Dijaški dom Vič
Dijaški dom Vič je bil ustanovljen leta 1949. Nahaja se na Viču, v mirnejšem delu Ljubljane, a hkrati v bližini mestnega središča in ljubljanskih šol. Zaposleni skrbijo za vzpostavljanje toplih medosebnih odnosov, za zdravo prehrano in za nudenje ustrezne pomoči pri šolskih obveznostih in čustvene opore pri vsakdanjih situacijah. Dijaški dom omogoča različne prostočasne aktivnosti, pri katerih se lahko dijaki sprostijo in razvijajo športne, kulturne in druge interese. Cilj doma je zagotavljanje ustreznih pogojev za življenje, učenje in dobro počutje ter skrb za celostni razvoj vsakega posameznika.

Domski prostori

Domski prostori

Predstavitev

Dom sestavljata dva objekta, ki sta povezana s skupno jedilnico. Vzgojne skupine so sestavljene iz dijakov in dijakinj, ki bivajo v istih nadstropjih. V vsakem nadstropju so tri vzgojne skupine – eno vzgojno skupino sestavlja 28 dijakov. Dijaki bivajo v troposteljnih sobah, nudijo pa tudi možnost bivanja v enoposteljni sobi. Vsaka vzgojna skupina ima svoj prostor za učenje in klubski prostor. Vsako nadstropje pa ima skupno sobo s televizorjem in majhno računalnico. V pritličju se nahajajo skupni prostori: knjižnica in čitalnica, glasbena soba, klub, galerija, foto temnica, fitnes klub, prostor za namizni tenis, jedilnica in kotiček za bife. V neposredni bližini doma se nahaja še telovadnica.

Kapaciteta

V Dijaškem domu Vič bivajo dijaki različnih ljubljanskih srednjih šol, ki prihajajo iz drugih krajev Slovenije in študenti univerzitetnih programov. V domu trenutno biva 325 študentov in 205 dijakov.

Pravila bivanja

interesne dejavnosti - dijaški dom

Interesne dejavnosti

Dijaški dom Vič izvaja naslednje interesne dejavnosti:

  • kulturne aktivnosti;
  • tehnična kultura;
  • naravovarstvene aktivnosti;
  • športne aktivnosti in šah;
  • tečaji in predavanja;
  • inštrukcije.

Prehrana

Prehrana

Dijaški dom ima sodobno opremljeno kuhinjo, ki omogoča pripravo zdravih in uravnoteženih obrokov. Dijaki imajo možnost izbire pri zajtrku, kosilo pa je sestavljeno iz dveh različnih menijev (mesni in vegetarijanski) in solate iz bifeja. Po potrebi upoštevajo tudi individualne zahteve dijakov.

Lokacija

Lokacija

Dijaški dom Vič se nahaja v Ljubljani na Viču med zelenicami športnega parka Svoboda in stanovanjskim naseljem Murgle. Dom je oddaljen 10 minut od BIC – Gimnazije in veterinarske šole in Gimnazije Vič. Z mestnim avtobusom številka 1 je dom dobro povezan še s Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo, Ekonomsko šolo Ljubljana, ŠCLJ Gimnazijo A. Aškerca, ŠCLJ Srednjo lesarsko šolo in ŠCLJ Srednjo strojno in kemijsko šolo.

Cenik

Oskrbnina za dijake znaša 256,79, €, nastanitev za študente višješolce 117,00 €, za univerzitetne študente s subvencijo pa 118,00 €.

Kontaktni podatki

Naziv kontaktaTel. številka
Informacije - tajništvo 01 47 901 11
TRR: SI56 0110 0603 0630 780

Vodstvo dijaškega doma

Anton Burja, Marjan Podbregar

Recepcija

Tina Vasić, Jani Brečko

Računovodstvo

Tina Rezar

Svetovalna služba

Uradne ure: ponedeljek: 10.00 - 17.00, torek: 14.00 - 21.00, sreda: 07.00 - 14.00, četrtek: 07.00 - 14.00, petek: 07.00 - 14.00

Maruša Gajić, Andrija Hevka, Dominik Hosta, Ivan Hrenko, Bojan Jeram, Adela Ješovnik, Helena Kocjančič

Vzgojitelji

Srednje šole

Trenutno tukaj ni mogoče prikazati nobenih podatkov.

dijaški domovi