NATEČAJ “POSTANI DONAVSKI UMETNIK”

Globalno partnerstvo za vode Srednje in Vzhodne Evropo (GWP CEE) in Mednarodna komisija za varstvo reke Donave (ICPDR) vabita mlade umetnike k prijavi na natečaj Postani Donavski umetnik 2023!

 

Namen natečaja je spodbuditi mlade k opazovanju rek in narave, k razmišljanju o pomenu ohranitve našega naravnega okolja in pri tem nagovoriti njihovo ustvarjalnost. Natečaj hkrati združuje vse otroke in mlade, ki živijo ob reki Donavi in njenih pritokih.

 

Natečaj, ki ga organizirajo od leta 2004, letos poteka v dveh starostnih skupinah (6-11 let in 12-18 let) in v treh umetniških zvrsteh (umetnina, fotografija in video), ki se tematsko osredotočajo na reko Donavo in njene pritoke. Sodelujejo lahko otroci iz vseh šol, nevladnih organizacij, vrtcev in društev.

 

Pogoji za sodelovanje

 

Pri natečaju lahko sodelujejo posamezniki, razredi ali skupina mladih iz držav v donavskem bazenu (Nemčija, Avstrija, Češka, Slovaška, Madžarska, Slovenija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Srbija, Črna gora, Romunija, Bolgarija, Moldavija in Ukrajina).

 

Natečaj Postani Donavski umetnik

 

Umetniške kategorije

 

Umetnine

 

Umetnine naj bodo ustvarjene iz naravnih materialov, ki jih najdemo ob reki. Na primer, kip, kolaž, nakit in modni dodatki itd. Risbe in slike NE BODO sprejete. Najmanjša velikost fotografij naj bo 150 DPI in 3 megabajte.

 

Video

 

Video posnetki ne smejo biti daljši od 1 minute. Lahko jih posnamete s fotoaparatom ali pametnim telefonom. Vsebina videa ni omejena, lahko se izrazite v pesmi, z nastopom ali poročate o svoji reki. Popolnoma animirani videoposnetki ne bodo sprejeti. Za mednarodni del tekmovanja so potrebni angleški podnapisi.

 

Fotografija

 

Fotografija naj prikazuje življenje na reki ali posebne dejavnosti umetnika/umetnikov. Osredotočite se lahko na sončni zahod nad reko ali mestom, na ljudi, ki uživajo ali slavijo reko, ali ujamete kakšen posebej čudovit del reke. Najmanjša velikost fotografij je 150 DPI in 3 megabajte.

 

Ocenjevanje

 

Ocenjevanje poteka na dveh nivojih – na nacionalnem in mednarodnem nivoju. Na nacionalni ravni bo o prispelih izdelkih odločala slovenska žirija, ki bo izbirala med posameznimi umetniškimi in starostnimi kategorijami. Najboljših 10 nacionalnih umetniških del bo objavljenih na uradnem Facebook profilu natečaja DAM. Na mednarodni ravni pa bo zmagovalce vseh kategorij ocenjevala mednarodna žirija, ki jo sestavljajo nacionalni predstavniki vseh ICPDR držav.

 

Rok za oddajo

 

Rok za oddajo je 15. oktober 2023. Digitalizirane prispevke pošljite na elektronski naslov gwpslo@gwpslo.si.

Dodatne informacije lahko najdete na spletni strani Globalnega partnerstva za vode Srednje in Vzhodne Evrope, kjer si lahko preberete podrobnejši opis poteka natečaja, najdete prijavni obrazec in kriterije ocenjevanja.

 

Postani tudi ti Donavski umetnik!

 

Vir: Globalno partnerstvo za vode Srednje in Vzhodne Evrope

Delite s prijatelji!

Novice srednjih šol

MLADINSKI DRUŽABNI VEČER “DIMENZIJA POLETJA”

MLADINSKI DRUŽABNI VEČER “DIMENZIJA POLETJA”

Ustvarjalne osebe, ki se želijo pred uradnim začetkom poletja pozabavati s testiranjem 3D pisal, vabljene v četrtek, 20. junija 2024 s pričetkom ob 19. uri v Kulturni inkubator na mladinski družabni večer pred počitniško pavzo!   Udeleženci se boste naučili...

LOGOPED SE PREDSTAVI

LOGOPED SE PREDSTAVI

Logoped je strokovnjak za govor, ki se ukvarja z diagnostiko, terapijo in odpravljanjem težav, povezanih z govorom, jezikom, glasom in verbalno komunikacijo.   Logopedovo delo je v prvi fazi povezano z ocenjevanjem in diagnostiko govorno-jezikovnih sposobnosti,...

FILMI, KI SE POSVEČAJO SREDNJEŠOLSKEMU ŽIVLJENJU

FILMI, KI SE POSVEČAJO SREDNJEŠOLSKEMU ŽIVLJENJU

Srednješolska leta so čas samoodkrivanja, prijateljstva, ljubezni in seveda občasne drame.   Najstniški filmi odlično ujamejo bistvo teh formativnih let ter zagotavljajo zabavo in odsev naših izkušenj.   Ne glede na to, ali iščeš smeh, jok ali navdih, tukaj...

0 Comments

Uredništvo:

Srednjesole.si

Srednja šola se predstavi:

Gimnazija Škofja Loka

Gimnazija Škofja Loka

Poklic se predstavi:

Bibliotekar

Bibliotekar

Smer se predstavi:

KOZMETIČNI TEHNIK – SSI

KOZMETIČNI TEHNIK – SSI

Novice iz uredništva:

(NE)PRIJETNA DEJSTVA O PUBERTETI

(NE)PRIJETNA DEJSTVA O PUBERTETI

Puberteta je čas velikih sprememb in označuje prehod iz otroštva v odraslost. V tem obdobju gremo skozi veliko različnih fizičnih, čustvenih in hormonskih sprememb.   Čeprav je to razburljiv čas, lahko prinese tudi veliko zmede, strahov, nesigurnosti in vprašanj,...

PRIPRAVA NA MATURO V UČILNICAH HIŠE MLADIH AJDOVŠČINA

PRIPRAVA NA MATURO V UČILNICAH HIŠE MLADIH AJDOVŠČINA

Skupaj gre lažje!   Mladim, predvsem dijakom 4. letnikov, ki letos zaključujejo srednješolsko izobraževanje, v Hiši mladih Ajdovščina nudijo možnost brezplačnega najema učilnic, predavalnic in drugih prostorov, za namen uspešne priprave za maturo.    ...

MLADINSKA IZMENJAVA “AIDVENTURE ” V SEVERNO MAKEDONIJO

MLADINSKA IZMENJAVA “AIDVENTURE ” V SEVERNO MAKEDONIJO

Si že kdaj tuhtal/-a o tem, kako umetna inteligenca vpliva na tvoje življenje? Ugotavljaš, da AI postaja del tvojega vsakdana in te zanima več o njej?   Bi rad/-a odkril/-a nova digitalna orodja, ki ti bodo služila za pridobivanje znanja, spodbujala tvoje delo in...