KAKO IZBRATI PRAVO OBLEKO ZA MATURANTSKI PLES?

Maturantski ples je pomembna in zabavna prelomnica v življenju vsakega srednješolca. Je dogodek, ki obeležuje zaključek srednješolskega obdobja, hkrati pa je odlična priložnost za druženje s prijatelji, sošolci in družino. Izbira prave obleke, s katero se boš počutil samozavestno in udobno, je pri tem bistvenega pomena.

 

Kako izbrati obleko, ki bo prava zate?

 

Ostani v okviru svojih finančnih zmožnosti

 

Preden začneš nakupovati, si zastavi jasen finančni okvir. S tem preprečiš, da bi te navdušenje odneslo in da bi na koncu zapravil veliko več kot si si želel. Pred začetkom nakupovanja se s starši pogovori o tem, kakšne so vaše cenovne zmožnosti. Obleka je sicer pomembna, ampak prihrani del denarja tudi za modne dodatke, obisk pri frizerju ipd.

Ostani zvest svojemu stilu in se ne boj izstopati

 

Pomembno je, da pri izbiri ostajaš zvest sebi in svojemu stilu. Maturantski ples je namenjen tebi, zato se ne boj izstopati in izraziti skozi oblačila. Modni trendi se nenehno spreminjajo in samo zato, ker so nekatera oblačila trenutno modna, to še ne pomeni, da so po tvojem okusu. Izberi oblačila, ki so ti všeč, takšna, ki odražajo tvojo osebnost in v katerih se boš udobno počutil.

Izberi obleko, ki bo poudarila tvoje telesne značilnosti

 

Vsak izmed nas je drugačen. Naša telesa so različnih oblik in velikosti, zato je pomembno, da izberemo kroj, ki najbolje poudari naše telesne značilnosti. Ključ do popolne maturantske obleke nenazadnje ni v tem, katerega modnega oblikovalca izberemo, temveč v tem, da izberemo obleko, ki laska našemu telesu.

 

Ne pozabi na udobje

 

Čeprav na prvi pogled zanemarljivo, je udobje pomemben dejavnik. V svojih oblačilih se moraš počutiti dovolj svobodno, da se lahko premikaš in neovirano plešaš. Ne izberi oblek, ki so estetsko privlačne, a se bo v njih nemogoče premikati.

Vzemi si čas

 

Ko izbiraš popolno obleko, si vzemi čas. Obišči različne trgovine, pobrskaj po spletu in preglej ponudbo. Ne odlašaj do zadnjega trenutka, saj lahko to vodi do prenagljenih odločitev. Če začneš z iskanjem dovolj zgodaj, boš imel na voljo več izbire, hkrati pa boš lahko preizkusil različna oblačila in tako našel popolno obleko zase.

Ne pozabi na modne dodatke

 

Modni dodatki lahko popolnoma spremenijo celostni videz. Kadar izbiraš dodatke, imej v mislih, kakšno obleko si izbral, kakšna je tvoja barvna paleta in kateri dodatki te ne bodo ovirali pri gibanju.

Zabavaj se

 

Izbira popolne maturantske obleke je lahko stresno opravilo, ampak nikar ne pozabi pri tem tudi uživati. Maturantski ples je edinstveni dogodek, ki se ga boš spominjal celo življenje, zato se sprosti, zabavaj in deli to izkušnjo s svojimi najbližjimi.

Delite s prijatelji!

Novice srednjih šol

CIKEL DELAVNIC: JAZ – V PEDAGOŠKEM POKLICU?

CIKEL DELAVNIC: JAZ – V PEDAGOŠKEM POKLICU?

Socialna akademija vabi vse mlade, ki jih zanima pedagoški poklic, na brezplačni cikel delavnic!   Delavnice so namenjene tistim, ki se odločajo o pedagoškem študiju, tistim, ki že študirajo za pedagoške poklice, pa niso prepričani, če je to prava izbira zanje in...

KATERI DIJAŠKI DOMOVI SE NAHAJAJO V PRIMORSKO-NOTRANJSKI REGIJI?

KATERI DIJAŠKI DOMOVI SE NAHAJAJO V PRIMORSKO-NOTRANJSKI REGIJI?

Bivanje v dijaškem domu je prava rešitev za tiste dijake in dijakinje, ki se šolajo izven domačega kraja.   Na območju primorsko-notranjske regije se nahaja dijaški dom, v katerem bivajo predvsem dijaki Srednje gozdarske, lesarske in zdravstvene šole Postojna ter...

POKLICNA MATURA VS. SPLOŠNA MATURA

POKLICNA MATURA VS. SPLOŠNA MATURA

Poklicna in splošna matura sta ključna mejnika za dijake in dijakinje po vsej Sloveniji. Gre za nekakšen zaključni izpit, ki je sestavni in obvezni del šolanja.   Poklicna matura je bolj usmerjena v praktične veščine in na pripravo za opravljanje poklica, splošna...

Uredništvo:

SrednjeŠole.si

Srednja šola se predstavi:

Srednja elektro-računalniška šola Maribor

Srednja elektro-računalniška šola Maribor

Poklic se predstavi:

Tehnik za telekomunikacije

Tehnik za telekomunikacije

Smer se predstavi:

TEHNIK RAČUNALNIŠTVA – PT

TEHNIK RAČUNALNIŠTVA – PT

Novice iz uredništva:

RAZPIS ZA NAJ DIJAKA 2024

RAZPIS ZA NAJ DIJAKA 2024

Razpis za Naj dijaka ali Naj dijakinjo je eden izmed stalnih projektov Dijaške organizacije Slovenije, ki se letos izvaja že desetič.   Namen projekta je izbrati aktivne dijakinje in dijake, ki so uspešni ne le na učnem področju, ampak se v prostem času ukvarjajo...

NATEČAJ PROSTOVOLJEC LETA 2023

NATEČAJ PROSTOVOLJEC LETA 2023

Mladinski svet Slovenije (MSS) že 22. zapored razpisuje natečaj Prostovoljec leta!   V okviru natečaja bodo izbirali najboljše prostovoljke, prostovoljce, prostovoljski projekt, Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico in Naj mladinski projekt za preteklo leto....