Varnostnik

TE ZANIMA POKLIC VARNOSTNIKA?

Varnostnik igra ključno vlogo pri zagotavljanju varnosti in reda v različnih okoljih in situacijah.

 

 

Preprečuje morebitne incidente in rešuje težave, zato mora biti v stalni pripravljenosti, da se pravočasno odziva na možne nevarnosti in tako preprečuje nastanek škode ali fizičnih poškodb.

 

 

Varnostnik je lahko zaposlen v različnih okoljih, zato se razlikujejo tudi njegove delovne naloge. Če je zadolžen za varovanje objekta, varnostnik nadzoruje vhode, izhode ter druge točke objektov. Njegova naloga pri tem je predvsem preprečevanje neželenega vstopa, kraje in vandalizma. Pri tem pogosto preverja tudi identiteto oseb, ki vstopajo ali zapuščajo določeno območje.

 

 

Varnostnik lahko izvaja tudi patruljiranje po določenem območju, bodisi peš ali s prevoznim sredstvom. Na terenu tako preprečuje morebitne težave ter zaznava nepravilnosti. Pri svojem delu si običajno pomaga tudi z varnostnimi kamerami in tako izvaja video nadzor nad objekti ali situacijami.

 

 

Pomembna naloga varnostnika je prav tako razreševanje sporov na miren in učinkovit način, ki preprečuje stopnjevanje nevarnosti. Pri tem sledi predpisanim varnostnim postopkom ter skrbi, da se upoštevajo vsi ukrepi za preprečevanje nesreč in zagotavljanje varnosti. V nujnih primerih varnostnik s hitro in pravilno reakcijo pomaga pri zmanjševanju škode ali preprečevanju fizičnih poškodb.

 

 

Svoje delovne zadolžitve običajno dokumentira in tako nadrejenim poroča o dogodkih, o morebitnih nepravilnostih ali incidentih.

 

 

Posameznik, ki opravlja poklic varnostnika, mora biti odgovoren, vesten, samostojen, strokoven in mora znati hitro ter pravilno odreagirati v raznolikih situacijah.

 

Varnostnik

 

 

Kam v srednjo šolo, če želiš postati varnostnik?

 

 

Za opravljanje poklica varnostnika se predvideva zaključen srednješolski program za tehnika varovanja (SSI).

 

 

Šolski center Ljubljana – Srednja šola za strojništvo, kemijo in varovanje

Prometna šola Maribor – Srednja prometna šola

Ekonomska šola Celje – Gimnazija in srednja šola

Ekonomska šola Murska Sobota – Srednja šola in gimnazija

Delite s prijatelji!

Novice srednjih šol

PONEDELJKOV POGOVOR PUNC

PONEDELJKOV POGOVOR PUNC

Mladi zmaji Bežigrad začenjajo z novimi delavnicami "Ponedeljkov pogovor punc" - toplo vabljena vsa dekleta, stara med 12 in 18 let.   V varnem in podpornem okolju se boste sproščeno družile, izmenjavale mnenja in odpirale zanimive teme, o katerih se ponavadi ne...

0 Comments

Uredništvo:

Srednja šola se predstavi:

Srednja šola Črnomelj

Srednja šola Črnomelj

Poklic se predstavi:

Računovodski revizor

Računovodski revizor

Smer se predstavi:

VRTNAR – SPI

VRTNAR – SPI

Novice iz uredništva:

KATERE JE TVOJA NAJLJUBŠA BARVA IN KAJ POVE O TEBI?

KATERE JE TVOJA NAJLJUBŠA BARVA IN KAJ POVE O TEBI?

Barve lahko pomembno vplivajo na naš način razmišljanja, čustvovanja in delovanja. Naša najljubša barva pa lahko ogromno razkrije o naši osebnosti.   Nekateri imajo raje tople, drugi hladne barve. Različne barve lahko vzbudijo posebna čustva in spodbudijo močne...