Dijaški dom Tezno – Tehniški šolski center Maribor – Srednja strojna šola
Dijaški dom Tezno Tehniškega šolskega centra Maribor deluje od leta 1945 in velja za najstarejši mariborski dijaški dom. Ustanovljen je bil zaradi potreb Industrijske kovinarske šole. Danes spada pod organizacijsko enoto Srednje strojne šole, ki deluje v sklopu centra, v njem pa bivajo predvsem dijaki te šole. Nekaj ležišč je namenjenih tudi študentom in dijakom ostalih mariborskih srednjih šol. Osrednja dejavnost doma je vzgoja, izobraževanje in celostna oskrba dijakov. Dijaški dom se ukvarja tudi z gostinsko in prenočitveno dejavnostjo za zunanje goste.

Domski prostori

Domski prostori

Predstavitev

Dom deluje v dveh zgradbah. Dijaki in študenti bivajo v enoposteljnih, dvoposteljnih ali troposteljnih sobah. Prosti čas lahko preživljajo tudi v športni dvorani Tehniškega šolskega centra Maribor, kjer so igrišča za košarko, odbojko, rokomet, mali nogomet in prostori za fitnes.

Kapaciteta

V domu je na voljo 260 postelj. V njem lahko bivajo dijaki in dijakinje ali študenti ter študentke višjih strokovnih šol.

Pravila bivanja

interesne dejavnosti - dijaški dom

Interesne dejavnosti

Lokacija

Lokacija

Dom se nahaja v mirnem območju Maribora, v bližini industrijske cone Tezno. V neposredni bližini doma so zunanja igrišča in brezplačna parkirišča. Dom ima dobre povezave z javnim avtobusnim prevozom, ki omogoča hiter dostop do centra Maribora.

Cenik

Oskrbnina za bivanje v dvoposteljni ali troposteljni sobi za dijake znaša 220,00 € mesečno, za bivanje v enoposteljni sobi pa 242,58 € mesečno. Oskrbnina za bivanje v dvoposteljni ali triposteljni sobi za študente znaša 114,00 €, za bivanje v enoposteljni sobi pa 139,00 € mesečno. Oskrbnina je sestavljena iz stanarine, režijskih stroškov in zajtrka.

Kontaktni podatki

Naziv kontaktaTel. številka
Informacije 02/229 57 56
Recepcija 02/460 54 00
TRR: SI56 01100-6000041539

Vodstvo dijaškega doma

Darko Kukovec

Direktor Tehniškega šolskega centra in ravnatelj Srednje strojne šole z dijaškim domom

Bojana Cafnik

Tajništvo

Ana Kotnik Krajnc

Svetovalna služba

Cvetka Špendl

Vzgojiteljica
dijaški domovi