Živel strip! Živela animacija!

MLADINSKI NATEČAJ ZA STRIP IN ANIMACIJO

Združenje Viva Comix in revija Stripburger v okviru projekta Živel strip! Živela animacija! razpisujeta nagradni natečaj za strip in animacijo!

 

Živel strip! Živela animacija! je izviren mednarodni projekt na področju stripa in animiranega filma, ki bo v leto 2023 potekal že osemnajstič. Namen projekta je spodbujanje stripovske ustvarjalnosti in branja, ustvarjanja na področju animiranega filma ter popularizacija strip in animiranega filma.

 

Pravila natečaja

 

Na natečaj se lahko prijavijo šolarji in dijaki iz Furlanije – Julijske krajine in iz Slovenije.

 

Natečaj je razdeljen na dve kategoriji: STRIP, ANIMACIJA.

 

Navdih za ustvarjanje je glavni lik is stripa Zaspani Ánzili slovenske ilustratorke Anke Kočevar ter mačka Chicca italijanskega stripavtorja Paola Cossija.

 

Tema natečaja

 

Pri prijavi lahko izbirate med tremi različnimi temami:

  • Anzili neskončno rad spi. Le kaj je tisto, kar ga je premamilo, da je končno vstal iz tople postelje? In zakaj tako rad spi? So za to krive sanje? Kaj običajno sanja Anzili?
  • Maček Cicco je alkimist. Kakšne poskuse izvaja? Katera sredstva in materiale uporablja? Kaj vse mu je že uspelo izumiti?
  • prosta tema

 

Živel strip! Živela animacija!

 

Prijava

 

Prijavljena dela so lahko stripovske zgodbe, narisane v poljubni tehniki (vključno z računalnikom), formata A4 ali A3, poljubnega števila strani ALI animacije, v klasični ali računalniški tehniki.

 

Stripi morajo biti oddani po pošti skupaj z izpolnjeno prijavnico (slovenski šolarji) na naslov: Stripburger/Forum Ljubljana, Metelkova 6, 1000 Ljubljana, animacije pošljite na core@mail.ljudmila.org.

 

Rok za oddajo je četrtek, 14. marec 2024.

 

Nagrade

 

Žirija bo izbrala najboljše izdelke v obeh kategorijah.

 

V kategoriji STRIP bodo podelili 3 glavne nagrade – 3 knjižne bone v vrednosti 100 evrov. Poleg glavnih nagrajencev bo žirija izbrala še 7 avtorjev, ki se bodo lahko v soboto, 20. aprila 2024, udeležili enodnevne delavnice izdelave stripovske majice v Centru Rog v Ljubljani. Žirija bo podelila še posebno nagrado, 6-dnevno taborjenje Mini Gorindol na Kolpi v Gorenjcih pri Adlešičih (za eno osebo) julija ali avgusta.

 

V kategoriji ANIMACIJA bodo podelili 4 nagrade. Prva nagrada je akreditacija (prost vstop) za mednarodni festival animiranega filma Animateka in izbor festival- skih izdelkov. Druga, tretja in četrta nagrada so akreditacija za Animateko.

 

Dela bodo prav tako razstavljena na razstavi od 17. januarja 2024 do 28. februarja 2024 bo na ogled v Galeriji Vodnikove domačije Center.

 

Več informacij na spletni strani Stripburgerja, projekta Živel strip! Živela animacija! ali na elektronski pošti core@mail.ljudmila.org.

 

Natečaj podpirata Ministrstvo za kulturo in MOL — Oddelek za kulturo, partnerji projekta pa so mednarodni festival Animiranega filma Animateka, revije Ciciban, Cicido in Pil, Društvo Slon, Divja misel, Center Rog in Klub Marindolus Kranj.

 

Vir: Stripburger

Delite s prijatelji!

Novice srednjih šol

MLADINSKI DRUŽABNI VEČER “DIMENZIJA POLETJA”

MLADINSKI DRUŽABNI VEČER “DIMENZIJA POLETJA”

Ustvarjalne osebe, ki se želijo pred uradnim začetkom poletja pozabavati s testiranjem 3D pisal, vabljene v četrtek, 20. junija 2024 s pričetkom ob 19. uri v Kulturni inkubator na mladinski družabni večer pred počitniško pavzo!   Udeleženci se boste naučili...

LOGOPED SE PREDSTAVI

LOGOPED SE PREDSTAVI

Logoped je strokovnjak za govor, ki se ukvarja z diagnostiko, terapijo in odpravljanjem težav, povezanih z govorom, jezikom, glasom in verbalno komunikacijo.   Logopedovo delo je v prvi fazi povezano z ocenjevanjem in diagnostiko govorno-jezikovnih sposobnosti,...

FILMI, KI SE POSVEČAJO SREDNJEŠOLSKEMU ŽIVLJENJU

FILMI, KI SE POSVEČAJO SREDNJEŠOLSKEMU ŽIVLJENJU

Srednješolska leta so čas samoodkrivanja, prijateljstva, ljubezni in seveda občasne drame.   Najstniški filmi odlično ujamejo bistvo teh formativnih let ter zagotavljajo zabavo in odsev naših izkušenj.   Ne glede na to, ali iščeš smeh, jok ali navdih, tukaj...

0 Comments

Uredništvo:

Srednjesole.si

Srednja šola se predstavi:

Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci

Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci

Poklic se predstavi:

Operater na CNC-stroju, kovinarstvo

Operater na CNC-stroju, kovinarstvo

Smer se predstavi:

UMETNIŠKA GIMNAZIJA – GIM

UMETNIŠKA GIMNAZIJA – GIM

Novice iz uredništva:

(NE)PRIJETNA DEJSTVA O PUBERTETI

(NE)PRIJETNA DEJSTVA O PUBERTETI

Puberteta je čas velikih sprememb in označuje prehod iz otroštva v odraslost. V tem obdobju gremo skozi veliko različnih fizičnih, čustvenih in hormonskih sprememb.   Čeprav je to razburljiv čas, lahko prinese tudi veliko zmede, strahov, nesigurnosti in vprašanj,...

PRIPRAVA NA MATURO V UČILNICAH HIŠE MLADIH AJDOVŠČINA

PRIPRAVA NA MATURO V UČILNICAH HIŠE MLADIH AJDOVŠČINA

Skupaj gre lažje!   Mladim, predvsem dijakom 4. letnikov, ki letos zaključujejo srednješolsko izobraževanje, v Hiši mladih Ajdovščina nudijo možnost brezplačnega najema učilnic, predavalnic in drugih prostorov, za namen uspešne priprave za maturo.    ...

MLADINSKA IZMENJAVA “AIDVENTURE ” V SEVERNO MAKEDONIJO

MLADINSKA IZMENJAVA “AIDVENTURE ” V SEVERNO MAKEDONIJO

Si že kdaj tuhtal/-a o tem, kako umetna inteligenca vpliva na tvoje življenje? Ugotavljaš, da AI postaja del tvojega vsakdana in te zanima več o njej?   Bi rad/-a odkril/-a nova digitalna orodja, ki ti bodo služila za pridobivanje znanja, spodbujala tvoje delo in...