Mednarodna mladinska LGBTQI konferenca na temo sovražnega govora in zločina iz sovraštva

MEDNARODNA KONFERENCA ZA LGBTQI MLADE O ZLOČINIH IZ SOVRAŠTVA IN SOVRAŽNEM GOVORU

IGLYO in ŠKUC Magnus vabita k sodelovanju na mednarodni konferenci za LGBTQI mlade o zločinih iz sovraštva in sovražnem govoru, ki bo potekala od 8. do 13. novembra 2023 v Ljubljani!

 

Razpis za konferenco je razdeljen na dva dela in obsega:

 

  • poziv za udeležence;
  • dodaten poziv za sodelovanje v svetovalnem odboru.

 

Poziv za udeležence

 

Sovražni govor in kazniva dejanja iz sovraštva proti LGBTQI posameznikom se po Evropi krepijo in pogosto so zanje najbolj ranljivi mladi. IGLYO (The International Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Queer & Intersex Youth and Student Organisation) je zato v svoj strateški načrt vključila cilj zagotoviti dokaze o izkušnjah LGBTQI mladih, ki so se soočili z zločini iz sovraštva, sovražnim govorom in nasiljem ter razviti smernice za ustrezne ukrepe preprečevanja, poročanja in zaščite.

 

IGLYO zato v sodelovanju s ŠKUC Magnus med 8. in 13. novembrom 2023 v Ljubljani organizira mednarodno konferenco na temo sovražnega govora in zločinov iz sovraštva. V sodelovanju z 20-imi mladimi LGBTQI aktivisti iz vseh držav Sveta Evrope bodo v štirih dneh poskušali oblikovati čim bolj učinkovite strategije in orodja preprečevanje ter zagovorništva na temo sovražnega govora in zločinov iz sovraštva.

 

Konferenca bo potekala v angleškem jeziku in bo vključevala predavanja, delavnice in izmenjave dobrih praks, mreženje in skupinsko delo za razvoj političnih smernic na razpisano temo.

 

Prijava

 

Udeleženci morajo biti posamezniki iz LGBTQI skupnosti, stari med 18 in 30 let. Biti morajo na voljo za osebno udeležbo na koneferenci od 8. do 13. novembra 2023. Imeti morajo zadostno znanje angleščine, ki jim bo omogočala sodelovanje na mednarodni konferenci. Prebivati morajo v državi članici Sveta Evrope.

 

Kotizacija za udeležbo na konferenci znaša 50 € na udeleženca, IGLYO pa krije vse stroške v zvezi z udeležbo (pot, nastanitev in hrana).

 

Prijavni obrazec je odprt do 30. julija 2023 (do 23:59 CEST).

 

Vir: IGLYO

 

Poziv za sodelovanje v svetovalnem odboru

 

Če iščete priložnost za za sodelovanje pri organizaciji tematskih dogodkov o pravicah LGBTQI in bi radi prispevali svoje strokovno znanje, potem se lahko prijavite za sodelovanje v svetovalnem odboru. Glavni namen odbora je zagotoviti, da sta glas in perspektiva mladih vključena v vso delo, ki bo opravljeno pred, med in po konferenci.

 

Prijava

 

Člani svetovalnega odbora morajo biti posamezniki iz LGBTQI skupnosti, stari med 18 in 30 let. Prebivati morajo v državi članici Sveta Evrope. Imeti morajo predhodne izkušnje na področju neformalnega izobraževanja in/ali oblikovanja ter vodenja delavnic in/ali načrtovanja in vodenja dogodkov in/ali poznavanja sovražnega govora/zločina iz sovraštva v Evropi in/ali politike in/ali zagovorništva in vodenja kampanj o pravicah LGBTQI in biti sposobni komunikacije v angleškem jeziku.

 

Prijavni obrazec je odprt do 30. julija 2023 (do 23:59 CEST).

 

Dodatne informacije

 

Dodatne informacije o konferenci so na voljo na spletni strani IGLYO ali preko e-pošte na viola@iglyo.com. Do PDF oblike razpisa lahko dostopate preko spletne povezave.

 

Vir: IGLYO

Delite s prijatelji!

Novice srednjih šol

KAKO IZBOLJŠATI ODNOS S STARŠI?

KAKO IZBOLJŠATI ODNOS S STARŠI?

V najstniških letih se lahko odnosi s starši zapletejo, saj je to obdobje, ko se kot mladi posamezniki aktivno razvijamo, odkrivamo svojo identiteto in iščemo vedno večjo neodvisnost.   Najstniška leta so čas, ko vedno bolj hrepenimo po neodvisnosti, želimo si...

UF, TA PUBERTETA!

UF, TA PUBERTETA!

Ti gredo lasje pokonci, ko vidiš besedo puberteta? No, pri tem nisi sam/a.   Puberteta je obdobje prehoda med otroštvom in odraslostjo, ki ga spremljajo številne fizične, čustvene, družbene in druge spremembe.   Gre za eno najbolj ključnih (velikokrat tudi...

SPLETNA (NE)VARNOST

SPLETNA (NE)VARNOST

Internet je v zadnjih desetletjih revolucioniral prenos informacij in spremenil načine komunikacije. Nedvomno ponuja širok spekter prednosti, ampak ali je res vedno na naši strani?   Uporaba interneta je v današnjem času neizogiben in nepogrešljiv del vsakdanjega...

Uredništvo:

SrednjeŠole.si

Srednja šola se predstavi:

Srednja upravno administrativna šola Ljubljana

Srednja upravno administrativna šola Ljubljana

Poklic se predstavi:

Predmetni učitelj za slovenski jezik

Predmetni učitelj za slovenski jezik

Smer se predstavi:

IZDELOVALEC OBLAČIL – SPI

IZDELOVALEC OBLAČIL – SPI

Novice iz uredništva:

KAKO RAZUMETI MOTNJE HRANJENJA IN KAM PO POMOČ?

KAKO RAZUMETI MOTNJE HRANJENJA IN KAM PO POMOČ?

Obdobje najstništva je čas hitrih fizičnih in čustvenih sprememb, ki lahko prinesejo tudi izzive pri vzpostavljanju zdravega odnosa do hrane.   Nekatere raziskave pravijo, da bi naj bilo več kot 70 milijonov ljudi po vsem svetu, ki imajo težave z motnjami...

FOTO NATEČAJ NEBO IN NEBESNI POJAVI

FOTO NATEČAJ NEBO IN NEBESNI POJAVI

Mestna knjižnica Ljubljana vabi k sodelovanju na foto natečaju Nebo in nebesni pojavi. Natečaj je odprt do 10. novembra 2023!   Tema natečaja, ki poteka v sklopu počastitve Kopernikovega leta ob 550-letnici njegovega rojstva in 480-letnici njegove smrti, je naše...

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI: VARČNE POTI

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI: VARČNE POTI

Med 16. in 22. septembrom poteka 22. Evropski teden mobilnosti.   Dan brez avtomobila je bil prvič organiziran v Franciji leta 1998, z leti pa je pod okriljem Evropske komisije prerasel v Evropski teden mobilnosti.   Letošnji Evropski teden mobilnosti v...