Plaktivat #16: Stiske mladostnikov

PLAKTIVAT #16: STISKE MLADOSTNIKOV

TAM-TAM Inštitut v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenija in TOM telefonom razpisuje mednarodni natečaj za družbeno odgovoren plakat.

 

Namen natečaja je opogumiti mladostnike, da spregovorijo o svojih stiskah in predstaviti izredno vrednost osebnega pogovora kot varovalnega dejavnika duševnega zdravja.

 

Plaktivat je mednarodni družbeno odgovorni natečaj, aktivator družbene zavesti, ki vabi k ustvarjanju mestnih plakatov in spodbuja k pozitivnim premikom v družbi. Natečaj, na katerega se lahko prijavijo oblikovalci in oblikovalske skupine s celega sveta, v kategoriji Sveža kri pa lahko sodelujejo tudi dijaki in študenti, poteka od leta 2015.

 

Namen in idejna zasnova natečaja

 

Po nekaterih podatkih naj bi kar 40 % mladih svoje stiske zadržalo zase. Neizgovorjene težave in dejstvo, da veliko mladih ne poišče pomoči, vodi k dodatnemu poslabšanju zdravja in vpliva na medsebojne odnose. V ospredju izziva 16. Plaktivata je tako predvsem spodbujanje k pogovoru in odpiranje varnega prostora, v katerem lahko mladostniki izrazijo svoje težave.

 

Prijava

 

Na natečaju lahko sodelujejo grafični ustvarjalci, posamezniki, samostojni oblikovalci, študenti in dijaki ter agencije oz. pravne osebe, ki želijo soustvarjati skupni življenjski prostor. Dijaki in študenti lahko sodelujejo v kategoriji Sveža kri.

 

Prijava na natečaj je možna izključno preko e-prijavnega obrazca.

 

Plaktivat #16: Stiske mladostnikov

 

Rok za prijavo je 17. november 2023!

 

Prijavitelj lahko odda največ 3 prijave, za vsak plakat mora izpolniti novo prijavnico. V primeru, da prijavitelj odda serijo več plakatov, ki predstavljajo vsebinsko celoto, se plakati oddajo skupaj kot en dokument in ena prijava. Prijavijo se lahko le dela, ki so bila ustvarjena posebej za sodelovanje na natečaju Plaktivat in še niso bila uporabljena v nobeni oglaševalski kampanji ali prijavljena na drugem natečaju. Dela, ki ne bodo ustrezala vsebinskim in tehničnim zahtevam razpisa, bodo izločena.

 

Nagrade

 

Žirija bo izmed vseh prijavljenih del izbrala zmagovalni plakat, ki bo natisnjen in javno objavljen na 500 plakatnih mestih TAM-TAM po Sloveniji. Prijavljen bo v tekmovalne dele festivalov Slovenski oglaševalski festival SOF in Bienale slovenskega oblikovanja Brumen.

 

V kategoriji Sveta kri bo žirija bo izmed vseh prijavljenih del študentov in dijakov izbrala zmagovalni plakat, ki bo natisnjen in javno objavljen na 20 plakatnih mestih TAM-TAM po Sloveniji. Zmagovalec prejme kotizacijo za naslednji SOF – Slovenski oglaševalski festival.

 

Več o projektu Plaktivat in o tehničnih ter drugih pogojih na spletni strani TAM-TAM Inštituta ali na elektronskem naslovu plaktivat@tam-tam.si.

 

Vir: TAM-TAM Inštitut

Delite s prijatelji!

Novice srednjih šol

ZAKAJ PONEKOD PO SVETU PRAZNUJEJO ZAHVALNI DAN?

ZAKAJ PONEKOD PO SVETU PRAZNUJEJO ZAHVALNI DAN?

V Ameriki je zahvalni dan praznik, ki simbolizira mir, hvaležnost in začetek praznične sezone. Letos ga bodo praznovali v četrtek, 23. novembra!   Poleg hrane - verjetno glavne sestavine dneva - je zahvalni dan eden izmed pomembnejših dni v letu, ko se Američani...

NACIONALNI POSVET MLADINSKEGA SEKTORJA

NACIONALNI POSVET MLADINSKEGA SEKTORJA

21. novembra 2023 je v mariborskem Narodnem domu potekal Nacionalni posvet mladinskega sektorja.   Nacionalni posvet mladinskega sektorja je namenjen razpravi o aktualnih zadevah iz področja mladinskega dela in širše mladinskega sektorja Slovenije. Letos se ga je...

CIRKUŠKA DELAVNICA V ŠKUCU

CIRKUŠKA DELAVNICA V ŠKUCU

ŠKUC vabi na cirkuško delavnico!   Delavnica bo potekala 27. 11. 2023 med 16.00 in 18.00 v ŠKUC-u (Stari trg 21, Ljubljana).   Na delavnici se boste lahko spoznale_i z različnimi cirkuškimi rekviziti, kot so poi, keglji, žonglerske žogice, diabolo, kitajski...

Uredništvo:

SrednjeŠole.si

Srednja šola se predstavi:

Šolski center Nova Gorica – Srednja ekonomska in trgovska šola

Šolski center Nova Gorica – Srednja ekonomska in trgovska šola

Poklic se predstavi:

Vzgojitelj predšolskih otrok

Vzgojitelj predšolskih otrok

Smer se predstavi:

POMOŽNI ADMINISTRATOR – NPI

POMOŽNI ADMINISTRATOR – NPI

Novice iz uredništva:

BREZPLAČNA SVETOVALNICA

BREZPLAČNA SVETOVALNICA

Društvo CPM (Center za pomoč mladim) izvaja brezplačno svetovalnico za mlade med 15. in 30 letom starosti!   Vsak izmed nas ima dneve, ko se ne počutimo najboljše, ko imamo občutek, da smo nerazumljeni ali pa izgubljeni. V takšnih trenutkih stiske se lahko obrneš...

VSEEVROPSKO TEKMOVANJE ZA MLADE PREVAJALCE

VSEEVROPSKO TEKMOVANJE ZA MLADE PREVAJALCE

Generalni direktorat za prevajanje pri Evropski komisiji je objavil seznam srednjih šol, ki bodo sodelovale na vseevropskem tekmovanju za mlade prevajalce Juvenes Translatores 23. novembra 2023.   Iz Slovenije bodo lahko sodelovale naslednje šole:  ...

POBUDE EVROPSKE UNIJE ZA MLADINO

POBUDE EVROPSKE UNIJE ZA MLADINO

Evropska unija se zavzema za ustvarjanje priložnosti in izboljšanje kakovosti življenja za mlade.   Različne pobude za mladino so bile vzpostavljene z namenom spodbujanja aktivnega sodelovanja mladih, različnih oblik izobraževanja (formalnega in neformalnega),...