Oblačila iz druge roke

KAKO NAJTI NAJBOLJŠA OBLAČILA IZ DRUGE ROKE?

Ponovna uporaba rabljenih oblačil postaja vedno bolj popularna. Trgovine z rabljenimi oblačili so večinoma cenovno bolj ugodne od trgovin z blagovnimi znamkami, ki večinoma spodbujajo “hitro modo”. Imajo tudi bolj raznoliko izbiro – recikliranje in ponovna uporaba oblačil iz druge roke pa je tudi znatno bolj prijazna za okolje.

 

Kljub temu, da ima nakupovanje v “second-hand” trgovinah oz. trgovinah z rabljenimi oblačili veliko pozitivnih lastnosti, pa je lahko brskanje med kupi oblačil velikokrat naporno in neobvladljivo, saj se lahko izgubimo med številnimi kosi. Toda če poznaš pravi način, kako se spopasti s tem izzivom, boš kaj hitro postal ljubitelj rabljenih oblačil – življenja brez rednih obiskov “second-hand” trgovin pa si sploh ne boš več znal predstavljati.

 

Če se šele spoznavaš z brskanjem po “second-hand” trgovinah se moraš zavedati, da je lov na izbrane kose lahko naporen – ampak nagrada odtehta izziv!

 

Preveri posebne ponudbe!

 

Veliko trgovin z rabljenimi oblačili ponuja posebne ponudbe. Pred odhodom v trgovino je zato koristno, da na njihovih spletnih straneh ali socialnih omrežjih preveriš, kdaj bodo ponujali akcijske popuste – na tak način si zagotoviš, da boš sklenil dobro kupčijo in več privarčeval.

 

Konfekcijske številke niso pomembne!

 

Blagovne znamke oblačil in tekstila se sicer trudijo, da bi bile njihove velikosti enotne, toda to pravilo ne velja pri rabljenih in “vintage” oblačilih. Ker gre za oblačila, ki so lahko stara tudi nekaj desetletij, se lahko zgodi, da te oznake več ne veljajo. V mislih pa moraš imeti tudi dejstvo, da se je velikost oblačil najverjetneje zmanjšala tudi zaradi pranja in sušenja. Če boš zato rigorozno iskal samo po tistih sekcijah, kjer se nahajajo oblačila s tvojo dejansko konfekcijsko številko, se ti lahko zgodi, da boš izpustil kakšen posebej izbran kos, ki bi se ti odlično prilegal.

 

Izbrana oblačila pomeri!

 

Če že v trgovini pomerimo oblačila, ki smo jih izbrali, se izognemo obžalovanju, ki nastopi doma. Kot smo ugotovili, lahko pri “second-hand” in “vintage” oblačilih pogosto pride tudi do odstopanj v velikosti. Oznake velikokrat lažejo. Edini pravi način, da ugotoviš, ali ti izbran kos ustreza in če poudari (ali skrije) točno določena mesta na tvojem telesu, je, da ga poskusiš. Pri izbiri se ne boj biti drzen – pri tem pa ne pozabi, da včasih oblačila na obešalniku izgledajo nezanimivo, ko pa si jih oblečemo, nas lahko pozitivno presenetijo. Trgovine z rabljenim blagom prav tako običajno ne ponujajo vračil, zato je dobro, da se pred nakupom prepričaš, če ti kos sploh ustreza.

 

Trgovine z rabljenimi oblačili

Biti moraš prave volje!

 

Obisk trgovin z rabljenimi oblačili je posebna pustolovščina, ki velikokrat vzame več časa kot obisk običajne trgovine z oblačili. Pripravljen moraš biti preživeti večjo količino časa, ko iščeš popolni kos – potrpežljivost je pri tem ključnega pomena, saj je vsak artikel v trgovini drugačen. Tako kot pri iskanju sorodne duše je lahko proces dolgotrajen in včasih ne obrodi sadov.

 

Pri nakupovanju bodi oblečen v osnovne kose!

 

Uporabno pravilo pri obisku trgovin z rabljenimi oblačili je, da si pri tem oblečen v osnovne kose. Enobarvna majica in preproste hlače ti bodo omogočile, da boš lažje prepoznal, katero oblačilo se bo z lahkoto zlilo z ostalimi kosi iz tvoje garderobe. Številne trgovine z rabljenimi oblačili nimajo oblačilnic, zato se ti lahko zgodi, da boš moral oblačila pomeriti kar sredi trgovine. Zato je dobro, da si oblečen v oprijemajoče kose, ki ti bodo omogočili enostavno preoblačenje.

