Natečaj Mladi pisatelj leta

NATEČAJ MLADI PISATELJ LETA

Založba 5ka razpisuje literarni natečaj Mladi pisatelj leta za literate med 10-im in 17-im letom starosti. Najboljša besedila bodo izdana v obliki knjige! Ne zamudi roka za prijavo in pošlji svoja besedila do 1. oktobra 2023!

 

Rad/a pišeš in se potapljaš v domišljijske svetove? Imaš v svoji literarni zakladnici besedila, ki bi jih rad/a delila z bralci? Samo korak te loči do priložnosti, da izdaš svojo prvo natisnjeno knjigo!

 

Kakšna besedila lahko pošlješ?

 

Na natečaj lahko pošlješ zgodbe v dolžini od 40 do 100 popisanih Wordovih strani (pisava Times New Roman, velikost 12). Zgodba je lahko izmišljena ali resnična, lahko je osebna izpoved, osebno razmišljanje itd. Tematskih omejitev ni. Prednost na natečaju imajo zgodbe, ki so čustvene in imajo pozitiven vpliv na bralca ter na družbo.

 

Kako poteka prijava?

 

Besedila v obliki Wordovega dokumenta pošlji na e-mail naslov info@zalozba5ka.com – zadeva Natečaj Mladi pisatelj leta. Jedro e-maila mora vsebovati naslednje osnovne podatke: ime in priimek avtorja/avtorice, starost in kratko predstavitev avtorja/avtorice.

 

Kakšna so pravila natečaja?

 

Založba na natečaj ne sprejema pesmi in ilustracij ali kakršnikoli vsebin, ki vključujejo sovražni govor. Prispevek lahko pošlje avtor/avtorica sam/a ali pa njegov/njen zakoniti zastopnik ali učitelj. Vsak posameznik lahko sodeluje samo z enim besedilom. Na natečaj se lahko prijavijo posamezniki, ki imajo slovensko državljanstvo (tudi če živijo v tujini), ki so stari med 10 in 17 let. Po prijavi boste v podpis prejeli izjavo, s katero se strinjate z javno objavo besedila – izjavo mora podpisati polnoletni zakoniti skrbnik.

 

Mladi pisatelj leta

 

Natečaj je odprt do vključno 1. oktobra 2023. Rezultati natečaja bodo znani do 1. novembra 2023 in javno objavljeni na spletni strani Založbe 5ka. Nagrajenci bodo o rezultatih prav tako osebno obveščeni. Knjiga bo izšla do 31. decembra 2023.

 

In kakšne so nagrade?

 

Nagrajena bodo tri najboljša besedila!

 

Besedilo zmagovalca/zmagovalke bo objavljeno v obliki natisnjene knjige! Zmagovalec/zmagovalka bo prejel 10 izvodov knjige (šola, ki jo zmagovalec/zmagovalka obiskuje pa 5 izvodov knjige), plaketo Mladi pisatelj 2023, prepoznavnost (tudi v obliki intervjuja) in referenčnost ter promocijo.

 

Drugo in tretje mesto bo nagrajeno z izidom besedila v obliki e-knjige. Izbranci/izbranke se bodo prav tako predstavili v obliki intervjuja, posebna promocija pa bo namenjena tudi šolam izbrancev/izbrank.

 

Kam po dodatne informacije?

 

Več o natečaju si lahko prebereš na spletni strani Založbe 5ka, na njihovem Facebook profilu ali v razpisnem dokumentu. Informacije lahko dobiš tudi na telefonski številki 040 415 615 (Petra) ali na elektronskem naslovu info@zalozba5ka.com.

Delite s prijatelji!

Novice srednjih šol

MLADI PISATELJ LETA 2024

MLADI PISATELJ LETA 2024

Predstavljaj si, da v izložbi knjigarne zagledaš – svojo knjigo. Prav zares – svojo prvo natisnjeno knjigo!   Če rad/a pišeš, se zato prijavi na natečaj Mladi pisatelj leta. Nagrajena bodo prva tri mesta.   Kako poteka prijava?   Pošlješ lahko zgodbo,...

NATEČAJ JAZZ ‘MA MLADE 2024

NATEČAJ JAZZ ‘MA MLADE 2024

Mladinski kulturni center Maribor in festival Jazz 'ma mlade razpisujeta natečaj za sodelovanje pri izvedbi 7. edicije festivala!   Se ukvarjaš s fotografijo? Rad_a moderiraš dogodke ali si spreten_a v pripravi tehnike za izvedbo glasbenih dogodkov? Svojo...

DOGODEK “MLADI STOPIMO PO ZELENI POTI V PRIHODNOST”

DOGODEK “MLADI STOPIMO PO ZELENI POTI V PRIHODNOST”

Dijaki in dijakinje vabljeni na dogodek "Mladi stopimo po zeleni poti v prihodnost"!   17. 4. 2024 ob 9:00 bo v prostorih Centra eksperimentov Maribor potekal enodnevni dogodek, ki je namenjen dijakom srednjih šol, ki v svojem izobraževalnem programu nimajo...

0 Comments

Uredništvo:

SrednjeŠole.si

Srednja šola se predstavi:

Srednja šola Domžale – Poklicna in strokovna šola

Srednja šola Domžale – Poklicna in strokovna šola

Poklic se predstavi:

Grafolog

Grafolog

Smer se predstavi:

GOSPODAR NA PODEŽELJU – SPI

GOSPODAR NA PODEŽELJU – SPI

Novice iz uredništva:

IZKORISTI SUPERMOČ SVOJIH MOŽGANOV!

IZKORISTI SUPERMOČ SVOJIH MOŽGANOV!

Možgani nadzorujejo naše misli, dejanja in čustva in pri tem uporabljajo zapletene mreže in strukture.   Imajo nešteto nevronov in povezav, ki nam omogočajo, da mislimo, čutimo in delujemo. Možgani tako igrajo ključno vlogo pri naših vsakodnevnih dejavnostih, kot...

TE ZANIMA ŠTUDIJ V ZDA?

TE ZANIMA ŠTUDIJ V ZDA?

Te mika tujina?   Bi rad/a raziskal/a različne študijske možnosti, živel/a v mednarodnem okolju ali pa mogoče aktivno igral/a svoj šport ob študiju?   Dijaška organizacija Slovenije organizira dogodek na temo študija v ZDA!   S Katjo Cankar iz...

POLETNA ŠOLA: POT DO USPEHA

POLETNA ŠOLA: POT DO USPEHA

Pridruži se Poletni šoli: Pot do uspeha!   Pot do uspeha je brezplačna 5-dnevna poletna šola za dijake, na kateri boste pridobili uporabna znanja s področij mehkih veščin, osebnih financ, kariernih in podjetniških strategij, vrednot in motivacije za uresničitev...