Mala šola aktivističnega videa

REZ! – MALA ŠOLA AKTIVISTIČNEGA VIDEA

Zavod Omrežje in Društvo ŠKUC vabita na “Rez! – Malo šolo aktivističnega videa”!

 

Cikel brezplačnih delavnic in predavanj je zasnovan z mislijo na mlade, ki želijo skozi medij umetniškega videa obravnavati in osvetliti pereče družbene problematike in pojave.

 

Udeleženci bodo imeli priložnost poglobiti svoje znanje o filmski in video produkciji, postprodukciji, scenaristiki ter uporabi dostopne tehnologije, kot so mobilni telefoni. Projekt spodbuja raziskovanje, refleksijo in debato o družbenih problematikah, ki se udeležencem zdijo pomembne, ter išče najboljše načine za komunikacijo teh tematik skozi umetniški video.

 

Mala šola aktivističnega videa

 

Letošnja edicija prinaša novost v obliki “bootcampa”, ki bo potekal skozi dve intenzivni sobotni srečanji, 23. marca in 30. marca ob 14.30 uri. Prvo srečanje (predvideno 2 šolski uri) bo namenjeno spoznavanju, strateškemu načrtovanju, snemanju in osnovam priprave kratkega filma ter aktivističnega videa. Drugo srečanje (predvideno 4 šolske ure) bo potekalo na terenu, v starem jedru Ljubljane, kjer se boste osredotočili na aktualne tematike povezane z življenjem v prestolnici in snemali materiale za montažo. Delavnica bo potekala v duhu eksperimentalnega filma, pri čemer bodo dovoljene tudi druge kreativne tehnike. Predznanje ni zahtevano, zaželena pa je osnovna ideja o sporočilu, ki bi ga radi prenesli preko medija kratkega filma. Ideje boste skupaj z mentorico Valerie Wolf Gang, izkušeno pedagoginjo, intermedijsko umetnico, videastko in režiserko, dodelali in razvili.

 

Projekt “Rez! – Mala šola aktivističnega videa” ostaja zavezan svojemu poslanstvu spodbujanja mladih k ustvarjanju družbeno angažiranih umetniških del. Udeleženci bodo skozi celoten proces, od izbire teme do tehnične izvedbe, aktivno spoznavali, kako ustvariti umetniško delo, ki prispeva k ustvarjanju boljšega sveta. Poleg pridobivanja novih znanj in veščin bo delavnica ponudila tudi priložnost za spoznavanje, druženje in iskanju potencialnih kreativnih idej, ki se lahko spremenijo v daljnoročne zanimive projekte sodelovanja. Končni video izdelki bodo objavljeni na spletni strani projekta, s čimer bodo dostopni širši javnosti in bodo služili kot inspiracija za nadaljnje generacije mladih ustvarjalcev.

 

Obvezne so prijave na e-naslov: ustvarjalno.skuc@gmail.com. Prijave se zbirajo do 20. 3. 2024.

 

Vir: ŠKUC

Delite s prijatelji!

Novice srednjih šol

PONEDELJKOV POGOVOR PUNC

PONEDELJKOV POGOVOR PUNC

Mladi zmaji Bežigrad začenjajo z novimi delavnicami "Ponedeljkov pogovor punc" - toplo vabljena vsa dekleta, stara med 12 in 18 let.   V varnem in podpornem okolju se boste sproščeno družile, izmenjavale mnenja in odpirale zanimive teme, o katerih se ponavadi ne...

0 Comments

Uredništvo:

Srednjesole.si

Srednja šola se predstavi:

Šolski center Novo mesto – Srednja strojna šola

Šolski center Novo mesto – Srednja strojna šola

Poklic se predstavi:

Tajnik

Tajnik

Smer se predstavi:

USTVARJALEC MODNIH OBLAČIL – PTI

USTVARJALEC MODNIH OBLAČIL – PTI

Novice iz uredništva:

KATERE JE TVOJA NAJLJUBŠA BARVA IN KAJ POVE O TEBI?

KATERE JE TVOJA NAJLJUBŠA BARVA IN KAJ POVE O TEBI?

Barve lahko pomembno vplivajo na naš način razmišljanja, čustvovanja in delovanja. Naša najljubša barva pa lahko ogromno razkrije o naši osebnosti.   Nekateri imajo raje tople, drugi hladne barve. Različne barve lahko vzbudijo posebna čustva in spodbudijo močne...