Dijaški in študentski dom – Šolski center Velenje – Štu-dij dom Velenje
Dijaški in študentski dom Šolskega centra Velenje ali Štud-dij dom se nahaja v bližini šolskega centra in v bližini mestnega središča. V njem bivajo predvsem dijaki in študenti Šolskega centra Velenje. Dom deluje v sodelovanju z Mladinskim centrom Velenje, kjer lahko dijaki in študenti preživljajo prosti čas in se družijo. Dijaki imajo možnost strokovne učne pomoči in pedagoškega vodenja.

Domski prostori

Domski prostori

Predstavitev

Dijaki in študenti bivajo v prenovljenih in prostornih dvoposteljnih sobah in lahko dostopajo do čajne kuhinje s televizijo, ki je primerna tudi za druženje, učenje in preživljanje prostega časa. Sobe so apartmajskega tipa, kjer si dve do štiri osebe delijo kopalnico s straniščem.

Kapaciteta

V Štu-dij domu Velenje bivajo dijaki Šolskega centra Velenje in študenti Višje strokovne šole, ki imajo stalno bivališče izven kraja šolanja. Dom sprejme do 120 oseb (40 dijakov in 80 študentov).

Pravila bivanja

interesne dejavnosti - dijaški dom

Interesne dejavnosti

Dijaki in študenti se lahko udeležujejo dejavnosti, ki jih organizira Mladinski center Velenje.

Lokacija

Lokacija

Dom se nahaja v prenovljenem stolpiču stavbe A nekdanjega Dijaškega in študentskega doma, nedaleč stran od glavne ceste, ki Velenje povezuje s Slovenj Gradcem in v neposredni bližini Mladinskega centra Velenje. Šolski center Velenje in mestno središče sta od doma oddaljena okrog 500 metrov. Pešpot, ki poteka od šole do doma, se vije ob reki Paki. V center mesta ali do Šolskega centra Velenje lahko stanovalci dostopajo tudi z brezplačnim mestnim avtobusom Lokalcem.

Cenik

Kontaktni podatki

Naziv kontaktaTel. številka
Informacije 03 89 60 600
TRR: SI56 0110 0603 0705 664

Vodstvo dijaškega doma

Janko Pogorelčnik

Direktor Šolskega centra Velenje

Irena Podveržen

Vzgojiteljica

Žiga Mrak

Vzgojitelj
dijaški domovi