Delavnica "Animirani frazem" - pisanje scenarija in kolažne animacije

DELAVNICA PISANJA SCENARIJA IN KOLAŽNE ANIMACIJE

Pekarna Magdalenske mreže vabi dijake_inje in študente_ke na delavnico “Animirani frazem” – pisanje scenarija in kolažne animacije.

 

Mentorja delavnice, ki bo potekala 25. in 26. ter med 29. in 31. marcem v prostorih Vetrinjskega dvora v Mariboru, sta Leon Vidmar in Kaja Balog.

 

Delavnica kolažne animacije izhaja iz kreativnega procesa, ki ga mentorja, Leon Vidmar in Jerneja Kaja Balog uporabljata pri ustvarjanju novega animiranega filma Zelena veja. Scenarij sledi konceptu vizualnega prikazovanja slovenskih frazemov, ki s svojo dobesednostjo presega meje jezika in tako ustvari nov način pripovedovanja zgodbe. Ta je unikaten, hkrati pa tudi univerzalen, saj so slikovni “prevodi” frazemov postavljeni v vsebinsko zaporedje, ki bralca vselej v dovoljšnji meri napeljuje k razumevanju pomena posameznih frazemov, četudi mu kateri od njih prej ni bil znan.

 

Produkcijska delavnica animiranega filma za dijake in študente bo letos potekala v dveh delih. V prvem delu (2 srečanji) bo dramaturginja in scenaristka Kaja Balog s skupino razvijala scenarij, ki bo temeljil na frazemu. V drugem, produkcijskem delu delavnice, katerega bo vodil Leon Vidmar, bodo udeleženke_ci animirali v kolažni tehniki stop animacije.

 

Delavnica "Animirani frazem" - pisanje scenarija in kolažne animacije

 

URNIK DELAVNICE:

 

delavnica pisanja scenarija // Kaja Balog
• ponedeljek, 25. 3. 2024, 16.00 – 19.00
• torek, 26. 3. 2024, 16.00 – 19.00

 

produkcijska delavnica kolažne stop animacije // Leon Vidmar
• petek, 29. 3. 2024, 16.00 – 19.00
• sobota, 30. 3. 2024, 9.00 – 15.00
• nedelja, 31. 3. 2024, 9.00 – 15.00

 

Delavnica je brezplačna. Prijave zbirajo na mojca@filmfactory.si do 20. 3. 2024.

 

Vir: Pekarna Magdalenske mreže

Delite s prijatelji!

Novice srednjih šol

PONEDELJKOV POGOVOR PUNC

PONEDELJKOV POGOVOR PUNC

Mladi zmaji Bežigrad začenjajo z novimi delavnicami "Ponedeljkov pogovor punc" - toplo vabljena vsa dekleta, stara med 12 in 18 let.   V varnem in podpornem okolju se boste sproščeno družile, izmenjavale mnenja in odpirale zanimive teme, o katerih se ponavadi ne...

0 Comments

Uredništvo:

Srednjesole.si

Srednja šola se predstavi:

Srednja zdravstvena šola Ljubljana

Srednja zdravstvena šola Ljubljana

Poklic se predstavi:

Genetik

Genetik

Smer se predstavi:

GASTRONOMIJA IN TURIZEM – SSI

GASTRONOMIJA IN TURIZEM – SSI

Novice iz uredništva:

KATERE JE TVOJA NAJLJUBŠA BARVA IN KAJ POVE O TEBI?

KATERE JE TVOJA NAJLJUBŠA BARVA IN KAJ POVE O TEBI?

Barve lahko pomembno vplivajo na naš način razmišljanja, čustvovanja in delovanja. Naša najljubša barva pa lahko ogromno razkrije o naši osebnosti.   Nekateri imajo raje tople, drugi hladne barve. Različne barve lahko vzbudijo posebna čustva in spodbudijo močne...