Mendarodna mladinska izmenjava

“GIRLS” – MEDNARODNA MLADINSKA IZMENJAVA NA POLJSKEM

Zavod Dobra pot išče udeleženke za mednarodno mladinsko izmenjavo na Poljskem!

 

Projekt “GIRLS” je mladinska izmenjava, ki jo organizira Kreisau-Initiative in v kateri sodelujejo samo dekleta in ženske (tako udeleženke kot članice ekipe).

 

Izvaja se približno vsako drugo leto in vsakič ima drugačno konstelacijo partnerskih organizacij, ki prihajajo iz treh ali štirih držav, letos v projektu sodeluje tudi Zavod Dobra pot.

 

Namen projekta je okrepiti mlade ženske z ustvarjanjem prostora za izmenjavo idej in izkušenj o temah, ki povezujejo predstavnice nežnejšega spola. Teme projekta se vrtijo predvsem okoli tega, kako so ženske prikazane v medijih in javnem prostoru, pa tudi o vlogah, ki se ženskam pripisujejo v različnih okoljih. Poleg tega udeleženke delajo na svojem glasu in podobi/stilu. V prihodnjih letih je načrtovana tudi obravnava teme duševnega zdravja žensk. V okviru projekta se udeleženke udeležujejo gibalnih, ustvarjalnih in plesnih delavnic, ki so še en element dela, ki krepi občutek ženskosti (npr. hula hoop, improvizacijski ples, capoeira).

 

Mednarodna mladinska izmenjava

 

Kje? Krzyzowa na Poljskem,
Kdaj? med 18. in 24. avgustom 2024
Za koga? za 7 deklet, starih med 13 in 18 let
Kako? Stroški poti, nastanitve in prehrane so kriti iz programa Erasmus+. Potovanje organizira Zavod Dobra pot, za varnost je poskrbljeno, skupino deklet bo ves čas spremljala izkušena mladinska delavka.

 

Prijavnica in dodatne informacije na spletni strani Zavoda Dobra pot.

 

Vir: Zavod Dobra pot

Delite s prijatelji!

Novice srednjih šol

PONEDELJKOV POGOVOR PUNC

PONEDELJKOV POGOVOR PUNC

Mladi zmaji Bežigrad začenjajo z novimi delavnicami "Ponedeljkov pogovor punc" - toplo vabljena vsa dekleta, stara med 12 in 18 let.   V varnem in podpornem okolju se boste sproščeno družile, izmenjavale mnenja in odpirale zanimive teme, o katerih se ponavadi ne...

0 Comments

Uredništvo:

Srednjesole.si

Srednja šola se predstavi:

Zavod sv. Frančiška Saleškega – Gimnazija Želimlje

Zavod sv. Frančiška Saleškega – Gimnazija Želimlje

Poklic se predstavi:

Sprevodnik na vlaku

Sprevodnik na vlaku

Smer se predstavi:

MEDIJSKI TEHNIK – SSI

MEDIJSKI TEHNIK – SSI

Novice iz uredništva:

KATERE JE TVOJA NAJLJUBŠA BARVA IN KAJ POVE O TEBI?

KATERE JE TVOJA NAJLJUBŠA BARVA IN KAJ POVE O TEBI?

Barve lahko pomembno vplivajo na naš način razmišljanja, čustvovanja in delovanja. Naša najljubša barva pa lahko ogromno razkrije o naši osebnosti.   Nekateri imajo raje tople, drugi hladne barve. Različne barve lahko vzbudijo posebna čustva in spodbudijo močne...