Nagrada Adrastos 2023

RAZPIS ZA MLADINSKO NAGRADO ADRASTOS 2023

IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti v sodelovanju s partnerji in Uradom RS za mladino vabi k prijavi na razpis za nagrado ADRASTOS 2023 – Slovensko mladinsko nagrado za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj!

 

Rok za oddajo prijav je 24. april 2023!

 

Osnovne informacije

 

IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti razpisuje prvi razpis za nagrado ADRASTOS. Namen nagrade je spodbujanje in opolnomočenje mladih za odgovorno in trajnostno delovanje znotraj družbe in za aktivno sodelovanje pri oblikovanju prihodnosti. Gre za prvo tovrstno mladinsko nagrado na območju Slovenije in Evrope.

 

Nagrado ADRASTOS bodo podelili mladim za projekte, ki so bili že izvedeni v preteklosti in za ideje, ki bodo pozitivno doprinesle k prihodnosti, v kateri odmeva družbena odgovornost in trajnostni razvoj. S tem želijo izpostaviti, prepoznati in nagraditi mlade, ki delujejo na področju družbe, okolja in gospodarstva.

 

Komu je namenjen razpis?

 

Razpis je namenjen mladim posameznikom, mladinskim in drugim nevladnim organizacijam, izobraževalnim ustanovam in skupinam mladih, ki že delujejo na področju družbene odgovornosti ali trajnostnega razvoja ter tistim, ki so šele na začetnih stopnjah te razvojne poti.

 

Nagrada Adrastos 2023

Kako poteka prijava?

 

Prijava poteka preko spleta – prijavitelji morajo ob prijavi izpolniti vprašalnik. Prijavijo se lahko mladi, šola, fakulteta, mladinska organizacija, skupina mladih itd., ki s prijavo izkazujejo izvedbo ali načrt družbeno odgovornega in trajnostnega projekta v obdobju od 1. 10.  2022 do 24. 4. 2023. Vprašalnik velja za vse kategorije.

 

Prijavitelj mora najprej izpolniti prijavnico, ki jo v elektronski obliki pošlje ne elektronski naslov info@adrastos.si. Po prejeti prijavnici prijavitelj prejme potrditev prijave in obrazec za sodelovanje na razpisu ter vprašalnik z navodili za prijavo na razpis.

 

Prijave morajo prispeti na e-naslov info@adrastos.si najkasneje do 24. 4. 2023 do 23:59 ure. Zmagovalci bodo znani 16. maja 2023.

 

Kategorije

 

Prijavitelji se lahko potegujejo za nagrado v dveh kategorijah:

 

  • ADRASTOS 2023 – SEMENA SEDANJOSTI – nagrada za že izveden mladinski projekt (v šolskem letu 2022/23);
  • ADRASTOS 2023 – VIZIJA PRIHODNOSTI – nagrada za idejo prihodnosti (projekt za idejo za izvedbo projekta, ki temelji na enem izmed področij oz. ciljev trajnostnega razvoja Agende ZN 2030 ter Standarda za družbeno odgovornost ISO 26000:2010).

 

Dodatne informacije

 

Več informacij o razpisu in nagradi na spletni strani IRDO – Inštituta za razvoj družbene odgovornosti, na e-naslovu info@irdo.si ali info@adrastos.si in na telefonski številki 031 344 883.

Delite s prijatelji!

Novice srednjih šol

POSTANI DEL SKUPINE MLADIH FILMSKIH SELEKTORJEV

POSTANI DEL SKUPINE MLADIH FILMSKIH SELEKTORJEV

Postani del skupine mladih selektorjev na mednarodnem filmskem festivalu Kino Otok - Isolacinema!   Dijake in študente vabimo, da se letošnjega filmskega festivala Kino Otok ne udeležijo le kot gledalci temveč kot filmski selektorji!   Festival Kino Otok (5....

MLADINSKI DRUŽABNI VEČER – AFRIŠKI TOLKALSKI VEČER

MLADINSKI DRUŽABNI VEČER – AFRIŠKI TOLKALSKI VEČER

V četrtek, 16. maja 2024, bo ob 19. uri v mariborskem Kulturnem inkubatorju (na Koroški cesti 18) zadonel začetek mladinskega družabnega večera, obarvanega v ritmiko delavnice z afriškimi tolkali!   Vabljeni na edinstveno tolkalsko delavnico, kjer se bomo...

IZOBRAŽEVANJE ZA MLADE – UVOD V MLADINSKO INFORMIRANJE

IZOBRAŽEVANJE ZA MLADE – UVOD V MLADINSKO INFORMIRANJE

Ljubljanska mreža info točk vabi mlade, ki ste že aktivni v mladinskih centrih, pa tudi tiste, ki še niste, na izobraževanje o mladinskem informiranju.   Mladinsko informiranje je ena od osrednjih nalog mladinskega dela, ki tolmači informacije na mladim prijazen...

0 Comments

Uredništvo:

Srednjesole.si

Srednja šola se predstavi:

Šolski center Novo mesto – Srednja strojna šola

Šolski center Novo mesto – Srednja strojna šola

Poklic se predstavi:

Rudar

Rudar

Smer se predstavi:

EKONOMSKI TEHNIK – PT

EKONOMSKI TEHNIK – PT

Novice iz uredništva:

KAKO SOCIALNA OMREŽJA VPLIVAJO NA NAŠE DUŠEVNO ZDRAVJE?

KAKO SOCIALNA OMREŽJA VPLIVAJO NA NAŠE DUŠEVNO ZDRAVJE?

Vzpon socialnih omrežij je močno vplival na vse vidike našega življenja, vključno z našim duševnim zdravjem.   Število najstnikov, ki trpijo zaradi duševnih težav, se je v zadnjih letih močno povečalo. Marsikatere raziskave pa kažejo ravno na neposredno povezavo...

SEJEM ZAPOSLITVENIH PRILOŽNOSTI

SEJEM ZAPOSLITVENIH PRILOŽNOSTI

Zavod RS za zaposlovanje v sodelovanju z Ministrstvom za notranje zadeve v četrtek, 9. maja, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani pripravlja enega največjih vseslovenskih zaposlitveno-kariernih dogodkov pri nas.   Sejem zaposlitvenih priložnosti bo združil več...

SVETOVNI DAN ČEBEL: ZANIMIVA DEJSTVA O BRENČEČIH JUNAKINJAH

SVETOVNI DAN ČEBEL: ZANIMIVA DEJSTVA O BRENČEČIH JUNAKINJAH

Čebele so majhna bitja z velikim pomenom, ki igrajo ključno vlogo v našem ekosistemu in kmetijstvu.   Čeprav so pogosto podcenjene in celo preganjane zaradi svojega pika, živijo v izjemno organizirani družbeni strukturi - njihov način življenja pa že dolgo...