Umetniško-literarni natečaj za mlade

“NASUJ POLJUBOV ŽARKIH MI KOT ŽITA”: UMETNIŠKO-LITERARNI NATEČAJ ZA MLADE

Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik ob 80-letnici smrti pesnika Franceta Balantiča razpisuje natečaj za mlade ustvarjalce med 15. in 20. letom starosti!

 

Ustvarjalce vabijo, da si izberejo katerokoli Balantičevo pesem ali verz kot izhodišče za svoje ustvarjanje, poustvarjanje ali aktualizacijo v obliki digitalnih, interaktivnih zgodb ali drugih likovnih, literarnih, esejističnih, plesnih, glasbenih ali drugih umetniških stvaritev v digitalnem okolju.

 

Balantičeva bogata metaforika in njegove skrivnostne podobe naj nagovorijo mlade umetnike, da svoji ustvarjalnosti dajo krila, besede, slike ali drug izraz, ki naj odmeva v svetu.

 

Avtorska dela bodo začeli zbirati 8. februarja 2024, zbiranje pa bodo zaključili s svetovnim dnevom poezije, 21. marca 2024.

 

Umetniško-literarni natečaj za mlade

 

S svojimi prispevki lahko sodelujete v naslednjih kategorijah:

 

LITERARNA DELA

  • Prozna besedila v dolžini do 6.300 znakov (s presledki vred).
  • Pesniški prispevki naj obsegajo največ 50 verzov.
  • Avtorji oddajo svoje avtorsko delo v formatih PDF, DOC ali DOCX na e-naslov andrej.kotnik@kam.sik.si in urskababnik@kam.sik.si.

 

FOTOGRAFSKA DELA

  • Fotografija mora biti izdelana s fotografsko opremo in ne AI programi.
  • Avtorji naj datoteko naslovijo z naslovom fotografije. V imenu datoteke naj ne uporabljajo šumnikov.
  • Fotografija ne sme vsebovati podpisa avtorja, prav tako ne drugih besedil (razen, če je besedilo fotografirano, oz. del fotografskega motiva).
  • Avtorji naj svoja fotografska dela pošljejo v JPG formatu. Velikost fotografije: 2500-3500 px po daljši stranici. Velikost posamične datoteke naj ne presega 5 MB.

 

AVDIO-VIZUALNA DELA

  • Filmi v dolžini do 3-5 min. Avdio-vizualno avtorsko delo naj bo pripravljeno v formatih AVI, MP4 ali MOV. Resolucija 1920x1080px. Velikost datoteke naj bo manjša od 2 GB.
  • Avtorski izdelek lahko pošljete preko WeTransfer povezave na e-naslov andrej.kotnik@kam.sik.si in urskababnik@kam.sik.si.

 

Več o natečaju na spletni strani Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik.

 

Vir: Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik

Delite s prijatelji!

Novice srednjih šol

CIKEL DELAVNIC: JAZ – V PEDAGOŠKEM POKLICU?

CIKEL DELAVNIC: JAZ – V PEDAGOŠKEM POKLICU?

Socialna akademija vabi vse mlade, ki jih zanima pedagoški poklic, na brezplačni cikel delavnic!   Delavnice so namenjene tistim, ki se odločajo o pedagoškem študiju, tistim, ki že študirajo za pedagoške poklice, pa niso prepričani, če je to prava izbira zanje in...

KATERI DIJAŠKI DOMOVI SE NAHAJAJO V PRIMORSKO-NOTRANJSKI REGIJI?

KATERI DIJAŠKI DOMOVI SE NAHAJAJO V PRIMORSKO-NOTRANJSKI REGIJI?

Bivanje v dijaškem domu je prava rešitev za tiste dijake in dijakinje, ki se šolajo izven domačega kraja.   Na območju primorsko-notranjske regije se nahaja dijaški dom, v katerem bivajo predvsem dijaki Srednje gozdarske, lesarske in zdravstvene šole Postojna ter...

POKLICNA MATURA VS. SPLOŠNA MATURA

POKLICNA MATURA VS. SPLOŠNA MATURA

Poklicna in splošna matura sta ključna mejnika za dijake in dijakinje po vsej Sloveniji. Gre za nekakšen zaključni izpit, ki je sestavni in obvezni del šolanja.   Poklicna matura je bolj usmerjena v praktične veščine in na pripravo za opravljanje poklica, splošna...

Uredništvo:

SrednjeŠole.si

Srednja šola se predstavi:

Srednja šola za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo

Srednja šola za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo

Poklic se predstavi:

Rudar

Rudar

Smer se predstavi:

AVTOSERVISER – SPI

AVTOSERVISER – SPI

Novice iz uredništva:

RAZPIS ZA NAJ DIJAKA 2024

RAZPIS ZA NAJ DIJAKA 2024

Razpis za Naj dijaka ali Naj dijakinjo je eden izmed stalnih projektov Dijaške organizacije Slovenije, ki se letos izvaja že desetič.   Namen projekta je izbrati aktivne dijakinje in dijake, ki so uspešni ne le na učnem področju, ampak se v prostem času ukvarjajo...

NATEČAJ PROSTOVOLJEC LETA 2023

NATEČAJ PROSTOVOLJEC LETA 2023

Mladinski svet Slovenije (MSS) že 22. zapored razpisuje natečaj Prostovoljec leta!   V okviru natečaja bodo izbirali najboljše prostovoljke, prostovoljce, prostovoljski projekt, Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico in Naj mladinski projekt za preteklo leto....