EU Youth Cinema

EU YOUTH CINEMA: GREEN DEAL – KRANJ

Združenje EPEKA, so. p., organizira projekcijo filmov v Kranju, v okviru EU Youth Cinema: Green Deal (EUYC:GD 2024-2026)!

 

EU Youth Cinema: Green Deal je inovativen projekt, posvečen trajnostni Evropi, ki v filmskem kontekstu predstavlja zelene cilje Evropske unije in prispeva k vrednotenju in razumevanju Zelenega dogovora EU večinoma med mladimi gledalci ter zagotavlja platformo za večkulturni pristop k zeleni agendi. Uspešno so izvedli projekt v obdobju 2022–2024, v katerem so vključili skoraj 5.000 mladih v filmske dogodke v sedmih slovenskih mestih in več tisoč drugih v pretočnem delu programa. Projekt nadaljujejo še v leta 2024–2026, v okviru katerega so si zastavili dodatnih 23 predvajanj po Sloveniji in spletno sodelovanje prek spletne strani www.euyc.green.

 

Informacije o filmu:

 

HOME
Država in leto produkcije: Francija 2009
Režija: Yann Arthus-Bertrand
Dolžna: 120 min.

 

HOME je hkrati praznovanje lepote Zemlje in strasten poziv, naj jo zaščitimo pred uničenjem. Prepričljiv in kljubovalno optimističen film potuje po 54 državah in obravnava sedanje stanje okolja ter dejavnike, ki bodo odločali o njegovi prihodnosti.

 

EU Youth Cinema

 

Projekcija filma bo 6. junija, ob 12. uri v Cineplexxu Kranj.

 

Filmi so na platformi za pretakanje na voljo od 1. marca, 2024 – 31. marca, 2025:

 

Celoten program je brezplačen, financira ga EU (program: Razvoj občinstva in filmska vzgoja), sofinancirajo pa avstrijsko ministrstvo za podnebje (BMK), Vienna Insurance Group | Wiener Städtische in Združenje za zbiranje avdiovizualnega gradiva (VAM). Mednarodna kinematografska skupina Cineplexx projekt podpira tudi kot ekskluzivni kinematografski partner. Dodatna slovenska podpornika (ali: sofinancerja) sta Študentski kampus in Ministrstvo za javno upravo Republike Slovenije.

 

Vir: EPEKA

Delite s prijatelji!

Novice srednjih šol

PONEDELJKOV POGOVOR PUNC

PONEDELJKOV POGOVOR PUNC

Mladi zmaji Bežigrad začenjajo z novimi delavnicami "Ponedeljkov pogovor punc" - toplo vabljena vsa dekleta, stara med 12 in 18 let.   V varnem in podpornem okolju se boste sproščeno družile, izmenjavale mnenja in odpirale zanimive teme, o katerih se ponavadi ne...

0 Comments

Uredništvo:

Srednjesole.si

Srednja šola se predstavi:

III. gimnazija Maribor

III. gimnazija Maribor

Poklic se predstavi:

Meteorolog

Meteorolog

Smer se predstavi:

RAČUNALNIKAR – SPI

RAČUNALNIKAR – SPI

Novice iz uredništva:

KATERE JE TVOJA NAJLJUBŠA BARVA IN KAJ POVE O TEBI?

KATERE JE TVOJA NAJLJUBŠA BARVA IN KAJ POVE O TEBI?

Barve lahko pomembno vplivajo na naš način razmišljanja, čustvovanja in delovanja. Naša najljubša barva pa lahko ogromno razkrije o naši osebnosti.   Nekateri imajo raje tople, drugi hladne barve. Različne barve lahko vzbudijo posebna čustva in spodbudijo močne...