Mednarodni filmski festival

POZIV ZA MEDNARODNI FILMSKI FESTIVAL ČLOVEKOVIH PRAVIC “THIS HUMAN WORLD” 2024

Mednarodni filmski festival o človekovih pravicah this human world (thw) bo v znamenju mladinskega natečaja kratkih filmov 2024.

 

Številne pravice se nam danes zdijo samoumevne, hkrati pa se soočamo z novimi izzivi, neenakostjo in vojnami. Številni konflikti v zadnjih letih so pokazali, da je za uresničevanje človekovih pravic potrebno sodelovanje, ki presega meje, sektorje in generacije.

 

Tema letošnjega natečaja se glasi:

Mir – spoštovanje – nenasilna komunikacija
Kaj pomenijo za vas in vašo/našo prihodnost?

 

Kratke filme bo pregledala priznana mednarodna žirija. Zmagovalni film žirije, ki bo tudi nagrajen, bo prikazan v okviru mednarodnega filmskega festivala this human world, ki bo potekal 4. decembra 2024 v dunajski mestni hiši.

 

Natečaj je odprt za otroke in mladostnike stare med 10 in 20 let. Kratke filme lahko ustvarjajo in oddajo tako posamezniki kot skupine. Cilj je posneti kratke filme, katerim navdih je Splošna deklaracija človekovih pravic. Dolžina filma ne sme presegati treh (3) minut. Filmi se lahko posnamejo z vsemi razpoložljivimi sredstvi, ki so mladim na voljo. Uporabijo lahko vse vrste video kamer, pa tudi fotoaparat ali mobilni telefon. Predložijo se lahko vse filmske zvrsti.

 

Prijave na natečaj so odprte do 20. septembra 2024 in morajo biti poslane na e-poštni naslov schulfilmprojekt@thishumanworld.com.

 

Mednarodni filmski festival

 

Registracija mora vsebovati:

  • ime in naslov šole;
  • ime in priimek kontaktne osebe šole ter njegove kontaktne podatke (določeni učitelj);
  • starost in število sodelujočih učencev;
  • mladi in zakoniti zastopniki mladoletnih oseb, ki oddajo prijavo v imenu mladoletne osebe, se strinjajo, da se lahko fotografije in video material s podelitve nagrad (npr. fotografije nagrajencev, intervjuji z udeleženci) objavijo v medijih, na spletnih straneh in družbenih omrežjih organizatorjev natečaja (UNIS, UNHCR, mesto Dunaj, this human world);
  • registracije in/ali vprašanja nam prosim pošljite v angleščini ali nemščini.

 

Vse prispevke je potrebno predložiti do 23. oktobra 2024.

 

Vir: Organizacija združenih narodov

Delite s prijatelji!

Novice srednjih šol

PONEDELJKOV POGOVOR PUNC

PONEDELJKOV POGOVOR PUNC

Mladi zmaji Bežigrad začenjajo z novimi delavnicami "Ponedeljkov pogovor punc" - toplo vabljena vsa dekleta, stara med 12 in 18 let.   V varnem in podpornem okolju se boste sproščeno družile, izmenjavale mnenja in odpirale zanimive teme, o katerih se ponavadi ne...

0 Comments

Uredništvo:

Srednjesole.si

Srednja šola se predstavi:

Gimnazija Škofja Loka

Gimnazija Škofja Loka

Poklic se predstavi:

Vizažist, stilist

Vizažist, stilist

Smer se predstavi:

IZDELOVALEC KOVINSKIH KONSTRUKCIJ – SPI

IZDELOVALEC KOVINSKIH KONSTRUKCIJ – SPI

Novice iz uredništva:

KATERE JE TVOJA NAJLJUBŠA BARVA IN KAJ POVE O TEBI?

KATERE JE TVOJA NAJLJUBŠA BARVA IN KAJ POVE O TEBI?

Barve lahko pomembno vplivajo na naš način razmišljanja, čustvovanja in delovanja. Naša najljubša barva pa lahko ogromno razkrije o naši osebnosti.   Nekateri imajo raje tople, drugi hladne barve. Različne barve lahko vzbudijo posebna čustva in spodbudijo močne...