Dijaški dom Ptuj
Dijaški dom Ptuj nudi namestitev za dijake srednjih šol, študente, učence osnovnih šol in za učence osnovnih šol s prilagojenim programom. Vzgojno-izobraževalno delo ptujskega dijaškega doma temelji na kakovosti in na sodelovanju s starši ter šolami. Dijaki doma dosegajo dobre učne rezultate in imajo možnost udejstvovanja v domskih interesnih dejavnostih. Zaposleni skrbijo za nastanitev, učenje, delo, varnost, zdravje in pozitivno preživljanje prostega časa vseh, ki prebivajo v domu. Posebno pozornost namenjajo vključevanju novincev, omogočajo brezplačne inštrukcije za tiste, ki potrebujejo dodatno pomoč pri učenju in nudijo pomoč pri reševanju osebnih težav.

Domski prostori

Domski prostori

Predstavitev

Domski prostori se razprostirajo v treh nadstropjih. Dijaki bivajo v enoposteljnih, dvoposteljnih in troposteljnih sobah. Na voljo imajo tudi 8 učilnic in dnevnih prostorov, čajno kuhinjo, knjižnico, računalniški kabinet, fitnes, prostor za namizni tenis, jedilnico, kuhinjo in pralnico. Športne aktivnosti potekajo v dislociranih telovadnicah ptujskih šol.

Kapaciteta

Dijaški dom ima na razpolago 186 ležišč.

Pravila bivanja

Pravila bivanja veljajo za vse stanovalce in delavce Dijaškega doma Ptuj. Posebno pozornost namenjajo spoštljivim, odprtim in strpnim medsebojnim odnosom. Poudarjajo pomen kulturnega, poštenega, iskrenega in prijateljskega vedenja. Stanovalci in zaposleni skrbijo tudi za estetsko urejenost in čistost domskih prostorov. Domska pravila so zastavljena v skladu s Pravilnikom o bivanju v dijaških domovih.

interesne dejavnosti - dijaški dom

Interesne dejavnosti

Dijaški dom Ptuj izvaja naslednje interesne dejavnosti:

  • nogomet;
  • odbojka;
  • košarka;
  • šah;
  • namizni tenis;
  • likovne delavnice;
  • domsko glasilo Utrip;
  • družabne igre.

Prehrana

Prehrana

Jedilnik je objavljen na spletni strani dijaškega doma: http://www.ddptuj.si.

Lokacija

Lokacija

Dijaški dom Ptuj se nahaja v neposredni bližini Šolskega centra Ptuj in Gimnazije Ptuj. V bližini doma so tudi ptujske osnovne šole in Srednja elektro šola.

Cenik

Cena bivanja je sestavljena iz stroškov prehrane in nastanitve in znaša 239,80 €.

Kontaktni podatki

Naziv kontaktaTel. številka
Informacije - tajništvo 02/78-70-701 ali 031/746-234
TRR: SI56 0420 2000 0525 871

Vodstvo dijaškega doma

Srednje šole

Trenutno tukaj ni mogoče prikazati nobenih podatkov.

dijaški domovi