Frizer

FRIZER SE PREDSTAVI

Frizer je strokovnjak za nego las in lasišča, za striženje las ter za oblikovanje različnih pričesk.

 

Ena izmed osnovnih delovnih nalog frizerja je umivanje ter striženje las in oblikovanje pričesk v skladu z željami strank.

 

Frizer pri tem upošteva tudi obliko obraza, teksturo las in druge dejavnike. Pri tem uporablja šampone, utrjevalce, kreme, losjone, glavnike, škarje, britvice, brivnike, strojčke ipd. Frizer lase tudi barva in pri tem uporabljajo različne tehnike barvanja. Pričeske nato oblikuje z uporabo različnih pripomočkov, kot so likalniki, krtače, kodralniki, navijalci, sušilci ipd.

 

Izvaja tudi različne tretmaje za lasišče in lase, kot so tretmaji proti prhljaju, obnovitveni tretmaji, nega suhih las in podobno. Frizer strankam svetuje glede primernih pričesk, barv in tretmajev, ki ustrezajo njihovemu stilu, teksturi las in življenjskemu slogu.

 

Oblikuje in ureja lahko tudi brke, brade, trepalnice in obrvi. Nekateri frizerji izvajajo tudi manikuro, svoje stranke pa lahko tudi naličijo v skladu z njihovimi željami.

 

Posameznik, ki opravlja poklic frizerja, mora imeti dobro izoblikovane ročne spretnosti, biti mora natančen, prijazen, imeti mora dobre komunikacijske spretnosti in čut za estetiko. Pri delu mora skrbeti za higieno in tehnične predpise.

 

Frizer se mora nenehno izobraževati in dopolnjevati svoje znanje ter ostajati na tekočem z najnovejšimi trendi, tehnikami in izdelki v industriji.

 

Frizer

 

Kam v srednjo šolo, če želiš postati frizer?

 

Za opravljanje poklica frizerja se zahteva uspešno zaključen srednješolski program za frizerja (SPI).

 

Srednja frizerska šola Ljubljana

Srednja šola za oblikovanje Maribor

Srednja tehniška šola Koper

Šolski center Celje – Srednja šola za storitvene dejavnosti in logistiko

Šolski center Kranj – Srednja ekonomska, storitvena in gradbena šola

Šolski center Krško – Sevnica – Srednja šola Sevnica

Dvojezična srednja šola Lendava

Erudio srednja šola

Delite s prijatelji!

Novice srednjih šol

PONEDELJKOV POGOVOR PUNC

PONEDELJKOV POGOVOR PUNC

Mladi zmaji Bežigrad začenjajo z novimi delavnicami "Ponedeljkov pogovor punc" - toplo vabljena vsa dekleta, stara med 12 in 18 let.   V varnem in podpornem okolju se boste sproščeno družile, izmenjavale mnenja in odpirale zanimive teme, o katerih se ponavadi ne...

0 Comments

Uredništvo:

Srednja šola se predstavi:

Gimnazija Murska Sobota

Gimnazija Murska Sobota

Poklic se predstavi:

Zgodovinar

Zgodovinar

Smer se predstavi:

MESAR – SPI

MESAR – SPI

Novice iz uredništva:

KATERE JE TVOJA NAJLJUBŠA BARVA IN KAJ POVE O TEBI?

KATERE JE TVOJA NAJLJUBŠA BARVA IN KAJ POVE O TEBI?

Barve lahko pomembno vplivajo na naš način razmišljanja, čustvovanja in delovanja. Naša najljubša barva pa lahko ogromno razkrije o naši osebnosti.   Nekateri imajo raje tople, drugi hladne barve. Različne barve lahko vzbudijo posebna čustva in spodbudijo močne...