Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje – Dijaški in študentski dom Celje
Dijaški in študentski dom Celje
Dijaški in študentski dom Celje deluje pod okriljem Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje. Dom zagotavlja prijazno in sodobno nastanitev, zdravo in uravnoteženo prehrano ter kakovostno preživljanje prostega časa dijakom in študentom, ki se izobražujejo v Celju in okolici.

Domski prostori

Domski prostori

Predstavitev

Dijaki večinoma bivajo v dvoposteljnih sobah, izjemoma je možna tudi enoposteljna namestitev. Na voljo je brezžični signal (Wi-Fi, Eduroam). Dijaki lahko uporabljajo tudi skupne prostore, kjer potekajo vsakodnevne aktivnosti.

Študenti so nameščeni v dvoposteljnih sobah. Na voljo so jim tudi priročne kuhinje ter pralnica, po dogovoru pa lahko uporabljajo tudi skupne prostore, fitnes ter zunanje košarkarsko igrišče Mavs. V študentskem stolpiču je na voljo 100 ležišč.

Uporabniki doma lahko dostopajo tudi do glasbenih vadnic, športnih površin, sodobne kavarne in drugih prostorov za druženje.

Kapaciteta

Obroki v domu so pripravljeni s pomočjo Srednje šole za gostinstvo in turizem. V domu zagotavljajo strokovno načrtovane in pripravljene obroke, ki jih v času odraščanja potrebujejo mladostniki in študenti.

Pravila bivanja

Bivanje v domu poteka v skladu s Pravilnikom o bivanju v dijaških domovih in Domskim redom.

interesne dejavnosti - dijaški dom

Interesne dejavnosti

Dom spodbuja kakovostno preživljanje prostega časa – stanovalci imajo tako na voljo zunanje igrišče, fitnes, opremo za namizni tenis, računalnike z dostopom do interneta, tv-sprejemnike, ozvočenje, glasbeno opremo (klavirji, harmonika, kitara in sintetizator) ipd.

Dijaki in študenti pa se lahko vključijo tudi v različne interesne dejavnosti, kot so futsal (dvoranski nogomet), odbojka, pohodništvo, družabne igre, bralni klub, angleške pogovorne urice, dobrodelne dejavnosti, komorna in ansabelska glasba, ustvarjalne delavnice, hortikulturni kotiček, filmski abonma v kinu Union, gledališki abonma v SLG Celje, abonma Hiše kulture Celje itd.

Prehrana

Prehrana

Obroki v domu so pripravljeni s pomočjo Srednje šole za gostinstvo in turizem. V domu zagotavljajo strokovno načrtovane in pripravljene obroke, ki jih v času odraščanja potrebujejo mladostniki in študenti.

Lokacija

Lokacija

Dijaški in študentski dom Celje se nahaja v bližini mestnega jedra ter v neposredni bližini šol in fakultet – do najbolj oddaljene šole jih loči zgolj 15-minutni sprehod.

Cenik

Dijaki bivajo v eno- ali dvoposteljnih sobah. Cena oskrbnine za dijake je 256,79 € mesečno na osebo za dvoposteljno sobo in 282,47 € mesečno na osebo za enoposteljno sobo. V ceno so vključeni vsi stroški: bivanje, trije obroki dnevno, sodelovanje v interesnih dejavnostih, uporaba domskih površin in opreme in delo v vzgojni skupini.

Študenti bivajo v dvoposteljnih sobah. Cena bivanja je odvisna od tipa namestitve in se začne pri 103,80 € na osebo mesečno. Cena namestitve v dvoposteljni sobi za Erasmus študente je 169,80 € mesečno.

Kontaktni podatki

Naziv kontaktaTel. številka
Informacije 03 42 66 600
Dežurna telefonska številka 041 621 266
TRR:

Vodstvo dijaškega doma

Aleš Brod

Vodja Dijaškega in študentskega doma Celje

Martina Zupanc

Poslovna sekretarka

Samo Seničar

Vodja študentske pisarne

Nikolaj Korenjak

Svetovalni delavec

Kristjan Klančnik

Vodja gostinstva

Maja Seničar

Vodja hostla

Nikolaj Korenjak

Vzgojitelj B 1

Ewelina Maria Vaupotič

Vzgojiteljica B 2

Darija Kotnik

Vzgojiteljica B 3

Vesna Stropnik

Vzgojiteljica B 4

Tjaša Rovere

Vzgojiteljica B 5

David Čonč

Vzgojitelj B 6
dijaški domovi