Poletje

KAKO ČIM BOLJE IZKORISTITI POLETNE POČITNICE?

Poletje in z njim težko pričakovane počitnice so tik pred vrati!

 

Po mesecih šolskih obveznosti, testov in vstajanja ob zgodnjih jutranjih urah je čas, da se končno sprostimo in uživamo v vsem, kar nam ponujajo poletne počitnice.

 

Kako čim bolj zabavno in produktivno preživeti poletne počitnice?

 

Pojdi v naravo

 

Izkoristi toplo vreme za preživljanje časa na prostem. Pojdi na sprehod, uživaj v kolesarjenju ali pa pripravi piknik. Tudi raziskovanje domačega kraja je lahko razburljivo. Če živiš blizu morja, je poležavanje na plaži nujno!

 

Nauči se kaj novega

 

Poletje je pravi čas, da stopiš iz cone udobja in preizkusiš nove stvari ali pa dodobra izpiliš svoje veščine. Mogoče pa je zdaj pravi čas, da se naučiš slikati, fotografirati ali pa se začneš učiti novega jezika? Udeležiš se lahko delavnic, tečajev ali pa izmenjav, kjer boš zagotovo spoznal_a mnoge zanimive ljudi.

 

Prostovoljno delo

 

Prostovoljstvo je odličen način, da se povežeš s svojo lokalno skupnostjo in si pridobiš nove izkušnje. Poišči organizacije, ki potrebujejo pomoč. Ne glede na to, ali gre za delo v zavetišču za živali ali sodelovanje pri čiščenju okolja, je prostovoljstvo zelo koristen način preživljanja prostega časa.

 

Poletje

 

Potuj

 

Potovati in spoznavati nove kraje, nove ljudi in nove kulture ti lahko prinese ogromno dragocenih izkušenj in nepozabnih spominov. Če imaš možnost, pojdi na potovanje ali na izlet s prijatelji ali družino. Poskušaj izbrati načine potovanja, ki bodo okolju čim bolj prijazni.

 

Posveti se prijateljem in družini

 

Med šolskim letom, ko poskušamo izpolniti vse obveznosti, z lahkoto izgubimo stike s prijatelji in družino. Izkoristi poletje za ponovno povezovanje z ljudmi, ki so ti najpomembnejši. Načrtuj druženja, filmske večere, izlete in druge skupne dejavnosti.

 

Sprosti se

 

Ne pozabi si vzeti čas za sprostitev in počitek. Izklopi telefon in računalnik in raje beri knjigo, leži v viseči mreži in uživaj v trenutkih svobode.

 

Načrtuj za naslednje šolsko leto

 

Čeprav se morda zdi še zelo daleč, bo naslednje šolsko leto (tako kot vsakič) prišlo (pre)hitro. Nekaj časa posveti tudi organizaciji za prihodnje šolsko leto, pospravi prostor za učenje, preglej zapiske in razmisli o tem, kaj si želiš, da bi v naslednjem šolskem letu dosegel_a.

 

Naj bo tvoje poletje čim bolj nepozabno!

Delite s prijatelji!

Novice srednjih šol

PONEDELJKOV POGOVOR PUNC

PONEDELJKOV POGOVOR PUNC

Mladi zmaji Bežigrad začenjajo z novimi delavnicami "Ponedeljkov pogovor punc" - toplo vabljena vsa dekleta, stara med 12 in 18 let.   V varnem in podpornem okolju se boste sproščeno družile, izmenjavale mnenja in odpirale zanimive teme, o katerih se ponavadi ne...

0 Comments

Uredništvo:

Srednjesole.si

Srednja šola se predstavi:

Šolski center Krško-Sevnica – Srednja šola Sevnica

Šolski center Krško-Sevnica – Srednja šola Sevnica

Poklic se predstavi:

Tehnik za tkalstvo

Tehnik za tkalstvo

Smer se predstavi:

AVTOSERVISER – SPI

AVTOSERVISER – SPI

Novice iz uredništva:

KATERE JE TVOJA NAJLJUBŠA BARVA IN KAJ POVE O TEBI?

KATERE JE TVOJA NAJLJUBŠA BARVA IN KAJ POVE O TEBI?

Barve lahko pomembno vplivajo na naš način razmišljanja, čustvovanja in delovanja. Naša najljubša barva pa lahko ogromno razkrije o naši osebnosti.   Nekateri imajo raje tople, drugi hladne barve. Različne barve lahko vzbudijo posebna čustva in spodbudijo močne...