Dijaški dom – Šolski center Nova Gorica – Biotehniška šola
Dijaški dom Šempeter je organizacijska enota Šolskega centra Nova Gorica in del Biotehniške šole. Omogoča nastanitev za dijake in študente Šolskega centra, hkrati pa nudi namestitev tudi za zunanje goste. Osrednje smernice življenja v domu so: spoštovanje, sodelovanje in zdrav življenjski slog. Dijaški dom je močno povezan z vsemi šolami centra in ostalimi šolami s področja. Vzgojitelji in dijaki tesno sodelujejo s profesorji, kar dijakom omogoča lažje delo v šoli.

Domski prostori

Domski prostori

Predstavitev

Dijaki bivajo v dvoposteljnih sobah. Dve sobi si delita skupno kopalnico. Dijaki se učijo v sobah ali v učilnici in se družijo v skupnih prostorih. Dom ima tudi kuhinjo in jedilnico in je povezan z dvema telovadnicama.

Kapaciteta

Dijaški dom ima 108 ležišč. V domu bivajo predvsem dijaki in dijakinje Šolskega centra Nova Gorica (večinoma dijaki in dijakinje Biotehniške šole) in drugi dijaki ter dijakinje srednjih šol goriške regije.

Pravila bivanja

Bivanje v domu poteka v skladu s Pravilnikom o bivanju v dijaških domovih, Vzgojnem programu za dijaške domove in Domskih pravilih.

interesne dejavnosti - dijaški dom

Interesne dejavnosti

Prehrana

Prehrana

Dijaki doma imajo organizirane tri obroke. Obroki so sveži in velikokrat vsebujejo sadje in zelenjavo, ki je vzgojena na šolskem posestvu.

Lokacija

Lokacija

Dijaški dom Šempeter se nahaja v neposredni bližini Biotehniške šole Šempeter in v bližini Nove Gorice. Dom ima urejeno brezplačno parkirišče in dobre povezave z javnim prometom. Dom obkroža šolsko posestvo.

Cenik

Izhodiščna cena oskrbnine za dijake za šolsko leto 2023/2024 znaša 256,79 € na mesec.

Kontaktni podatki

Naziv kontaktaTel. številka
Vzgojitelji 05 62 05 751
Recepcija dijaškega doma 05 62 05 742
TRR: SI56 0110 0603 0703 142

Vodstvo dijaškega doma

Miran Saksida

Direktor Šolskega centra Nova Gorica

Barbara Miklavčič Velikonja

Ravnateljica ŠC Nova Gorica - Biotehniška šola in dijaški dom

Barbara Skok Makovec

Tajništvo

Uradne ure: vsak delovni dan 9.30 − 11.30 in 13.00 − 14.30

Helena Debeljak Hlebec

Svetovalna služba

Uradne ure: vsak delovni dan 9.00 – 14.00

Vladimir Čopi, Jasna Drašček, Alan Sattler

Vzgojitelji
dijaški domovi