Najstniški filmi

NAJBOLJŠI NAJSTNIŠKI FILMI ZA POPOLNO POLETJE

Poletje je pravi čas, da se sprostiš ob gledanju klasičnih najstniških filmov, ki odlično ujamejo bistvo tega letnega časa in počitnic.

 

Prva ljubezen, vznemirljive poletne pustolovščine in nova prijateljstva – ti filmi so prava poletna poslastica, zato pripravi pokovko, povabi prijatelje in uživaj v brezskrbnih filmskih trenutkih!

 

Sestrstvo potujočih hlač (The Sisterhood of the Traveling Pants, 2005)

 

Sestrstvo potujočih hlač je prisrčna zgodba o štirih prijateljicah – Leni, Tibby, Bridget in Carmen – ki svoje prvo poletje preživijo narazen, a ostanejo povezane prek kavbojk, ki se čudežno prilegajo vsaki od njih. Ko krmarijo skozi različne dogodivščine, kavbojke nastopijo kot simbol njihove vezi ter prijateljstva.

YouTube player

 

Akvamarin (Aquamarine, 2006)

 

Najboljši prijateljici Claire in Hailey imata le še eno skupno poletje, preden se Hailey odseli. Njuni življenji se nepričakovano obrneta, ko odkrijeta Akvamarin, morsko deklico, ki jo je po nevihti naplavilo na obalo. Ko ji pomagata krmariti po kopnem in iskati pravo ljubezen, se dekleta podajo na pot, polno prijateljstva, samoodkrivanja in romantike.

YouTube player

 

Srednješolski muzikal 2 (High School Musical 2, 2007)

 

V drugem delu te priljubljene filmske uspešnice najdejo Troy, Gabriella in ostali poletne službe v podeželskem klubu. Film je poln glasbe, vznemirljivih plesnih točk, romantičnih zapletov in drame, hkrati pa odlično ujame vzdušje preživljanja poletnih počitnic s prijatelji.

YouTube player

 

Moje nepozabno poletje (The Way Way Back, 2013)

 

Ganljiva zgodba o odraščanju spremlja 14-letnega Duncana, ki mu njegova mama in njen neprijetni fant otežita poletne počitnice. Tolažbo in prijateljstvo najde v lokalnem vodnem parku, kjer spozna čudaškega menedžerja Owena, hkrati pa začne odkrivati svoje mesto v svetu.

YouTube player

 

Pokliči me po svojem imenu (Call Me by Your Name, 2017)

 

Film, ki se dogaja poleti leta 1983 v severni Italiji, je zgodba o odraščanju, ki spremlja 17-letnega mladenička, ko razvije globok in strasten odnos z očetovim očarljivim sodelavcem. Ta pretresljiv film odlično ujame intenzivnost prve ljubezni in grenko-sladko naravo poletne romance.

YouTube player

 

Zadnje poletje (The Last Summer, 2019)

 

Zadnje poletje spremlja skupino maturantov, ki skupaj preživljajo zadnje poletje, preden se odpravijo na kolidž. Film raziskuje kompleksnost ljubezni, prijateljstva in samoodkrivanja, ki so sestavni del tega pomembnega življenjskega prehoda in opisuje tegobe ter lepoto odraščanja.

YouTube player

 

Pametni punci (Booksmart, 2019)

 

Ta iskrena komedija o odraščanju spremlja najboljši prijateljici Molly in Amy, dve uspešni maturantki, ki ugotovita, da sta med svojo željo po dobrem šolskem uspehu zamudili vso zabavo, ki jo prinese srednja šola. Odločeni, da bosta nadoknadili izgubljeni čas, se večer pred maturo odpravita na divjo pustolovščino, pri čemer naletita na vrsto nepričakovanih dogodkov.

YouTube player

Delite s prijatelji!

Novice srednjih šol

PONEDELJKOV POGOVOR PUNC

PONEDELJKOV POGOVOR PUNC

Mladi zmaji Bežigrad začenjajo z novimi delavnicami "Ponedeljkov pogovor punc" - toplo vabljena vsa dekleta, stara med 12 in 18 let.   V varnem in podpornem okolju se boste sproščeno družile, izmenjavale mnenja in odpirale zanimive teme, o katerih se ponavadi ne...

0 Comments

Uredništvo:

Srednjesole.si

Srednja šola se predstavi:

Srednja medijska in grafična šola Ljubljana

Srednja medijska in grafična šola Ljubljana

Poklic se predstavi:

Učitelj v glasbeni šoli

Učitelj v glasbeni šoli

Smer se predstavi:

SLAŠČIČAR – SPI

SLAŠČIČAR – SPI

Novice iz uredništva:

KATERE JE TVOJA NAJLJUBŠA BARVA IN KAJ POVE O TEBI?

KATERE JE TVOJA NAJLJUBŠA BARVA IN KAJ POVE O TEBI?

Barve lahko pomembno vplivajo na naš način razmišljanja, čustvovanja in delovanja. Naša najljubša barva pa lahko ogromno razkrije o naši osebnosti.   Nekateri imajo raje tople, drugi hladne barve. Različne barve lahko vzbudijo posebna čustva in spodbudijo močne...