Dijaški in študentski dom Kranj
Dijaški in študentski dom Kranj je začel obratovati po drugi svetovni vojni, ko je dom dobil svoje prostore v gradu Kieselstein. Danes se dom nahaja na severnem delu mesta, v bližini večine kranjskih šol. Bivanje v domu je pomembna priložnost za razvoj odgovornosti in samostojnosti. Zaposleni v domu skrbijo za primerno bivanje in uravnoteženo prehrano. Dijakom pomagajo pri razvijanju socialnih veščin in jim pomagajo pri učenju. Dijaški in študentski dom Kranj prav tako nudi mnoge priložnosti za kakovostno preživljanje prostega časa z bogato izbiro interesnih dejavnosti. V domu bivajo dijaki in študenti, občasno pa v domu poteka tudi turistična dejavnost.
@ET-DC@eyJkeW5hbWljIjp0cnVlLCJjb250ZW50IjoiY3VzdG9tX21ldGFfdmlkZW9wcmVkc3Rhdml0ZXYiLCJzZXR0aW5ncyI6eyJiZWZvcmUiOiIiLCJhZnRlciI6IiIsImVuYWJsZV9odG1sIjoib24ifX0=@

Domski prostori

Domski prostori

Predstavitev

Dom sestavljata dve enoti: dijaška in študentska enota. Dijaki bivajo v troposteljnih sobah. Eno dijaško skupino sestavlja deset sob (vsaka s tremi ležišči), učilnica s televizijo in računalnikom, dostop do brezžičnega omrežja, čajna kuhinja in skupni toaletni ter sanitarni prostori. V pritličju doma so kuhinja, jedilnica, mladinska soba (ki je občasno tudi prostor za predavanja) ter kabinet za namizni tenis in fitnes. Dijaški dom ima v zgornjih nadstropjih tudi knjižnico, računalnico in družabni prostor.

Kapaciteta

Dijaški in študentski dom Kranj ima na voljo 220 postelj. Polovico ležišč običajno zasedajo dijaki, morebitne proste sobe pa so namenjene drugim skupinam in priložnostnim gostom hostla, ki prav tako deluje v sklopu doma.

Pravila bivanja

Bivanje v domu poteka v skladu s pravili Pravilnika o bivanju v dijaških domovih.

interesne dejavnosti - dijaški dom

Interesne dejavnosti

Dijaški in študentski dom Kranj izvaja naslednje interesne dejavnosti:

  • namizni tenis;
  • fitnes;
  • biljard;
  • košarka;
  • ustvarjalne delavnice;
  • računalnica;
  • predavanja.

Prehrana

Prehrana

Stanovalcem je omogočena uravnotežena in zdrava prehrana.

Lokacija

Lokacija

Dijaški in študentski dom Kranj se nahaja na severnem delu mesta, v soseski Zlato polje. V neposredni bližini doma se nahaja Srednja tehniška šola Šolskega centra Kranja, Gimnazija Franceta Prešerna, Fakulteta za organizacijske vede in telovadnica. V bližini sta še dve osnovni šoli, Varstveno delovni center Kranj in zdravstveni dom. Deset minut stran se nahajata še Gimnazija Kranj in Srednja ekonomska, storitvena in gradbena šola. Dijaki, ki obiskujejo Biotehniški center v Strahinju, lahko do šole dostopajo s pomočjo mestnega avtobusa. V bližini doma je namreč tudi avtobusna postaja in železniška postaja.

Cenik

Dijaška oskrbnina znaša 242,00 € za bivanje treh dijakov v sobi. Če sta v sobi nastanjena samo dva dijaka, znaša mesečna oskrbnina 254,84 €. V ceno so vključeni stroški nastanitve, hrane in stroški, povezani s prehrano.

Višina študentske stanarine je odvisna od statusa študenta in vrste namestitve.

Kontaktni podatki

Naziv kontaktaTel. številka
Tajništvo 04 20 10 430
Računovodstvo 04 20 10 437
Ravnateljica 04 20 10 440
Kuhinja 04 20 10 438
Vratar 04 20 10 439
Vzgojitelj - 2. nadstropje 04 20 10 432
Vzgojitelj - 3. nadstropje 04 20 10 433
Vzgojitelj - 4. nadstropje 04 20 10 434
TRR: SI56 0110 0603 0630 489

Vodstvo dijaškega doma

Judita Nahtigal

Ravnateljica

Mirjana Kleindienst

Tajništvo

Urška Bizjak

Računovodstvo

Srednje šole

Trenutno tukaj ni mogoče prikazati nobenih podatkov.

dijaški domovi