All-starke

ALL-STARKE: NAJBOLJ POPULARNE SUPERGE VSEH ČASOV?

Če obstaja znamka čevljev, ki je preživela vse preizkušnje časa in spremembe na področju mode, je to nedvomno Converse. Njihove ikonične All-starke obstajajo že vse od leta 1917!

 

Težko je verjeti, da jih nosimo že več kot 100 let. In čeprav so bile sprva zasnovane za košarkarje, so danes še vedno nepogrešljiv kos v garderobi tako mladih kot odraslih.

 

Pravijo, da so tako priljubljene, da vsakih 43 sekund nekje na svetu prodajo par All-stark!

 

Zasnovane kot športni čevelj

 

All-starke so bile prvotno zasnovane kot športni čevelj – košarkarji so jih nosili vse do 60. let prejšnjega stoletja, ko so se pojavili usnjeni čevlji Adidas. Takoj so postale priljubljene zaradi udobja, ki ga nudijo in vzdržljivosti. Zaradi tega so sčasoma celo presegle svoj prvotni športni namen in postale simbol mode in individualnosti po vsem svetu.

 

Converse je prvotno izdeloval gumijaste škornje

 

Podjetje Converse, ki stoji za izdelavo All-stark, je prvotno prodajalo gumijaste škornje, vse dokler niso oblikovali ikonične superge, ki so za vedno spremenile njihovo usodo.

 

Chuck Taylor

 

Superge, ki jih imenujemo tudi Chuck All-Star so dobile ime po košarkarju Chucku Taylorju. Ta se je tako navdušil nad njimi, da je svoj prosti čas preživljal s prodajo legendarnih superg.

 

All-starke

 

Barvne možnosti

 

Converse je šele leta 1966 v ponudbo uvedel različne barvne možnosti, pred tem so bile All-starke na voljo le v črno-beli verziji. Prav tako so na začetku bile na voljo le v visoki različici, nizke All-starke so poslali na trg šele leta 1962.

 

Edinstven izraz sloga

 

V petdesetih letih prejšnjega stoletja so All-starke postale priljubljene med številnimi subkulturami – posvojili so jih punkerji, rokerji in umetniki ter vsi tisti, ki so želeli izraziti svoj edinstven slog.

 

Prepoznavni detajli

 

Izdelane so iz kakovostnega platna in imajo gumijast podplat ter belo šivano obrobo, ki je postala ena izmed njihovih najbolj prepoznavnih lastnosti.

 

Skorajšnji bankrot

 

Leta 2001 je bil Converse skoraj za vedno izgubljen in je zaradi priljubljenosti novejših blagovnih znamk razglasil bankrot. Rešil jih je Nike, ki je zdaj večinski lastnik podjetja.

 

All-starke so skozi desetletja postale veliko več kot le superge – so simbol individualnosti, ustvarjalnosti in edinstvenega sloga. Nosili so jih umetniki, glasbeniki, športniki in aktivisti po vsem svetu. Njihov vpliv na modno in kulturno sceno pa je neprecenljiv, saj so bile vedno povezane z idejo o večni mladosti in uporništvom.

Delite s prijatelji!

Novice srednjih šol

MLADI PISATELJ LETA 2024

MLADI PISATELJ LETA 2024

Predstavljaj si, da v izložbi knjigarne zagledaš – svojo knjigo. Prav zares – svojo prvo natisnjeno knjigo!   Če rad/a pišeš, se zato prijavi na natečaj Mladi pisatelj leta. Nagrajena bodo prva tri mesta.   Kako poteka prijava?   Pošlješ lahko zgodbo,...

NATEČAJ JAZZ ‘MA MLADE 2024

NATEČAJ JAZZ ‘MA MLADE 2024

Mladinski kulturni center Maribor in festival Jazz 'ma mlade razpisujeta natečaj za sodelovanje pri izvedbi 7. edicije festivala!   Se ukvarjaš s fotografijo? Rad_a moderiraš dogodke ali si spreten_a v pripravi tehnike za izvedbo glasbenih dogodkov? Svojo...

DOGODEK “MLADI STOPIMO PO ZELENI POTI V PRIHODNOST”

DOGODEK “MLADI STOPIMO PO ZELENI POTI V PRIHODNOST”

Dijaki in dijakinje vabljeni na dogodek "Mladi stopimo po zeleni poti v prihodnost"!   17. 4. 2024 ob 9:00 bo v prostorih Centra eksperimentov Maribor potekal enodnevni dogodek, ki je namenjen dijakom srednjih šol, ki v svojem izobraževalnem programu nimajo...

0 Comments

Uredništvo:

SrednjeŠole.si

Srednja šola se predstavi:

Gimnazija Murska Sobota

Gimnazija Murska Sobota

Poklic se predstavi:

Sanitarni inženir

Sanitarni inženir

Smer se predstavi:

GRAFIČNI OPERATER – SPI

GRAFIČNI OPERATER – SPI

Novice iz uredništva:

IZKORISTI SUPERMOČ SVOJIH MOŽGANOV!

IZKORISTI SUPERMOČ SVOJIH MOŽGANOV!

Možgani nadzorujejo naše misli, dejanja in čustva in pri tem uporabljajo zapletene mreže in strukture.   Imajo nešteto nevronov in povezav, ki nam omogočajo, da mislimo, čutimo in delujemo. Možgani tako igrajo ključno vlogo pri naših vsakodnevnih dejavnostih, kot...

TE ZANIMA ŠTUDIJ V ZDA?

TE ZANIMA ŠTUDIJ V ZDA?

Te mika tujina?   Bi rad/a raziskal/a različne študijske možnosti, živel/a v mednarodnem okolju ali pa mogoče aktivno igral/a svoj šport ob študiju?   Dijaška organizacija Slovenije organizira dogodek na temo študija v ZDA!   S Katjo Cankar iz...

POLETNA ŠOLA: POT DO USPEHA

POLETNA ŠOLA: POT DO USPEHA

Pridruži se Poletni šoli: Pot do uspeha!   Pot do uspeha je brezplačna 5-dnevna poletna šola za dijake, na kateri boste pridobili uporabna znanja s področij mehkih veščin, osebnih financ, kariernih in podjetniških strategij, vrednot in motivacije za uresničitev...