KAKO IZBRATI PRAVO OBLEKO ZA MATURANTSKI PLES?

Avtor

SrednjeŠole.si

Maturantski ples je pomembna in zabavna prelomnica v življenju vsakega srednješolca. Je dogodek, ki obeležuje zaključek srednješolskega obdobja, hkrati pa je odlična priložnost za druženje s prijatelji, sošolci in družino. Izbira prave obleke, s katero se boš počutil samozavestno in udobno, je pri tem bistvenega pomena.

 

Kako izbrati obleko, ki bo prava zate?

 

Ostani v okviru svojih finančnih zmožnosti

 

Preden začneš nakupovati, si zastavi jasen finančni okvir. S tem preprečiš, da bi te navdušenje odneslo in da bi na koncu zapravil veliko več kot si si želel. Pred začetkom nakupovanja se s starši pogovori o tem, kakšne so vaše cenovne zmožnosti. Obleka je sicer pomembna, ampak prihrani del denarja tudi za modne dodatke, obisk pri frizerju ipd.

Ostani zvest svojemu stilu in se ne boj izstopati

 

Pomembno je, da pri izbiri ostajaš zvest sebi in svojemu stilu. Maturantski ples je namenjen tebi, zato se ne boj izstopati in izraziti skozi oblačila. Modni trendi se nenehno spreminjajo in samo zato, ker so nekatera oblačila trenutno modna, to še ne pomeni, da so po tvojem okusu. Izberi oblačila, ki so ti všeč, takšna, ki odražajo tvojo osebnost in v katerih se boš udobno počutil.

Izberi obleko, ki bo poudarila tvoje telesne značilnosti

 

Vsak izmed nas je drugačen. Naša telesa so različnih oblik in velikosti, zato je pomembno, da izberemo kroj, ki najbolje poudari naše telesne značilnosti. Ključ do popolne maturantske obleke nenazadnje ni v tem, katerega modnega oblikovalca izberemo, temveč v tem, da izberemo obleko, ki laska našemu telesu.

 

Ne pozabi na udobje

 

Čeprav na prvi pogled zanemarljivo, je udobje pomemben dejavnik. V svojih oblačilih se moraš počutiti dovolj svobodno, da se lahko premikaš in neovirano plešaš. Ne izberi oblek, ki so estetsko privlačne, a se bo v njih nemogoče premikati.

Vzemi si čas

 

Ko izbiraš popolno obleko, si vzemi čas. Obišči različne trgovine, pobrskaj po spletu in preglej ponudbo. Ne odlašaj do zadnjega trenutka, saj lahko to vodi do prenagljenih odločitev. Če začneš z iskanjem dovolj zgodaj, boš imel na voljo več izbire, hkrati pa boš lahko preizkusil različna oblačila in tako našel popolno obleko zase.

Ne pozabi na modne dodatke

 

Modni dodatki lahko popolnoma spremenijo celostni videz. Kadar izbiraš dodatke, imej v mislih, kakšno obleko si izbral, kakšna je tvoja barvna paleta in kateri dodatki te ne bodo ovirali pri gibanju.

Zabavaj se

 

Izbira popolne maturantske obleke je lahko stresno opravilo, ampak nikar ne pozabi pri tem tudi uživati. Maturantski ples je edinstveni dogodek, ki se ga boš spominjal celo življenje, zato se sprosti, zabavaj in deli to izkušnjo s svojimi najbližjimi.

Ne pozabite deliti z prijatelji!

MLADINSKI HIP HOP NATEČAJ “MLADI RAPETEK”

MLADINSKI HIP HOP NATEČAJ “MLADI RAPETEK”

Društvo Klapa v sodelovanju z Galo Halo že osmo leto zapored organizira mladinski hip hop natečaj Mladi rapetek! Če si hip hop ustvarjalec, nikar ne zamudi prijave!   Natečaj Mladi rapetek izhaja iz znamenitega koncertnega hip hop cikla Rapetek, ki vsak mesec...

KAKO NAJTI NAJBOLJŠA OBLAČILA IZ DRUGE ROKE?

KAKO NAJTI NAJBOLJŠA OBLAČILA IZ DRUGE ROKE?

Ponovna uporaba rabljenih oblačil postaja vedno bolj popularna. Trgovine z rabljenimi oblačili so večinoma cenovno bolj ugodne od trgovin z blagovnimi znamkami, ki večinoma spodbujajo "hitro modo". Imajo tudi bolj raznoliko izbiro - recikliranje in ponovna uporaba...

Srednja šola:

Srednja zdravstvena in kozmetična šola Celje

Srednja zdravstvena in kozmetična šola Celje

Poklic:

Psiholog

Psiholog

Smer:

LADIJSKI STROJNI TEHNIK – SSI

LADIJSKI STROJNI TEHNIK – SSI

Priporočamo:

MEDVRSTNIŠKO NASILJE

MEDVRSTNIŠKO NASILJE

Medvrstniško nasilje ali ustrahovanje se pojavi, ko nekdo uporablja besede ali dejanja, da izvaja nadzor ali moč nad drugo osebo. Ustrahovanje se lahko pojavi zaradi različnih razlogov - pritisk vrstnikov, pomanjkanje samozavesti, osebne težave, težave znotraj...

NATEČAJ MLADI PISATELJ LETA

NATEČAJ MLADI PISATELJ LETA

Založba 5ka razpisuje literarni natečaj Mladi pisatelj leta za literate med 10-im in 17-im letom starosti. Najboljša besedila bodo izdana v obliki knjige! Ne zamudi roka za prijavo in pošlji svoja besedila do 1. oktobra 2023!   Rad/a pišeš in se potapljaš v...

KAJ SO MLADINSKE IZMENJAVE?

KAJ SO MLADINSKE IZMENJAVE?

Si že slišal/a za mladinske izmenjave? Gre za projekt mobilnosti, ki je namenjen mladim med 13-im in 30-im letom starosti in deluje pod okriljem Erasmus+ sheme. Erasmus+ je pomemben evropski projekt, ki spodbuja razvoj na področju izobraževanja, usposabljanja, mladine...