Dijaški dom – Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci
Dijaški dom Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci je manjši dijaški dom, kar omogoča individualni pristop do vsakega posameznika. V njem bivajo predvsem dijaki in dijakinje Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci. Prednosti bivanja v domu so: pozitiven odnos do dela, usposabljanje za samostojnost, bivanje v novih prostorih, zdrava prehrana, učna pomoč, rekreacija, varno okolje za učenje in življenje, dostop do javnega prevoza in dostop do sodobne računalniške opreme. Dijaki, ki živijo v domu, prav tako pridobijo izkušnje za življenje v skupnosti, se učijo pomembnih vrednot in spoštovanja drugačnosti ter reševanja različnih problemov.

Domski prostori

Domski prostori

Predstavitev

Dijaki bivajo v enoposteljnih ali dvoposteljnih sobah. Sanitarije si deli od 4 do 6 oseb. Skupni prostori doma zajemajo učilnice za učenje, sobe za druženje (ki se nahajajo tudi v avli doma), knjižnico, prenovljeno kuhinjo, jedilnico in večnamenski prostor ter fitnes. Dijaki imajo dostop tudi do zunanjega igrišča za košarko, odbojko in mali nogomet ter do športne dvorane pri šoli. Imajo tudi možnost kopanja v Zdravilišču Radenci. Prostori doma imajo brezžični dostop do interneta.

Kapaciteta

Dijaški dom ima 60 dvoposteljnih sob. Ker se dom nahaja v bližini avtobusne postaje, v njem poleg dijakov Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci bivajo tudi dijaki, ki se šolajo na drugih pomurskih šolah. Dijaki lahko v domu bivajo stalno ali pa nočitve in prehrano koristijo le po potrebi.

Pravila bivanja

Dom deluje v skladu s Pravilnikom o bivanju v dijaških domovih in z internimi domskimi pravili.

interesne dejavnosti - dijaški dom

Interesne dejavnosti

Dijaški dom Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci izvaja naslednje interesne dejavnosti:

 • likovni krožek;
 • računalništvo;
 • šah;
 • oblikovanje;
 • dekoriranje prostorov;
 • nogomet;
 • odbojka;
 • namizni tenis;
 • košarka;
 • plavanje;
 • prostovoljno delo.

Prehrana

Prehrana

Zagotovljena je zdrava prehrana.

Lokacija

Lokacija

Dom se nahaja v bližini avtobusne postaje Radenci – na desni strani ceste, ki povezuje Gornjo Radgono in Radence. Dostop z avtomobilom je mogoč v smeri Boračeva proti Prisojni cesti ali v smeri proti Kapelskemu Vrhu. V bližini doma je tudi trgovina, pošta, banka in šola.

Cenik

Ceno oskrbnine določi pristojni minister s sklepom na predlog Komisije za določanje oskrbnine v dijaških domovih.

Kontaktni podatki

Naziv kontaktaTel. številka
Info 02 566 91 60 ali 02 564 26 52
Ravnateljica 02 566 91 61 ali 041 605 161
TRR: SI56 0110 0603 0704 306

Vodstvo dijaškega doma

Karmen Stolnik

Ravnateljica

Karmen Küplen

Tajništvo

Uradne ure: ponedeljek - petek: 8.00 - 12.00

Jasmina Šinko

Svetovalna služba
dijaški domovi