronomije in turizma – izvaja opravila, kot so kuhanje, strežba in hotelirske naloge.

 

Po koncu programa gastronom hotelir boš usposobljen/a za:

  • samostojno in odgovorno ravnanje, kritično presojo in analiziranje ter reševanje strokovnih problemov;
  • ustvarjalen in inovativen pristop do dela;
  • samostojno delo in za delo v skupini;
  • komuniciranje v slovenskem in (vsaj) dveh tujih jezikih;
  • delo v skladu s higienskimi in varnostnimi predpisi;
  • ekološko ozaveščeno delo;
  • urejanje in vzdrževanje prostorov;
  • organizacijo in vodenje turističnih dejavnosti;
  • delo s tekstilnimi materiali in njihovem oblikovanju v kuhinjske, strežne in druge izdelke;
  • dekoriranje in izdelovanje dekorativnih izdelkov;
  • način shranjevanja, pridobivanja, obdelovanja in uporabe različne vrste hrane in pijač;
  • delo s stroji, napravami in pripomočki, ki se uporabljajo na področju gastronomije;
  • varno, gospodarno, samostojno delo;
  • delo s komunikacijsko tehnologijo.

Nadaljevanje študija po programu gastronom hotelir:

Po končanem programu srednjega poklicnega izobraževanja se lahko vpišete v ustrezne programe poklicno-tehniškega izobraževanja. Po nekaj letih pridobljenih delovnih izkušenj pa je mogoč tudi pristop k opravljanju ustreznega poslovodskega ali mojstrskega izpita.

Vpisni pogoji za program gastronom hotelir:

Pogoj za vpis v izobraževalni program je uspešno končana osnovnošolska izobrazba ali nižja poklicna izobrazba ali enakovredna izobrazba po prejšnjih predpisih.

Delo in zaposlitev s končanim programom gastronom hotelir:

S končanim programom se lahko zaposliš na področju gastronomije in hotelirstva. Delaš lahko v hotelih, restavracijah, barih, kazinojih, v cateringu itd.

Sorodne smeri

IZVAJALEC SUHOMONTAŽNE GRADNJE – SPI

IZVAJALEC SUHOMONTAŽNE GRADNJE – SPI

GEOSTROJNIK RUDAR – SPI

GEOSTROJNIK RUDAR – SPI

TAPETNIK – SPI

TAPETNIK – SPI

METALURG – SPI

METALURG – SPI

CVETLIČAR – SPI

CVETLIČAR – SPI

AVTOKAROSERIST – SPI

AVTOKAROSERIST – SPI

STROJNI MEHANIK – SPI

STROJNI MEHANIK – SPI

MEHATRONIK OPERATER – SPI

MEHATRONIK OPERATER – SPI

GOSPODAR NA PODEŽELJU – SPI

GOSPODAR NA PODEŽELJU – SPI

UPRAVLJALEC TEŽKE GRADBENE MEHANIZACIJE – SPI

UPRAVLJALEC TEŽKE GRADBENE MEHANIZACIJE – SPI

PEK – SPI

PEK – SPI

STEKLAR – SPI

STEKLAR – SPI

ADMINISTRATOR – SPI

ADMINISTRATOR – SPI

IZDELOVALEC KOVINSKIH KONSTRUKCIJ – SPI

IZDELOVALEC KOVINSKIH KONSTRUKCIJ – SPI

FRIZER – SPI

FRIZER – SPI

KLEPAR-KROVEC – SPI

KLEPAR-KROVEC – SPI

PAPIRNIČAR – SPI

PAPIRNIČAR – SPI

GASTRONOMSKE IN HOTELSKE STORITVE – SPI

GASTRONOMSKE IN HOTELSKE STORITVE – SPI

RAČUNALNIKAR – SPI

RAČUNALNIKAR – SPI

TRGOVEC – SPI

TRGOVEC – SPI

Ustanove, ki izvajajo program