Živel strip! Živela animacija!

MLADINSKI NATEČAJ ZA STRIP IN ANIMACIJO

Združenje Viva Comix in revija Stripburger v okviru projekta Živel strip! Živela animacija! razpisujeta nagradni natečaj za strip in animacijo!

 

Živel strip! Živela animacija! je izviren mednarodni projekt na področju stripa in animiranega filma, ki bo v leto 2023 potekal že osemnajstič. Namen projekta je spodbujanje stripovske ustvarjalnosti in branja, ustvarjanja na področju animiranega filma ter popularizacija strip in animiranega filma.

 

Pravila natečaja

 

Na natečaj se lahko prijavijo šolarji in dijaki iz Furlanije – Julijske krajine in iz Slovenije.

 

Natečaj je razdeljen na dve kategoriji: STRIP, ANIMACIJA.

 

Navdih za ustvarjanje je glavni lik is stripa Zaspani Ánzili slovenske ilustratorke Anke Kočevar ter mačka Chicca italijanskega stripavtorja Paola Cossija.

 

Tema natečaja

 

Pri prijavi lahko izbirate med tremi različnimi temami:

  • Anzili neskončno rad spi. Le kaj je tisto, kar ga je premamilo, da je končno vstal iz tople postelje? In zakaj tako rad spi? So za to krive sanje? Kaj običajno sanja Anzili?
  • Maček Cicco je alkimist. Kakšne poskuse izvaja? Katera sredstva in materiale uporablja? Kaj vse mu je že uspelo izumiti?
  • prosta tema

 

Živel strip! Živela animacija!

 

Prijava

 

Prijavljena dela so lahko stripovske zgodbe, narisane v poljubni tehniki (vključno z računalnikom), formata A4 ali A3, poljubnega števila strani ALI animacije, v klasični ali računalniški tehniki.

 

Stripi morajo biti oddani po pošti skupaj z izpolnjeno prijavnico (slovenski šolarji) na naslov: Stripburger/Forum Ljubljana, Metelkova 6, 1000 Ljubljana, animacije pošljite na core@mail.ljudmila.org.

 

Rok za oddajo je četrtek, 14. marec 2024.

 

Nagrade

 

Žirija bo izbrala najboljše izdelke v obeh kategorijah.

 

V kategoriji STRIP bodo podelili 3 glavne nagrade – 3 knjižne bone v vrednosti 100 evrov. Poleg glavnih nagrajencev bo žirija izbrala še 7 avtorjev, ki se bodo lahko v soboto, 20. aprila 2024, udeležili enodnevne delavnice izdelave stripovske majice v Centru Rog v Ljubljani. Žirija bo podelila še posebno nagrado, 6-dnevno taborjenje Mini Gorindol na Kolpi v Gorenjcih pri Adlešičih (za eno osebo) julija ali avgusta.

 

V kategoriji ANIMACIJA bodo podelili 4 nagrade. Prva nagrada je akreditacija (prost vstop) za mednarodni festival animiranega filma Animateka in izbor festival- skih izdelkov. Druga, tretja in četrta nagrada so akreditacija za Animateko.

 

Dela bodo prav tako razstavljena na razstavi od 17. januarja 2024 do 28. februarja 2024 bo na ogled v Galeriji Vodnikove domačije Center.

 

Več informacij na spletni strani Stripburgerja, projekta Živel strip! Živela animacija! ali na elektronski pošti core@mail.ljudmila.org.

 

Natečaj podpirata Ministrstvo za kulturo in MOL — Oddelek za kulturo, partnerji projekta pa so mednarodni festival Animiranega filma Animateka, revije Ciciban, Cicido in Pil, Društvo Slon, Divja misel, Center Rog in Klub Marindolus Kranj.

 

Vir: Stripburger

Delite s prijatelji!

Novice srednjih šol

ZAKAJ PONEKOD PO SVETU PRAZNUJEJO ZAHVALNI DAN?

ZAKAJ PONEKOD PO SVETU PRAZNUJEJO ZAHVALNI DAN?

V Ameriki je zahvalni dan praznik, ki simbolizira mir, hvaležnost in začetek praznične sezone. Letos ga bodo praznovali v četrtek, 23. novembra!   Poleg hrane - verjetno glavne sestavine dneva - je zahvalni dan eden izmed pomembnejših dni v letu, ko se Američani...

NACIONALNI POSVET MLADINSKEGA SEKTORJA

NACIONALNI POSVET MLADINSKEGA SEKTORJA

21. novembra 2023 je v mariborskem Narodnem domu potekal Nacionalni posvet mladinskega sektorja.   Nacionalni posvet mladinskega sektorja je namenjen razpravi o aktualnih zadevah iz področja mladinskega dela in širše mladinskega sektorja Slovenije. Letos se ga je...

CIRKUŠKA DELAVNICA V ŠKUCU

CIRKUŠKA DELAVNICA V ŠKUCU

ŠKUC vabi na cirkuško delavnico!   Delavnica bo potekala 27. 11. 2023 med 16.00 in 18.00 v ŠKUC-u (Stari trg 21, Ljubljana).   Na delavnici se boste lahko spoznale_i z različnimi cirkuškimi rekviziti, kot so poi, keglji, žonglerske žogice, diabolo, kitajski...

Uredništvo:

SrednjeŠole.si

Srednja šola se predstavi:

Šolski center Slovenj Gradec – Srednja zdravstvena šola

Šolski center Slovenj Gradec – Srednja zdravstvena šola

Poklic se predstavi:

Ladijski mehanik

Ladijski mehanik

Smer se predstavi:

KMETIJSKO-PODJETNIŠKI TEHNIK – PTI

KMETIJSKO-PODJETNIŠKI TEHNIK – PTI

Novice iz uredništva:

BREZPLAČNA SVETOVALNICA

BREZPLAČNA SVETOVALNICA

Društvo CPM (Center za pomoč mladim) izvaja brezplačno svetovalnico za mlade med 15. in 30 letom starosti!   Vsak izmed nas ima dneve, ko se ne počutimo najboljše, ko imamo občutek, da smo nerazumljeni ali pa izgubljeni. V takšnih trenutkih stiske se lahko obrneš...

VSEEVROPSKO TEKMOVANJE ZA MLADE PREVAJALCE

VSEEVROPSKO TEKMOVANJE ZA MLADE PREVAJALCE

Generalni direktorat za prevajanje pri Evropski komisiji je objavil seznam srednjih šol, ki bodo sodelovale na vseevropskem tekmovanju za mlade prevajalce Juvenes Translatores 23. novembra 2023.   Iz Slovenije bodo lahko sodelovale naslednje šole:  ...

POBUDE EVROPSKE UNIJE ZA MLADINO

POBUDE EVROPSKE UNIJE ZA MLADINO

Evropska unija se zavzema za ustvarjanje priložnosti in izboljšanje kakovosti življenja za mlade.   Različne pobude za mladino so bile vzpostavljene z namenom spodbujanja aktivnega sodelovanja mladih, različnih oblik izobraževanja (formalnega in neformalnega),...