Srednješolski filmi

FILMI, KI SE POSVEČAJO SREDNJEŠOLSKEMU ŽIVLJENJU

Srednješolska leta so čas samoodkrivanja, prijateljstva, ljubezni in seveda občasne drame.

 

Najstniški filmi odlično ujamejo bistvo teh formativnih let ter zagotavljajo zabavo in odsev naših izkušenj.

 

Ne glede na to, ali iščeš smeh, jok ali navdih, tukaj je seznam nekaterih filmov, ki opisujejo srednješolsko življenje in jih nikakor ne smeš spregledati.

 

Sobotni klub (1985)

 

V filmu Sobotni klub se v sobotnem šolskem priporu zbere pet dijakov iz različnih klik. Ko preživijo nekaj časa skupaj, si zaupajo nekaj skrivnosti in spoznajo, da imajo veliko več skupnega, kot so mislili. Film se posveča raziskovanju najstniške identitete, stereotipov in težav odraščanja.

 

Nimaš pojma (1995)

 

Nimaš pojma je komedija, ki temelji na romanu Jane Austen “Emma” in je postavljena v sodobno srednje šolo v Beverly Hillsu. Zgodba spremlja Cher Horowitz, bogato in priljubljeno dijakinjo, ki se odloči postati posrednica in pomagati novim dijakom pri vključevanju v družbo. Film je prepleten z duhovitimi dialogi, drznimi modnimi izbirami in ljubezenskimi zapleti.

 

10 razlogov, zakaj te sovražim (1999)

 

Sodobna adaptacija Shakespearjeve drame se odvija v tipični ameriški srednji šoli in se vrti okoli romantičnih zapletov dveh sester z zelo različnimi osebnostmi. Z duhovitimi dialogi, nepozabnimi liki in ikoničnimi prizori (kdo lahko pozabi serenado Heatha Ledgerja?) je ta film brezčasen srednješolski rom-com.

 

Srednješolski filmi

 

Zlobna dekleta (2004)

 

Zlobna dekleta je film, ki ponuja satiričen, a natančen vpogled na družbeno dinamiko srednješolskih klik. Film z Lindsay Lohan v glavni vlogi, spremlja Cady Heron, ko se po domačem šolanju v Afriki podaja skozi zahrbtne srednješolske vode. Film je smešen in pronicljiv prikaz vzponov in padcev prilagajanja, ki ga ne smeš zamuditi.

 

Charlijev svet (2012)

 

Charlijev svet, ki je posnet po priljubljenem romanu Stephena Chboskyja, je ganljiva zgodba o odraščanju o introvertiranem najstnika po imenu Charlie. Charlie se spoprijatelji s Sam in Patrickom, ki mu pomagata prebroditi zapletenost adolescence, vključno s prvo ljubeznijo, duševnim zdravjem in iskanjem svojega mesta v svetu. Ta film ujame sladko-kisle trenutke odraščanja in pomen pristnih prijateljstev.

 

Lady Bird (2017)

 

Christine “Lady Bird” McPherson je maturantka, ki sanja o tem, da bi zapustila svoj rodni kraj in obiskovala kolidž v New Yorku. Film čudovito ujame burno razmerje med Lady Bird in njeno mamo, pa tudi grenko-sladke trenutke njenega zadnjega letnika srednje šole. Gre za pretresljivo in primerljivo zgodbo o hrepenenju po neodvisnosti in zapletenosti družinske dinamike.

 

Vsem fantom, ki sem jih kdaj ljubila (2018)

 

Ta Netflixova uspešnica, ki temelji na knjižni uspešnici Jenny Han, pripoveduje zgodbo o Lari Jean Covey, katere skrivna ljubezenska pisma so po pomoti poslana njenim simpatijam. Sledi pa očarljivo in iskreno potovanje skozi najstniško ljubezen in odkrivanje samega sebe. Film nedvomno ponuja svež in sodoben pogled na srednješolsko romanco.

 

Filmi, ki se odvijajo v srednji šoli, na edinstven način odražajo preizkušnje in zmage najstnikov. Zato vzemite pokovko, povabite prijatelje in se potopite v svet srednje šole na zaslonu. 

Delite s prijatelji!

Novice srednjih šol

MLADINSKI DRUŽABNI VEČER “DIMENZIJA POLETJA”

MLADINSKI DRUŽABNI VEČER “DIMENZIJA POLETJA”

Ustvarjalne osebe, ki se želijo pred uradnim začetkom poletja pozabavati s testiranjem 3D pisal, vabljene v četrtek, 20. junija 2024 s pričetkom ob 19. uri v Kulturni inkubator na mladinski družabni večer pred počitniško pavzo!   Udeleženci se boste naučili...

LOGOPED SE PREDSTAVI

LOGOPED SE PREDSTAVI

Logoped je strokovnjak za govor, ki se ukvarja z diagnostiko, terapijo in odpravljanjem težav, povezanih z govorom, jezikom, glasom in verbalno komunikacijo.   Logopedovo delo je v prvi fazi povezano z ocenjevanjem in diagnostiko govorno-jezikovnih sposobnosti,...

TABOR ZA MLADE: POLETJE PRILOŽNOSTI

TABOR ZA MLADE: POLETJE PRILOŽNOSTI

Mladinski center Brežice vabi vse mlade k sodelovanju na poletnem taboru!   Tabor bo potekal od 5. do 9. avgusta 2024.   Tabor bo obsegal spoznavne aktivnosti, aktivnosti za grajenje skupine, športne aktivnosti, delavnice z namenom ozaveščanja in učenja na...

0 Comments

Uredništvo:

Srednjesole.si

Srednja šola se predstavi:

Gimnazija Bežigrad

Gimnazija Bežigrad

Poklic se predstavi:

Avtoserviser

Avtoserviser

Smer se predstavi:

PEČAR-POLAGALEC KERAMIČNIH OBLOG – SPI

PEČAR-POLAGALEC KERAMIČNIH OBLOG – SPI

Novice iz uredništva:

(NE)PRIJETNA DEJSTVA O PUBERTETI

(NE)PRIJETNA DEJSTVA O PUBERTETI

Puberteta je čas velikih sprememb in označuje prehod iz otroštva v odraslost. V tem obdobju gremo skozi veliko različnih fizičnih, čustvenih in hormonskih sprememb.   Čeprav je to razburljiv čas, lahko prinese tudi veliko zmede, strahov, nesigurnosti in vprašanj,...

PRIPRAVA NA MATURO V UČILNICAH HIŠE MLADIH AJDOVŠČINA

PRIPRAVA NA MATURO V UČILNICAH HIŠE MLADIH AJDOVŠČINA

Skupaj gre lažje!   Mladim, predvsem dijakom 4. letnikov, ki letos zaključujejo srednješolsko izobraževanje, v Hiši mladih Ajdovščina nudijo možnost brezplačnega najema učilnic, predavalnic in drugih prostorov, za namen uspešne priprave za maturo.    ...

MLADINSKA IZMENJAVA “AIDVENTURE ” V SEVERNO MAKEDONIJO

MLADINSKA IZMENJAVA “AIDVENTURE ” V SEVERNO MAKEDONIJO

Si že kdaj tuhtal/-a o tem, kako umetna inteligenca vpliva na tvoje življenje? Ugotavljaš, da AI postaja del tvojega vsakdana in te zanima več o njej?   Bi rad/-a odkril/-a nova digitalna orodja, ki ti bodo služila za pridobivanje znanja, spodbujala tvoje delo in...