 

Preišči vse oddelke!

 

Ne boj se pokukati tudi v druge oddelke – včasih se lahko zakladi skrivajo tudi v oddelkih za oblačila nasprotnega spola in na oddelkih za modne dodatke, torbe in čevlje.

 

Kupuj premišljeno!

 

Trgovine z rabljenimi izdelki imajo običajno res nizke cene, vendar je lahko končni izkupiček prav tako visok, če te zanese in posledično kupiš veliko številko izdelkov. Da se izogneš impulzivnemu kupovanju, je morda dobro, da pred odhodom v trgovino določiš proračun in pustiš kartice doma ter se v trgovino odpraviš zgolj z gotovino. Tako boš lažje ostal v okviru svojih dejanskih potreb in se izognil prekomernim stroškom.

Delite s prijatelji!

Novice srednjih šol

MLADI PISATELJ LETA 2024

MLADI PISATELJ LETA 2024

Predstavljaj si, da v izložbi knjigarne zagledaš – svojo knjigo. Prav zares – svojo prvo natisnjeno knjigo!   Če rad/a pišeš, se zato prijavi na natečaj Mladi pisatelj leta. Nagrajena bodo prva tri mesta.   Kako poteka prijava?   Pošlješ lahko zgodbo,...

NATEČAJ JAZZ ‘MA MLADE 2024

NATEČAJ JAZZ ‘MA MLADE 2024

Mladinski kulturni center Maribor in festival Jazz 'ma mlade razpisujeta natečaj za sodelovanje pri izvedbi 7. edicije festivala!   Se ukvarjaš s fotografijo? Rad_a moderiraš dogodke ali si spreten_a v pripravi tehnike za izvedbo glasbenih dogodkov? Svojo...

DOGODEK “MLADI STOPIMO PO ZELENI POTI V PRIHODNOST”

DOGODEK “MLADI STOPIMO PO ZELENI POTI V PRIHODNOST”

Dijaki in dijakinje vabljeni na dogodek "Mladi stopimo po zeleni poti v prihodnost"!   17. 4. 2024 ob 9:00 bo v prostorih Centra eksperimentov Maribor potekal enodnevni dogodek, ki je namenjen dijakom srednjih šol, ki v svojem izobraževalnem programu nimajo...

0 Comments

Uredništvo:

SrednjeŠole.si

Srednja šola se predstavi:

Biotehniška šola Rakičan

Biotehniška šola Rakičan

Poklic se predstavi:

Modni oblikovalec

Modni oblikovalec

Smer se predstavi:

KOZMETIČNI TEHNIK – SSI

KOZMETIČNI TEHNIK – SSI

Novice iz uredništva:

IZKORISTI SUPERMOČ SVOJIH MOŽGANOV!

IZKORISTI SUPERMOČ SVOJIH MOŽGANOV!

Možgani nadzorujejo naše misli, dejanja in čustva in pri tem uporabljajo zapletene mreže in strukture.   Imajo nešteto nevronov in povezav, ki nam omogočajo, da mislimo, čutimo in delujemo. Možgani tako igrajo ključno vlogo pri naših vsakodnevnih dejavnostih, kot...

TE ZANIMA ŠTUDIJ V ZDA?

TE ZANIMA ŠTUDIJ V ZDA?

Te mika tujina?   Bi rad/a raziskal/a različne študijske možnosti, živel/a v mednarodnem okolju ali pa mogoče aktivno igral/a svoj šport ob študiju?   Dijaška organizacija Slovenije organizira dogodek na temo študija v ZDA!   S Katjo Cankar iz...

POLETNA ŠOLA: POT DO USPEHA

POLETNA ŠOLA: POT DO USPEHA

Pridruži se Poletni šoli: Pot do uspeha!   Pot do uspeha je brezplačna 5-dnevna poletna šola za dijake, na kateri boste pridobili uporabna znanja s področij mehkih veščin, osebnih financ, kariernih in podjetniških strategij, vrednot in motivacije za uresničitev...